Nizozemské město již instaluje kamery, které detekují každé auto, které do dané zóny nepatří
RSS

Nizozemské město již instaluje kamery, které detekují každé auto, které do dané zóny nepatří


Jde samozřejmě o další součást klimatické politiky, přičemž právě 15minutová a chytrá města mají v budoucnu sloužit zejména pro účely klimatických či pandemických lockdownů.
Města, která se rozhodla vyčlenit 15minutové zóny, se nyní zaměřují na to, aby v nich bylo vše tak, jak je v plánu. Tedy měly by zde být dostupné všechny možné obchody, služby, lékaři, školy, pracovní příležitosti, zábava apod.
K 15minutovým městům však patří i důkladný dohled a razantní omezení automobilové dopravy.
Do takových zón bude mít přístup jen ten, kdo v nich bydlí, ale i zde se již mnohé omezuje (například vjezd aut na fosilní paliva zakazují v Londýně v takových zónách i u místních).
Nizozemsko je dlouhodobě jednou z testovacích zemí, což ostatně vidíme třeba i na vyvlastňování zemědělců, které začalo právě tam, aby se postupně uplatňovalo i jinde v EU.
Nyní začínají první města  v již dříve vyhrazených 15minutových zónách s postupným zaváděním klimatické politiky…
Začátkem příštího roku budou v centru města Bergen op Zoom instalovány kamery, které udrží dopravu mimo centrum. Tyto kamery pro poznávací značky jsou instalovány v různých ulicích.
Každý, kdo nemá co dělat v těchto ulicích, bude odmítnut s varováním,  píší média . Obyvatelé o tom však nebyli informováni. Zákaz řízení platí od 12:00 (poledne) do 5:00 hodin (ráno).
Magistrát vypracovává novou dopravní politiku pro centrum města Bergen op Zoom nejméně čtyři roky. Plán bude brzy představen, poté budou mít obyvatelé šest týdnů na podání námitek.
Stále více měst využívá ke snížení dopravy kamerový dohled v kombinaci s pokutami. To je v souladu s 15minutovými městy nebo „chytrými městy,“ která se všude zavádějí.
V Utrechtu je 15minutové město zmíněno v politických dokumentech a D66 chce udělat 15minutové město z  Tilburgu . Provincie Jižní Holandsko také podporuje 15minutové město, jak je patrné z nedávno představené nové  koaliční smlouvy  .
Koaliční smlouva uvádí: „Přijímáme princip konceptu 15minutového města a zkoumáme, jak bychom mu mohli dát místo v naší politice prostoru a mobility.“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Nizozemské město již instaluje kamery, které detekují každé auto, které do dané zóny nepatří se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden