Skutečná ruská propaganda
RSS

Skutečná ruská propaganda



VIDLÁK



Volání po míru nahrává ruské propagandě… Takhle nám to tvrdili. Rusko zahájilo nevyprovokovanou agresi proti mírumilovné zemi a je zapotřebí, aby za to zaplatilo. Celý svět se spojil proti Rusku. Západ dodá zbraně i peníze, spustí zničující sankce proti ruské ekonomice, Ukrajinci vyženou okupanty ze země a Rusko se rozpadne.





Všechny hlasy, že by to mohlo být jinak, byly hlasem ruské propagandy. Jakékoliv volání po míru, diplomacii a jednání, to byly notičky přímo z Kremlu. Jakýkoliv názor, že Rusko neprohraje, že je celý ten konflikt od začátku „nějaký divný,“ to byl důkaz poraženectví a kolaborantství. Rusku už brzy dojdou náboje, lidi, technika, čipy, jídlo, rakety, letadla, vrtulníky a lodě. Ruská ropa Putinovi na válku nevydělá. Ruský plyn nesmí do Evropy (pro jistotu odpálíme trubky), protože to Rusům sebere peníze, které sypou do armády. Každý, kdo tvrdí něco jiného, ten podlehl dezinformacím a ruské propagandě.
Takhle to říkali. Jakýkoliv střízlivější hlas byl umlčen a prohlášen za zrádcovský. Jakýkoliv jiný názor se dostal na hranu kriminalizace, kterou jsme tady u nás, jako obvykle, dotáhli nejdál.
A co mezitím dělala ruská propaganda? Inu, svojí práci. Šířila informace, že Rusko je slabé. Šířila informace, že Rusové nejsou schopní prolomit ukrajinskou obranu. Posílala do války padesát let staré obrněnce, nechávala několik dní stát desítky kilometrů dlouhé konvoje. Neříkala nic o skutečných záměrech a skutečných cílech. Nechala západní novináře, ať si vytvářejí domněnky, živila ty domněnky „důkazy“ o ruské neschopnosti, nevyvracela spekulace o mezinárodní izolaci Ruska, nevyvracela spekulace o Putinově zdraví. Nevyvracela vítězný ryk Ukrajinců, že osvobodili Kyjev i Charkov, nechali Západ si myslet, že osvobodili Cherson. Západ ať si skutečně myslí, že už brzy zvítězí.
Byla to ruská propaganda, která nechala Západ, ať se chytne do vlastní pasti. Ať vytvoří iluzi velkého vítězství, ať všichni papaláši řeknou věci, které už nepůjde vzít zpátky. Ať Zelenský řekne, že osvobodí celé území Ukrajiny i Krym. Nechali Bidena i většinu progresívních generálů, aby začali porcovat medvěda. Nechali západní média vytvořit iluzi velkolepé ofenzívy, která nemůže selhat, protože má nejlepší zbraně, nejlepší techniku, nejlepší poradce i nejlepší vojáky.
Ruská propaganda splnila svůj účel. Donutila tady na Západě prakticky všechny politiky, aby říkali „hop,“ i když nepřeskočili.
A pak, když mělo dojít na splnění slibů všech těch Fialů, Bidenů, Scholzů, Macronů i dalších, tak to skončilo masakrem na ruských minách. I s celou tou zázračnou technikou i zázračným výcvikem.
Jo, před dvěma měsíci byla ruská armáda plná ožralých mužiků, kteří utečou jen co uvidí prvního Leoparda. Žádný novinář tenkrát neříkal to, co dneska běžně najdete i v majnstrýmu – že některé ukrajinské jednotky ztratily 80% mužů, že Rusové dobře bojují, že jejich Lancety a dělostřelectvo jsou vážnou překážkou. Ani to nesměl říkat… Kdyby Seznam takový rozhovor pustil před dvěma měsíci, tak by to byla ta nejhorší ruská propaganda. Prostě to nemohli říct i kdyby chtěli, protože ne my, ale oni podlehli ruské propagandě. Rok tvrdili, že Rusko je na kolenou a nikdo neměl odvahu si přiznat, že se prostě spletli. Jejich vlastní aktivisti by je ukousali.
Jsme slabí, říkali Rusové. Stačí ještě vybrakovat jeden sklad. Stačí ještě dodat pár tanků… ano, už to jaksi demilitarizuje celou Evropu, ale už už to bude. Rusové jsou těsně před porážkou. Takhle se dělá propaganda. Takhle se dělá skutečná psychologická operace. Na bojišti se dneska nic utajit nedá. Takže se to musí udělat v hlavách generálů i veřejnosti.
Najednou i takový Politico píše, že USA nejspíš promeškaly tu nejvýhodnější příležitost na mír… Ano, už před rokem jsme to říkali. Dejte libtardům dost času, vždycky na to nakonec přijdou. Sice to stálo zničení celého státu a budou z toho dalekosáhlé změny ve světové politice, ale nakonec na to asi přijdou. Ukrajina bude zničená, statisíce mužů přišlo o život, ale už jim to začíná docházet.
Izolované Rusko si dělá summity s půlkou světa. Izolované Rusko bez čipů si klidně posílá sondu na Měsíc, izolované Rusko přesměrovalo prodej surovin na jiné trhy. Tak vehementně jsme kolem Ruska stavěli plot, až jsme ho postavili okolo sebe. Tak dlouho jsme chtěli, aby Rusové měli problém, až jsme ho udělali u sebe.
A nejde to vzít zpět… je těžké si najednou připustit, že Rus prostě chtěl vypadat slabě, aby nás donutil k věcem, které bychom nikdy neudělali, kdybychom si byli vědomi jeho skutečné síly. Zafungovalo mu to tak dobře, že Seznam sice přinesl rozhovor se dvěma americkými žoldáky, kteří řekli, že jejich jednotka přišla o 85% mužstva, ale museli dodat, že jsou optimističtí a že to určitě dobře dopadne… Tak určitě… když přijdete do bitvy a přežije to patnáct lidí ze sta, tak to je skutečně důvod k optimismu.
V očekávání brzkého vítězství se ukončily řeči o nepřípustnosti kolektivní viny… na Rusa se to uplatnit dá, ne? V očekávání brzkého vítězství se ukončil antikomunismus… Pávek už klidně na Hrad může, už to nebude zapotřebí… Rusům se to povedlo. Jakýkoliv střízlivý hlas je kolaborace… takže žádná šance na korekci chyb a zbožných přání. Všechno kromě drtivého vítězství je prohra. A drtivé vítězství nebude. Na Ukrajině nebude co obnovovat, nebude pro koho, nebude s kým a nebude proč. Země je zadlužená na sto let dopředu a jediná její záchrana je v tom, že změní prapor… což se mi zdá jako stále pravděpodobnější budoucnost…
Ne my, to Fiala podlehl ruské propagandě. Může se teď říkat, že když se zločinu dopustí vláda, bude potrestána celá vláda včetně jejích členů, protože to jinak nejde?
To naši novináři podlehli falešnému pocitu brzkého vítězství. To naše neziskovky zahájily hon na ty, kteří to s republikou mysleli dobře. Uvěřili, že Rusko je možné porazit. Že je možné se pomstít za dávná příkoří, že je možné se pomstít za všechny jejich domnělé i skutečné hříchy. Uvěřili, že spolu s USA to dokážeme. Uvěřili, že na tom zbohatnou, že je pokryje alespoň odlesk slávy…
Teď se probouzejí a zjišťují, že jim z rukou kape ukrajinská krev a nic jiného nemají. Jak asi budou vypadat články v majnstrýmu za měsíc? Budou psát to, za co by je dneska ještě ukousali? Inu, takhle to je, když podlehnete ruské propagandě o slabosti.

 

Vidlák


The post Skutečná ruská propaganda first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden