Ukrajinské síly zničily žoldnéřskou základnu ruské skupiny Wagner
RSS

Ukrajinské síly zničily žoldnéřskou základnu ruské skupiny Wagner

Ukrajinské síly zničily základnu na Rusko napojené skupiny Wagner Group ve městě, které je od roku 2014 pod nadvládou Moskvy, uvedl gubernátor Luhansku. (Foto: Twitter)







Podle zpráv místních médií bylo při útoku zabito 22 osob a další čtyři byly zraněny. Britské ministerstvo obrany v březnu oznámilo, že společnost Wagner Group se podílela na pomoci ruskému válečnému úsilí na Ukrajině.



Gubernátor Serhey Hayday v pátek prohlásil, že ostřelování zasáhlo základnu na stadionu v Kadijivce na východě Ukrajiny, uvedl Newsweek.



#Wagner base in occupied #Luhansk region was destroyed, only one racist survived. The enemy base is located at the local stadium in #Kadiivka , which the russians brazenly occupied in 2014 #UkraineRussiaWar pic.twitter.com/cWsIHIzXXd — Serhiy Hayday (@serhey_hayday) June 10, 2022 Gubernátor v pátek na Twitteru sdílel příspěvek, v němž uvedl: „Základna Wagner v okupované Luhanské oblasti byla zničena, přežil pouze jeden rasista. Nepřátelská základna se nachází na místním stadionu v Kadiivce, který Rusové bezostyšně obsadili v roce 2014.“



Na videu byla vidět hořící budova a hustý černý dým stoupající k obloze, uvádí zpráva Newsweeku.



Uprostřed intenzivních bojů v Severodoněcku, poslední Ukrajinou kontrolované části Luhanské oblasti, byl ve čtvrtek zničen jeden z jejích symbolů Ledový palác. Rusko je odhodláno zmocnit se Severodoněcku a jeho partnerského města Lysyčansk na protějším břehu řeky Siverskij Doněc, což je jeden z jeho hlavních válečných cílů.



Tajemník ukrajinské bezpečnostní rady Oleksij Danilov ve čtvrtek prohlásil, že situace v Severodoněcku je „nesmírně složitá“ a ruské síly soustřeďují v oblasti veškerou svou sílu.



Moskva kategoricky popřela, že by se soukromá společnost podílela na ochraně vojenských zájmů Kremlu.



Ukrajina tvrdí, že její jedinou nadějí, jak zvrátit situaci v malém průmyslovém městě ve svůj prospěch, je více dělostřelectva, které by vyvážilo mohutnou palebnou sílu Ruska.



Zdroj: ndtv.com
Článek Ukrajinské síly zničily žoldnéřskou základnu ruské skupiny Wagner se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden