Německý novinář o choleře v Mariupolu a médii tolerované svastice
RSS

Německý novinář o choleře v Mariupolu a médii tolerované svastice

Všechna západní mainstreamová média, napojená na agenturu Reuters, přišla se zprávou o šíření cholery v Mariupolu. Poté, co se v minulosti objevily informace o přítomných biolaboratořích, se daly ony zprávy pokládat za poměrně pravděpodobné. Nicméně ve světle zjištění toho, kde zprávy věčně prolhaná mainstreamová média berou, začíná být jasněji.
Vše, co se totiž v našem – nebo jakémkoli jiném – mainstreamu objeví jako „zpráva z Mariupolu“, není ve skutečnosti zprávou z Mariupolu, ale informací „vycucanou z prstu“ od člověka, který v Mariupolu nebyl od začátku války…
Více již vám poví Thomas Röpper , německý novinář, který byl v Mariupolu nejen v době, kdy tam ještě probíhaly boje, ale i v době, kdy se začalo město vzpamatovávat z těžkých bojů, které poničily 60% domů ve městě…
Západní média informují o vypuknutí cholery v Mariupolu. Pokud hledáte původ zprávy, zjistíte úžasné věci.
Byl jsem poněkud překvapen zprávou, že v Mariupolu bují cholera. Byl jsem ve městě dvakrát a jeli jsme po celém městě a neviděli jsme jedinou mrtvolu v ulicích nebo na dvorcích ani při naší  první návštěvě v polovině dubna , kdy ve městě stále zuřily boje. Těla byla okamžitě odstraněna všude, kde boje skončily.
A při mé  druhé návštěvě Mariupolu  před třemi týdny udělalo město navzdory těžké destrukci poměrně uklizený dojem. Sutiny se už smetly na hromady, v prvních čtvrtích byla opět elektřina a voda, po ulicích opět jezdila auta a autobusy, první čerpací stanice byly otevřené a fronty aut před nimi nebyly dlouhé.
Alina Lipp , kterou dobře znám, navštívila Mariupol poprvé po několika týdnech 9. června a řekla mi, že život se stále vrací do normálu, a že obchody jsou opět otevřené i ve čtvrtích, kde ještě není elektřina. Na svém telegramovém kanálu již nahrála první aktuální videa a mohu již uvést, že v příštích několika dnech tam budou velmi zajímavé informace, o kterých budu také informovat.
Tvrzení, že mrtvoly se rozkládají v ulicích Mariupolu, je prostě lež, jak vím z první ruky jak z vlastního pozorování, tak od mnoha dalších lidí. Nikdo neví nic o vypuknutí cholery v Mariupolu. Takže se musíte ptát sami sebe, odkud zpráva pochází.
Odpověď na otázku, odkud Der Spiegel vzal zprávu, lze nalézt na konci článku Spiegelu, který o tom psal v Německu, protože pod článkem uvádí, na které tiskové agentury Spiegel odkazuje. Der Spiegel nemluvil se samotným starostou Mariupolu, ale spíše převzal zprávu Reuters.
Agentura Reuters informovala o prohlášeních starosty Mariupolu  již večer 10. června  a také je uvedla ve svém  shrnutí událostí z 10. června.  Zde si můžete přečíst následující shrnutí výroků starosty:
„Cholera a další smrtelné nemoci by mohly zabít tisíce lidí v jihoukrajinském městě Mariupol, protože těla se tam neodklízí a léto přináší teplejší počasí, podle starosty města.“
Ve své první zprávě agentura Reuters citovala starostu, který řekl:
„Vypukla úplavice a cholera. Bohužel, toto je hodnocení našich lékařů: že válka, která stála životy více než 20 000 lidí … s těmito ohnisky infekce, bohužel, bude stále vyžadovat životy tisíce Mariupolanů,“ řekl národní televizi.
Tyto dvě zprávy Reuters zjevně tvoří základ zprávy Spiegelu. Není nic trestuhodného na tom, když do jednoho článku spojíme několik zpráv z tiskové agentury. Na druhou stranu se stává trestuhodným, pokud jednoduše vynecháte zásadní informace.
Citovaný starosta není v Mariupolu vůbec, takže neví, co se ve městě děje. Muž po zahájení ruské operace vytrvale křičel hesla na obyvatele, ale na začátku března z města uprchl. Lidé ve městě ho velmi nesnášeli, jak mi mnoho lidí velmi rozzlobeně řeklo při mé první návštěvě.
Pro západní média je však tento muž stále jedním z nejdůležitějších zdrojů, když informují o Mariupolu. Ani v nejmenším jim nevadí, že většina jeho výroků o údajné situaci ve městě se později ukázala být vylhanými fikcemi. Jednoduše ho nadále citují a obvykle před svými čtenáři skrývají, že ten muž v Mariupolu vůbec není. Reuters tuto – podle mého názoru ne nedůležitou – informaci ve své první zprávě zmínil jen stručně:
„Boitšenko, který je mimo Mariupol, řekl, že město bylo v karanténě.“
Podle Spiegelu „starosta Mariupolu“  vyzývá „OSN a Mezinárodní červený kříž, aby pracovaly na vytvoření humanitárního koridoru, aby zbývající obyvatelé mohli opustit město“.  A Reuters ho cituje, jak říká, že město  bylo „umístěno do karantény“  kvůli vypuknutí cholery.
Ale jak mohla Alina Lipp a další novináři, které osobně znám, jet 9. června do Mariupolu, volně se tam pohybovat, mluvit s lidmi a opustit údajně karanténní město stejně snadno? A proč potřebujeme „humanitární koridory“ OSN a Červeného kříže, když lidé, kteří chtějí, mohou snadno opustit Mariupol autobusy, které jezdí denně?
„Starosta Mariupolu“ přichází se všemi těmito příběhy a téměř denně šíří nové nepravdy o situaci v Mariupolu, ze kterého uprchl před více než třemi měsíci. Mimochodem, pamatujete si ještě Majdan? V té době byl údajný útěk prezidenta Janukovyče z Kyjeva pro západní média ospravedlněním „změny moci“, při níž byl Janukovyč svržen v rozporu s ukrajinskou ústavou. Protiústavní odstranění prezidenta je ze své podstaty převrat.
Západní média se v té době soustředila na zpravodajství o Janukovyčově údajném útěku z Kyjeva, kdy Janukovyč opustil Kyjev jen proto, aby se zúčastnil plánovaného sjezdu strany v Charkově. V případě „starosty Mariupolu“ se západní média ve většině zpráv ani nezmiňují o tom, že muž uprchl z města, za které se údajně cítí tak zodpovědný, před více než třemi měsíci.
Na zprávě agentury Reuters o shrnutí událostí z 10. června je ještě něco velmi pozoruhodného. Agentura Reuters také zveřejnila 13 fotografií k článku. Jedna z fotografií ukazuje muže, který si prohlíží rozbité vozidlo a nese popis obrázku:
„Místní obyvatel kontroluje poškozenou dodávku v obytné čtvrti v Charkově po vojenském úderu uprostřed ruského útoku na Ukrajinu 8. června.“
Je pozoruhodné, že fotograf Reuters, který pořídil snímek, nemohl najít místního obyvatele, který by neměl na paži obrovské tetování svastiky. Jsou tetování svastiky pro ukrajinského fotografa Agentury Reuters tak normální, že si jich ani nevšimne?
Agentuře Reuters také nevadila fotografie s tetováním svastiky a místo toho pokračuje v šíření lží, že s neonacisty na Ukrajině není vůbec žádný problém. A zdá se, že ani redakci Spiegelu to nevadí. Jako základ pro svůj článek bere zprávu Reuters, ale skrývá nevzhledné obrázky, které jsou také součástí zprávy Reuters.
Takže nezapomeňte: Neonacisté na Ukrajině jsou jen ruská propaganda. Ale proč Reuters zveřejňuje obrázky, které potvrzují „ruskou propagandu“…?
Tolik Thomas Röpper. Připomínám, že v současné době je Mariupol pod ruskou správou, takže přímo do města nyní západní novináři příliš často nemíří. Nicméně často se zde objevují novináři z jiných částí světa (zejména z různých asijských či jihoamerických zemí), v případě západních novinářů pak ti, kteří nepatří k zástupcům mainstreamu, ale k těm, jejichž hlas naopak nesmí být v mainstreamu slyšet….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden