Drzost vlády nebere konce
RSS

Drzost vlády nebere konce



JINDŘICH KULHAVÝ
Premiér Fiala prohlásil, že pokud stát nezvýší příjmy a nezlepší tak bilanci, bude to špatné. Dále konstatoval, že vláda je ochotna opravit chyby, které udělala, ale zatím žádné neregistruje. Ano, čtete dobře. Oni vůbec netuší, jak špatně vládnou a nemají tedy asi signály, které by jim napověděly, kolik zásadních nedostatků mají.
Česko-ukrajinská republika s hlavním městem Prahou vedená brněnským politologickým mágem svými výsledky v posledním období spěje k maximální integraci v tvrdé jádro eurounijních poskoků. Zatímco Poláci a Maďaři tvrdě bojují o svou identitu, my ztrácíme na významu a ekonomicky paběrkujeme. Neschopná vláda se zadlužuje, respektive nás všechny. Už si vůbec nebere servítky. Místo smysluplného snižování nákladů ožebračuje seniory a české, opakujeme, české podnikatelské subjekty. U zahraničních se přísnost vytrácí a velká část z nich získává navíc výhody. Přitom i oni se podílí na průvanu v českých peněženkách.
Výdaje předurčené ke korekci se nazývají různě. Státní úřednický aparát, politický neziskový sektor, mnohé neproduktivní státní úřady, dotační programy, podpora Ukrajiny a upřednostňování jejích občanů před vlastními, nesmyslné obchodování s některými komoditami přes burzy v zahraničí či vyprázdnění vojenských skladů jen proto, aby bylo možno do nich koupit další nepotřebné harampádí. Ne, opravdu nepotřebujeme stíhačky F-35. Dokonce ani americké vojenské jednotky u nás, byť ty naše jsou spíše k úsměvu. Konvenční válku vést schopni nejsme, pár letadel nás neochrání a v době potencionálního sporu jaderných velmocí ze sebe děláme jen terč.
Nákladnost politické scény u nás je neúnosná. Profesionálních politiků máme v poměru k počtu obyvatel skutečně nadbytek, což se týká jak komunální, tak parlamentní či vládní sféry. Množství nesmyslných zákonů a směrnic vytváří příliš požadavků na personální obsazení radnic. Celý právní řád postavený především proti prostému občanovi jako direktivní a umožňující restrikce a postihy prostých lidí je velmi rozsáhlý a život komplikující. Stát nám mluví už úplně do všeho a jeho,,vlezlost“ už překročila hranice únosnosti. Není to jen náš problém, celá EU se doslova vyžívá v různých omezeních a nedává tak občanům prostor pro vlastní rozhodnutí, názory a možnou životní improvizaci. Neustále jsou navrhovány nové zákony, směrnice a ohraničují náš prostor. Kdysi na ně stačila pro celé království jedna kniha, dnes je to vícepatrová knihovna. Nejde o nic jiného, než o zajištění poslušnosti obyvatel a snahu dostat z nich na daních a pokutách co nejvíce, a tím si jako elitě zajistit pohodlné živobytí.
Fialova vláda zvyšuje ceny všeho, což má dopad na naši životní úroveň. Nešetří, ale hledá zdroje tak, aby měla co rozhazovat a z čeho by jí něco zbylo. Své voliče a oponenty ignoruje, kryje zločiny a preferuje vše proukrajinské. Rakušan v jednu chvíli neuznává kolektivní vinu, to když Ukrajinci znásilňují naše ženy a děti, ale v případě Rusů jsou všichni poskoci Vladimíra Putina. Kdyby nic jiného, tak národní hrdost musíme Rusům v případu Putina jen závidět. Takový Rakušan je ukázkou pokřiveného charakteru a ztráty soudnosti. Není v tom z vlády a obou komor Parlamentu ČR osamocen. Je však exemplárním ignorantem. Má plno souputníků stejného kalibru. V podstatě je nemožné jmenovat někoho z elitní špičky Pětikoalice, komu ještě zůstal rozum.
Pokud tedy Fiala nevnímá žádné nedostatky za dobu své vlády, může si být jistý, že mi jich vnímáme naopak příliš. Tedy dost na to, abychom požadovali jeho odchod do propadliště dějin. Jeho obliba je na historickém minimu, přesto mu pokračuje premiérský mandát. Není čas už jim do toho vládnutí hodit vidle?
Jindřich Kulhavý

The post Drzost vlády nebere konce first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden