Německo vloni udělilo rekordních více než 130 tisíc občanství, nejvíce Syřanům, kteří přišli v roce 2015
RSS

Německo vloni udělilo rekordních více než 130 tisíc občanství, nejvíce Syřanům, kteří přišli v roce 2015

Syřané jsou v Německu na druhém místě v násilné kriminalitě (hned za Turky, třetí jsou Afghánci), přesto si je Německo šlechtí a nyní jim dokonce rozdává občanství. Jde vlastně vesměs o hosty Merkelové, které si pozvala v roce 2015.
Nicméně to vše bylo podle plánu, neboť právě před 7 lety pozvaní Syřané měli dostat po 6 letech – což bylo v roce 2021 – občanství, ještě víc by jich mělo dostat občanství letos a příští rok i další národnosti, které v té době dorazily.
To je samozřejmě skvělé zejména pro statistiky, protože nyní spadnou tito „Novoněmci“ v případě spáchání jakéhokoli trestného činu do kolonky „Němec“, takže již nebude zapotřebí přeplňovat psychiatrické léčebny, aby se čin nedostal do kolonky činů trestných.
V roce 2021 bylo v Německu naturalizováno přibližně 131 600 cizinců, podle údajů  zveřejněných Spolkovým statistickým úřadem  (Destatis) v pátek – což je nárůst o přibližně 21 700 – nebo 20 procent – více než v předchozím roce.
Strmý vzestup je způsoben vysokým počtem Syřanů, kteří přišli do země v roce 2015 a nyní získali německé občanství.
Celkem bylo naturalizováno přibližně 19 100 syrských státních příslušníků, což je téměř třikrát více než v roce 2020.
Kromě Syřanů se stali „Němci“ v loňském roce nejčastěji státní příslušníci turecké (12 200), rumunské (6 900), polské (5 500) a italské (5 000) národnosti.
Celkem  dostali občanství v Německu lidé se 173 různými národnostmi.
Každá čtvrtá osoba, která v loňském roce získala německý pas, byla státním příslušníkem členského státu EU. Německo umožňuje občanům EU mít dvojí občanství, což znamená, že si mohou ponechat svůj původní pas.
Ve většině případů se však státní příslušníci zemí mimo EU musí vzdát svého původního občanství, aby se stali Němci, pokud nenastanou výjimečné okolnosti.
Někteří cizinci však mají právo ponechat si svou původní státní příslušnost, především občané ze zemí, jako je Sýrie a Afghánistán, kde zřeknutí se státní příslušnosti není povoleno.
Německá vláda plánuje uvolnit svá pravidla dvojí státní příslušnosti, ale stejně tak chce zjednodušit azylová pravidla, aby „omladila“ německou multikulturní společnost…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden