Ukrajina utrpěla po 10 týdnech protiofenzívy těžké 85 % ztráty
RSS

Ukrajina utrpěla po 10 týdnech protiofenzívy těžké 85 % ztráty


Přibývá důkazů o tom, že Ukrajina při své protiofenzívě, která začala zhruba před deseti týdny, utrpěla těžké ztráty. (Foto: Flickr)









ABC News hovořila se dvěma bývalými americkými vojáky, kteří jsou smluvně vázáni v divizi speciálních sil ukrajinské armády a kteří byli oba zraněni během operace na východě Ukrajiny před dvěma týdny.



Oba vojáci jsou v současné době v nemocnici v Kyjevě, ale uvedli, že doufají, že budou tento týden převezeni do Německa na operaci, aby jim byly z těla odstraněny střepiny.




„Kosmická“ a „neskutečná“ UFO jsou všude na ukrajinské obloze, tvrdí vládní zpráva

Muži uvedli, že úkolem jejich týmu bylo převzít kontrolu nad vesnicí na okraji města Doněck, kterou od roku 2014 okupuje Ruskem kontrolovaná milice.



Jeden z mužů, bývalý americký voják z Texasu, který vystupuje pod přezdívkou „Tango“, uvedl, že jeho jednotka čítající „desítky“ mužů utrpěla „85 % ztrát“ a že dva jejich kamarádi byli zabiti, když byl tým při postupu na Ruskem okupované území přepaden. Čtyřicet procent jednotky bylo zraněno tak těžce, že se stali „bojově neúčinnými“ , uvedl.



Druhý veterán americké armády, který vystupuje pod přezdívkou „Goldfish“, řekl, že bylo okamžitě zřejmé, že čelí „velmi organizovanému odporu“ ruských vojáků.




Putin již dosáhl hlavních cílů na Ukrajině, říká Lukašenko

„Rozhodně to byly velmi profesionální síly, proti kterým jsme bojovali,“ řekl veterán americké armády z Aljašky.



S ABC News hovořil ve svém nemocničním pokoji v Kyjevě, který sdílel s dalšími třemi zraněnými ukrajinskými vojáky.



ABC News kontaktovala také dva další ukrajinské vojáky, se kterými vedla rozhovory v dřívějších fázích války, a ti uvedli, že byli v posledních týdnech také zraněni.



Muž ze Západu s dlouholetými vojenskými zkušenostmi, který je nyní rovněž smluvně vázán s ukrajinskou armádou, uvedl, že utrpěl vážné zranění v počáteční fázi protiofenzívy v červnu.



Zdroj: abcnews.go.com




Představitel NATO stáhl návrh Ruska na zabírání území za mír na Ukrajině

Článek Ukrajina utrpěla po 10 týdnech protiofenzívy těžké 85 % ztráty se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden