Španělsko: Tlupy Severoafričanů a Latinoameričanů zaútočily na studentské oslavy – 60 zraněných (video)
RSS

Španělsko: Tlupy Severoafričanů a Latinoameričanů zaútočily na studentské oslavy – 60 zraněných (video)

Ve Španělsku došlo k zajímavé symbióze invazistů ze severní Afriky – tedy Arabů – s přivandrovalými Latinoameričany, které občas přibírají do svých gangů. Společně pak útočí na původní obyvatelstvo, přičemž útoky jsou stále násilnější…
Všechno to začalo jako jedna z mnoha oslav, které se konají v univerzitním prostředí, zejména na jaře a pak v období závěrečných zkoušek. Párty však skončila urputnou bitvou s městskou policií, rozmístěnou v Ciudad Universitaria od čtvrtečního odpoledne.  Úředníci na místě potvrdili, že nepokoje zahájily skupiny mladých Severoafričanů a Latinoameričanů, kteří navíc předchozí hodiny strávili přepadáváním univerzitních studentů.
Madridská radnice připravila rozsáhlý plán, který zahrnoval centrální bezpečnostní jednotky (UCS), její pořádkovou policii, psovody a dronovou jednotku, která také už rok funguje a kontroluje velké davy lidí.
Jeden z policistů v místě nasazených si stěžoval, že byli bombardováni vším možným a poměrně dlouho; a většina z těch, kdo na policisty útočili, nevypadala jako studenti. Kolem Lékařské fakulty a Fakulty informačních věd se skutečně sešlo asi 3000 lidí.
K zásahu došlo v časných ranních hodinách. Problémy trvaly několik hodin, až ve čtyři hodiny ráno agenti provedli „úklid“ celého areálu. Tehdy se na policii, auta a městský mobiliář snesl déšť lahví a kamení. Výtržníci dokonce strhli pouliční značky. Nejnásilnějším scénám velely bandy Severoafričanů a Latinoameričanů.
Došlo také k několika násilným loupežím, jejichž pachatelé se podle popisu obětí téměř ve všech případech shodovali. A jsou to ti samí, kteří útočili a házeli další a další lahve. Tyto popisy odpovídají „gangům“ Latinoameričanů a Severoafričanů.
Celkem se záchranáři postarali o zhruba šedesát lidí, z nichž osm bylo velmi vážně zraněno. Další tři byli hospitalizováni pro otravu alkoholem a pohmožděniny. Lehce zraněni byli čtyři strážníci městské policie.
Univerzita Complutense uvedla, že po incidentu bylo sesbíráno 44 metrů krychlových skla, lahví a běžného odpadu. Tento víkend budou kromě slavností v San Antoniu de la Florida pokračovat zvláštní opatření proti opilým, a to i ve zbytku městských kampusů.
Na oslavy, které budou pokračovat i dnes, by již mělo dohlížet 100 obecních úředníků z okresní integrální jednotky Moncloa, stejně jako UCS, kynologické sekce, jezdecké eskadry a jednotky dronů…

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden