Síť pákistánských teroristů, kteří byli rozmístěni v různých zemích Evropy, plánovala útoky
RSS

Síť pákistánských teroristů, kteří byli rozmístěni v různých zemích Evropy, plánovala útoky

Kolik je nyní v Evropě muslimských teroristů, jejichž příchod byl (a dosud je) nadšeně podporován nejen EU, ale také některými vládami, nelze přesně odhadnout. Jejich počty musí jít do desítek tisíc, ale může jich být i víc, neboť invazní toky do Evropy neustávají, naopak, v posledním roce se značně zvýšily.
Zřejmě jen díky tomu, že teroristé do značné míry nedisponují příliš vysokým IQ, takže se mezi sebou domlouvají elektronicky či po telefonu, se v drtivé většině daří džihádisty, kteří útoky plánují, odhalit. Asi jako nyní v Itálii…
„Dejte mi dva měsíce času a najdeme si úkryt: za dva měsíce začnu nakupovat zbraně. Nyní musíme jít do každého města a najít těch 10 lidí, které potřebuji […] čím více nás bude, tím lépe “.
Jde o výpis z odposlechu z roku 2021, který byl mimo jiné rozhodující pro to, aby Okresní ředitelství pro boj s mafií a terorismem úspěšně dokončilo novou protiteroristickou operaci: 14 teroristů skončilo za mřížemi – všichni mají pákistánský původ, z toho osm žije v Itálii. Se zapojením protiteroristických úřadů Španělska a Francie, koordinovaných Evropským protiteroristickým centrem Europolu, byla poražena síť pákistánských islamistů, kteří plánovali útoky.
Osobou z odposlechu je Yaseen Tahir, 25letý Pákistánec, vyšetřovateli považovaný za šéfa italské buňky „Gabar Group“ s napojením především na další evropské státy, Francii a Španělsko. Právě od něj začalo italské vyšetřování. Yaseen Tahir se nedávno usadil v Chiavari ve Fabbrico (RE), kde našel práci jako tesař. Pár kroků od Novellary, vesnice s vysokou hustotou Pákistánců. Tahir proměňoval severní Itálii v základnu logistické podpory Gabar Group, teroristické buňky s napojením na další evropské země.
Pákistánci zatčení v Itálii i v dalších zemích byli přímo napojeni na síť Hassana Zahera Mahmooda (viz titulní obr.), který se 25. září 2020 v Paříži pokusil zaútočit na staré pařížské sídlo satirických novin Charlie Hebdo – dříve dějiště krutých násilností ze 7. ledna 2015. Tehdy došlo ke zranění dvou lidí sekáčkem. Gabar Group je inspirována doktrínou Khadima Hussaina Rizviho – pákistánského muslima a zakladatele Tehreek-e-Labbaik, politicko-náboženské organizace vytvořené především na protest proti jakékoli úpravě zákona o rouhání.
„Brzy budu venku, uvidíte, co tam venku uděláme,“ povzbuzoval své komplice přímo z pařížské věznice Nadeem Raan, další Pákistánec zatčený Digos z Janova při operaci proti džihádistické buňce Gabar.  Známý jako, „mistr“ slíbil krev ve jménu Alláha. Během svého zadržení ve Francii měl přístup k chytrému telefonu a zpoza mříží je instruoval a uklidňoval, přičemž zvláštní pozornost věnoval Itálii, kde se ve skutečnosti měla islamistická buňka zakořenit, „aby jméno Gabar bylo opět skvělé“.
Nadeem byl propuštěn z vězení 18. února a na svém profilu to oslavil nápisem „Gabbar Raan“, to znamená, že Gabar je zpět. Síť, která měla kontakty s islámským teroristou z Charlie Hebdo, tak byla připravena zasáhnout i u v Itálii. Pro vyšetřujícího soudce Carpaniniho byla italská buňka ve skutečnosti „aktivní a vitální“. Tuto okolnost rovněž prokázalo zatčení  Aliho Hamzy na konci září 2021, 19letého Pákistánce. Ten byl zatčen na žádost protiteroristického prokurátora v Paříži, protože je napojen na atentátníka z  Charlie Hebdo.

Yaseen Tahir, který se zabýval náborem spolupracovníků v Itálii a nákupem zbraní, denně zveřejňoval na Facebooku, TikTok a Youtube četná videa, na nichž byl natočen zabalený v černé tunice a pokrývce hlavy, zatímco recitoval texty z Koránu nebo zatímco se ve společnosti krajanů oháněl mačetami nebo velkými noži a spolu s ostatními napodoboval gesto podříznutí krku. Skupina se dva měsíce před zatčením také vyfotila pod Eiffelovou věží (viz obr. výše) a prohlásila: „Mějte trochu trpělivosti. Uvidíme se na bojištích.“
„Jde o jednu z nejdůležitějších operací proti islámskému radikalismu v Itálii. Má evropský rozměr,“ zdůraznil Diego Parente, ředitel Ústředního ředitelství preventivní policie.
Pravdou je, že Itálie nejnovějšími zatčeními potvrzuje, že je mostem islámského terorismu v Evropě. Není se však čemu divit, vždyť Itálie se stala velmi pohodlným průchoďákem, neboť každý, kdo připluje, je patřičně přivítán a z Itálie může díky schengenskému prostoru bez jakékoli kontroly kamkoli dál do Evropy. Nebo může zůstat v Itálii, tam se dát dohromady se svými souvěrci, spojit se s dalšími z jiných zemí a zrealizovat teroristický útok. Tento byl zmařen, ale jak dlouho potrvá, než se nějaký další podaří??
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden