Ukrajinské jednotky provedly výsadek na Krymu
RSS

Ukrajinské jednotky provedly výsadek na Krymu


Jednotky Obranné rozvědky Ukrajiny provedly výsadek na Krymu – speciální operace proběhla ve spolupráci s námořnictvem. (Foto: Telegram)









Oznámil to Andrij Jusov, zástupce Obranné rozvědky Ukrajiny, v komentáři pro Suspilne, informuje Ukrinform.




Blinken opakuje, že „Krym je Ukrajina“, zatímco Kyjev stupňuje útoky na poloostrov

„V rámci speciální operace se na poloostrově vylodil personál. Obranná rozvědka Ukrajiny ve spolupráci s námořnictvem provedla speciální operaci, cíle bylo dosaženo, mezi personálem nebyly žádné ztráty. Speciální operace pokračuje, všechny podrobnosti nesdělujeme, jsou ztráty jak mezi personálem nepřítele, tak mezi silami a prostředky. Informace o počtu obětí se upřesňují,“ řekl Jusov.



Realii také v Telegramu uvádí, že na dočasně okupovaném Krymu u obce Majak na mysu Tarchankut byly slyšet výbuchy. Došlo k bitvě za účasti letectva.




Ukrajina vypálila rakety na krymský most

„Od pěti hodin ráno jsou slyšet výbuchy u obce Majak na mysu Tarchankut, informovaly nás místní zdroje. Naše zdroje z ukrajinské rozvědky navíc potvrdily, že v oblasti došlo k bitvě za účasti lodí a letadel. Podrobnosti zatím nejsou k dispozici,“ uvádí se v prohlášení.



Jak známo, v Majaku se nachází základna 3. radiotechnického pluku v rámci radiotechnických vojsk ruských vzdušně-kosmických sil. Na Tarchankutském poloostrově se nachází také radarová základna – radar Nebo-M a radar Kasta-2E2. Po obvodu byly připraveny pozice protivzdušné obrany.




Za oběma útoky na krymský most stály USA, tvrdí americký novinář

Dříve bylo oznámeno, že na dočasně okupovaném Krymu byly slyšet silné výbuchy a byl poškozen nepřátelský pobřežní protilodní raketový systém.



Moskva se k situaci zatím nevyjádřila.



Zdroj: ukrinform.ua
Článek Ukrajinské jednotky provedly výsadek na Krymu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden