VIDEO: Jevgenij Prigožin natočil v předvečer zahájení summitu BRICS video z africké pouště, kde oznámil zahájení průzkumných operací s cílem udělat Rusko ještě větším! Podle informací z okruhu PMC Wagner bylo video natočeno v Mali na hranicích s Nigerem!
RSS

VIDEO: Jevgenij Prigožin natočil v předvečer zahájení summitu BRICS video z africké pouště, kde oznámil zahájení průzkumných operací s cílem udělat Rusko ještě větším! Podle informací z okruhu PMC Wagner bylo video natočeno v Mali na hranicích s Nigerem!


VIDEO: Jevgenij Prigožin natočil v předvečer zahájení summitu BRICS video z africké pouště, kde oznámil zahájení průzkumných operací s cílem udělat Rusko ještě větším! Podle informací z okruhu PMC Wagner bylo video natočeno v Mali na hranicích s Nigerem! Země ECOWAS se chystají na válku v Nigeru a Francie získala souhlas Maroka s otevřením vzdušného prostoru pro francouzská vojenská letadla! Koho by nejvíce poškodila válka a hořící země Sahelu? Známe odpověď!
Žeňa je zpátky a opět hlásí z fronty! S těmito a podobnými poznámkami začali v pondělí Rusové na sociálních sítích informovat o tom, že po delší přestávce začal Jevgenij Prigožin, šéf PMC Wagner Group, znovu natáčet videa a jeho nejnovější video není podle všeho natočeno v Evropě, ale pochází z Afriky.
Prigožin v krátkém pozdravu oznámil, že Wagnerovci začali pracovat v Africe, teplota přes den je tam 50 stupňů Celsia, že probíhají průzkumné operace a cílem je udělat Rusko ještě větším a Afriku svobodnější. Podle zdrojů z okruhu PMC Wagner bylo video natočeno v Mali na hranicích s Nigerem. Přesun Wagnerovců v čele s Prigožinem do Afriky ukazuje na vážnost situace a podle všeho je již rozhodnuto, že Francie si po 12 letech zopakuje rozpoutání války na africkém kontinentu.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v37uif0","div":"rumble_v37uif0"});
V roce 2011 zahájilo francouzské letectvo nálety na Tripolis v Libyi během tzv. Arabského jara s cílem podpořit povstalce a svrhnout Muammara Kaddáfího. Francie svoje síly přecenila a po zhruba dvou týdnech přizvala ke vzdušným útokům Velkou Británii, Itálii a nakonec i USA, takže už nešlo o solitérní akci Paříže, ale o nefalšovanou agresi NATO, za kterou nebyly paradoxně na USA, Francii, Itálii a Velkou Británii dodnes uvaleny žádné mezinárodní sankce. Jak je to možné? Že by dvojí metr?
A teď po 12 letech to vypadá, že Francie si tuto agresi zopakuje a bude s využitím vzdušného prostoru Maroka bombardovat Niger. Jenže, má to jeden háček. Alžírsko zamítlo v úterý žádost Francie na otevření svého vzdušného prostoru pro francouzská vojenská letadla, aby mohla bombardovat Niger, takže je teď otázkou, jestli Francie zkusí oslovit své bývalé kolonie v rámci zemí ECOWAS, ze kterých by mohla startovat francouzská letadla pro operace nad Nigerem. V úvahu by připadal Benin, Nigérie a Chad.
Pokud vypukne v Sahelu válka až 14 afrických států, dokonale to odvede pozornost médií ve Francii od domácích problémů a od demonstrací proti Macronovi
Každopádně případná intervence afrických zemí sdružení ECOWAS povede k vypuknutí obrovské války, protože Mali a Burkina Faso, kde v nedávné době rovněž proběhly státní převraty, které svrhly loutkové pro-francouzské vlády, již slíbily Nigeru vojenskou pomoc, pokud bude napaden zeměmi ECOWAS a Francií. A podle posledních informací z pondělí se již v sousední Nigérii připravují letiště pro chystanou invazi do Nigeru . A přesně v tomto okamžiku a navíc v předvečer summitu BRICS v Jihoafrické republice se přihlásí Prigožin přímo z Afriky.
Pokud se podíváme na to, proč Francie se tak nápadně a okatě angažuje v agresi proti Nigeru, tedy proti své bývalé kolonii, mohlo by se zdát, že jde samozřejmě o nerostné suroviny v Nigeru, které až dosud těžily francouzské a západní firmy a Nigeru nechávaly směšný a malý podíl. A není divu, že Francie chce dostat zpátky k moci svrženého prezidenta Mohameda Bazouma. Jenže způsob, jakým to chce Paříž provést, nedává příliš smysl.
Mapa čínských investic v Africe od roku 2010. Nigérie a Ghana jsou prakticky na vrcholu čínských investic, ale teď si představte, že se ty země dostanou do války celého prostoru Sahelu… Paříž by totiž mohla do Nigeru poslat svoji Cizineckou legii, což je francouzská obdoba ruské PMC Wagner Group a s částí nigerské armády, která zůstala loajální svrženému prezidentovi, by se mohla pokusit o odstranění pučistů od moci. Jenže, namísto toho se Francie snaží o něco úplně jiného, o naprosto zdánlivé šílenství, a to o rozpoutání obrovské války v oblasti Sahelu mezi prakticky 14 africkými státy. Proč?
Pokud by skutečně země ECOWAS vtrhly do Nigeru, v oblasti rovníkové Afriky by vypukla největší válka v historii konfliktu, která by dokonale přesměrovala pozornost domácích francouzských médií od demonstrací ve francouzských ulicích k válce v Africe a v bývalých francouzských koloniích. V tom okamžiku by přestala francouzská média řešit obrovské protesty proti Emmanuelu Macronovi ve Francii a rázem by se média věnovala frontovým událostem a válce v Nigeru. Vrtění Nigerem!
Válka v prostoru rovníkové Afriky by nejvíce poškodila Čínu, její investice a hlavně postavení
Ale pozor, Francie touto snahou o rozpoutání obrovské války afrických zemí mezi sebou může sledovat ještě jednu věc, možná ještě důležitější – oslabení Číny v Nigérii . Čína totiž v uplynulých letech transformovala Nigérii na jednu z nejdůležitějších zemí čínského expansionismu v Africe a pokud se podíváte dnes na město Lagos v Nigérii na internetu, tak budete mít velký problém uvěřit tomu, že se díváte na město někde v rovníkové Africe, protože Lagos připomíná doslova a do písmene čínská hi-tech města.
Pokud ale porovnáte Lagos s hlavním městem sousedního Nigeru Niamey, dostanete asi šok, protože Niamey připomíná chudinské ghetto. Zatímco čínský kapitál vedl k obrovskému rozvoji Lagosu a Nigérie, koloniálně řízený Niger s loutkovým prezidentem v roli poslušného Havla líbajícího fusekle francouzských politiků se propadl do naprosté chudoby . A co myslíte, že je cílem Paříže?
Tohle je “čínský” Lagos v Nigérii No přece poškodit čínské zájmy v Nigérii a zničit v mohutné válce afrických zemí celá Lagos, destabilizovat celý region a tím způsobit odliv čínských investorů, protože Čína nebude pokračovat v investování ve válkou rozvráceném regionu. Panečku, a jsme doma. Najednou to všechno do sebe logicky zapadá.
Přesně proto tak moc tlačí Paříž na pilu a tak moc chce zažehnout válku mezi více než desítkou zemí v prostoru Sahelu, protože zničující válka mezi africkými zeměmi zajistí, že bomby budou padat hlavně a přednostně na “čínskou” Nigérii, na čínské továrny, na čínské investice. Vedle Nigérie by navíc došlo i ke zničení obrovských čínských investic v Ghaně, která je součástí ECOWAS a chce se na nátlak Francie rovněž připojit do koalice pro invazi do Nigeru.
Pokud by Peking udělal kardinální chybu a nechal by se zatáhnout do války v Africe, kolektivnímu západu by se splnil sen proxy války proti Číně
A proč se Paříž nebojí, že by to třeba Peking zatáhlo do války v Africe? Víte, proč? Protože kdyby se Peking nechal do konfliktu zatáhnout, Paříži by se podařil doslova majstrštyk, protože země NATO by získaly jedinou příležitost bojovat v další obrovské proxy válce, vedle Ukrajiny proti Rusku, i dokonce proti Číně na africkém kontinentu! To by bylo terno pro západní zbrojovky! Je však velmi nepravděpodobné, že by Čína do konfliktu vstoupila, pouze by se omezila na vyzbrojování Nigérie. Každopádně, podnikatelské aktivity čínských firem by v Nigérii vzaly za své a skončily by s prvními bombami, které by dopadly na jejich podniky.
A tohle je Niamey. centrum hlavního města Nigeru po desítkách let francouzské koloniální poroby… A obávám se, že přesně o tohle jde Paříži. Stejně jako zahájili Francouzi rozvrat Libye v roce 2011, budou chtít teď rozvrátit celý Sahel s cílem vyhnat čínské investice a Číňany z regionu. Wagnerovci budou mít proto opravdu hodně práce. Paříž určitě zapojí do bojů i africký ISIL a Al-Kajdu, které operují na rozhraní Nigeru, Burkiny Faso a Mali. Tento prostor tří hranic je dlouhodobě pod kontrolou teroristických islámských skupin a zřejmě ty budou nasazeny Paříží na provádění záškodnických operací proti čínským podnikům v celém regionu válečného konfliktu. V podstatě teď vidíme nosatý proces řízení pařížských kanceláří na 6. prioritě proti Číně v oblasti Sahelu.
Pokud se vám článek líbil a chcete, abychom v naší publicistické a analytické práci pokračovali, potřebujeme vaši pomoc. Náš server je financován jen s vaší podporou, tedy s podporou našich čtenářů. I když do konce měsíce zbývá ještě 9 dní, vybrali jsme do této chvíle méně než polovinu toho, co potřebujeme na zajištění našeho provozu i na další měsíc. Našemu serveru nikdy nepřispěje žádný fond nebo státní rozpočet, ani oligarcha a ani filantrop původem z Budapešti, protože nepíšeme a nikdy nebudeme psát podle jejich not. Náš obsah je přinášen čistě zásluhou našich čtenářů, kteří nám přispívají. Přispět můžete jakoukoliv částkou na naší darovací stránce zde . Děkujeme!
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden