Utajovaný dopis americké CDC: Špičkový epidemiolog odhalil, že agentura zkreslila vědecká data, aby podpořila narativ o rouškách
RSS

Utajovaný dopis americké CDC: Špičkový epidemiolog odhalil, že agentura zkreslila vědecká data, aby podpořila narativ o rouškách


Dnes již všichni dobře víme, že celý covidový podvod byl „režírován“ z USA. Země EU jen slepě kopírovaly tamní nařízení, někdy reprodukovaná přes WHO.
Mezi tato většinou nejen nesmyslná, ale dokonce i škodlivá nařízení patří i povinnost nosit roušky, kterou se všichni řídili na základě doporučení americké CDC.
Německo později zašlo ještě dál a nařídilo prachové respirátory, což ihned okopírovala i naše oddaně lokajská vláda. Přitom jejich dlouhodobé nošení silně poškozuje zdraví, což dokázala nejedna studie .
Jakékoli nesmyslné „náhubky“ tedy vedly pouze k dalším zdravotním problémům, způsobeným jejich mnohahodinovým každodenním nošením.
Nyní se ovšem zjistilo, že data, která měla nošení roušek podpořit, byla záměrně zfalšovaná. Ostatně asi tak jako vše kolem covidového podvodu…
Dokumenty, které byly nedávno získány od amerického Národního institutu zdraví, naznačují, že úředníci veřejného zdraví používali nepřesné informace a zkreslovali lékařský výzkum, aby prosadili svůj politický cíl, že roušky zabraňují závažnému přenosu COVID-19 a viru –  navzdory protichůdným vědeckým důkazům získaným od odborníků.
V nedávno získaném dopise ( pdf ) zaslaném v listopadu 2021 Centru pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) špičkový epidemiolog Michael Osterholm, ředitel Centra pro výzkum a politiku infekčních nemocí na univerzitě v Minnesotě, a sedm kolegů informovali agenturu, že propaguje chybná data a vylučuje data, která neposilují jejich příběh.
Dopis varoval agenturu, že zkreslování údajů na důvěryhodných webových stránkách, jako je CDC a COVID-19  Real-Time Learning Network – společně vytvořené CDC a Infectious Diseases Society of America (IDSA) – by poškodilo důvěryhodnost vědy, ohrozilo důvěru veřejnosti zkreslením důkazů a dalo veřejnosti falešná očekávání, protože roušky by je ochránily před virem SARS-CoV-2, který způsobuje COVID-19.
„ Domníváme se, že poskytnuté informace a doporučení mohou skutečně vystavit jednotlivce zvýšenému riziku, že se nakazí SARS-CoV-2, a že se u něj vyskytne vážná nebo dokonce život ohrožující infekce ,“ napsal Osterhom.
Autoři vyzvali IDSA, aby odstranila tvrzení, že roušky zabraňují závažnému onemocnění ze svých webových stránek a požádali CDC, aby přehodnotila svá prohlášení o účinnosti roušek pro prevenci přenosu SARS-CoV-2.
Osterholm také poznamenal vzorec selektivního výběru dat, který podporuje požadovaný příběh, že masky zabraňují závažnému onemocnění COVID-19 a přenosu – tvrzení, která podle něj nejsou podpořena vědeckými důkazy poskytnutými CDC a IDSA na jejich webových stránkách.
„Zdá se, že webová stránka IDSA „Roušky a obličejové kryty pro veřejnost“ se zaměřuje na silné stránky studií, které podporují její závěry, zatímco ignoruje jejich nedostatky v designu studie,“ napsal pan Osterholm.
„Studie, které nepodporují jeho perspektivu, jsou podobně bagatelizovány.“
Výuková síť COVID-19 v reálném čase byla vytvořena v roce 2020 za účelem sdílení „přesných a včasných informací o COVID-19.“
Redakční tým IDSA složený z odborníků na infekční nemoci a veřejné zdraví podle svých webových stránek syntetizuje klinické pokyny, identifikuje vznikající vědecký konsenzus a oblasti pokračující nejistoty a řeší „mylné představy a dezinformace.“
Ačkoli je částečně financována CDC, IDSA spolupracuje s mnoha lékařskými profesními organizacemi, které vydávají lékařské časopisy a vydávají doporučení založená na pokynech agentury, včetně Americké akademie rodinných lékařů, Americké pediatrické akademie, Americké akademie porodníků a gynekologů, Americké vysoké školy lékařů, Společnosti pro medicínu kritické péče, Společnosti pro epidemiologii zdravotní péče Ameriky a Společnost lékárníků infekčních nemocí.
Dopis byl zaslán úředníkům CDC, přidruženým lékařským a přidruženým digitálním redaktorům sítě COVID-19 Real-Time Learning Network a členům představenstva IDSA, mezi něž patřila Dr. Rochelle Walensky, bývalá ředitelka CDC během pandemie COVID-19.
Ve svém dopise CDC pan Osterholm požádal CDC a IDSA, aby co nejdříve řešily „závažné chyby“ zveřejněné na jejich webových stránkách týkající se účinnosti roušek a důrazně vyzval IDSA, aby odstranila návrh, že roušky zabraňují závažnému průběhu COVID-19, ze svých webových stránek a podcastu, kde byla učiněna taková nezodpovědná tvrzení.
Dále pan  Osterholm doporučil, aby IDSA přehodnotila prohlášení o účinnosti roušek pro prevenci přenosu SARS-CoV-2 , přičemž poznamenal, že webová stránka IDSA falešně naznačuje, že důkazy o účinnosti roušek během pandemie posílily.
„Nesouhlasíme s tím, že důkazy o jejich účinnosti během pandemie zesílily, jak naznačuje webová stránka,“ řekl Osterholm.
Ve skutečnosti, v rozporu se závěrem na této webové stránce, citovaná Cochrane Review z listopadu 2020 uvádí toto:
„Ve srovnání s nošením bez roušky může nošení roušky znamenat malý nebo žádný rozdíl v tom, kolik lidí chytilo onemocnění podobné chřipce (9 studií; 3 507 lidí).
A pravděpodobně nezáleží na tom, kolik lidí má chřipku potvrzenou laboratorním testem (6 studií, 3 005 lidí).“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Utajovaný dopis americké CDC: Špičkový epidemiolog odhalil, že agentura zkreslila vědecká data, aby podpořila narativ o rouškách se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden