Starbucks zvažuje zrušení politiky otevřených koupelen, aby ochránil zákazníky
RSS

Starbucks zvažuje zrušení politiky otevřených koupelen, aby ochránil zákazníky

Společnost Starbucks zvažuje, že zruší svou politiku „otevřených koupelen“, která byla poprvé zavedena v roce 2018 po zatčení dvou černochů v obchodě ve Filadelfii, kterým bylo odepřeno použití koupelny, dokud nenakoupí. (Foto: Twitter)







Tato politika byla naprostou katastrofou, protože koupelny Starbucks se v některých oblastech země proměnily v útulky pro bezdomovce a bezpečný prostor pro narkomany, kde si mohli zastřílet.



Zdá se, že generální ředitel Howard Schultz našel možné východisko, jak zvrátit katastrofální politiku otevřených koupelen bývalého generálního ředitele Kevina Johnsona.



Ve čtvrtečním projevu na politickém fóru DealBook D.C. NYTimes Schultz uvedl, že rostoucí hrozby pro veřejnou bezpečnost a rozšiřující se krize duševního zdraví způsobily, že je pro zaměstnance náročné řídit obchody v rámci politiky otevřených koupelen. Uvedl, že toto rozhodnutí je „otázkou spravedlivé bezpečnosti“.



„Musíme přitvrdit naše obchody a zajistit bezpečnost pro naše lidi,“ řekl generální ředitel největšího amerického kavárenského řetězce. „Nevím, jestli můžeme nechat naše koupelny otevřené.“



Jedním z příkladů, jak se tato politika obrátila proti nim, byly v roce 2019 obchody v metropolitní oblasti Seattle-Tacoma-Bellevue, kde si zaměstnanci stěžovali na možné vystavení HIV/AIDS, hepatitidě C, hepatitidě B atd. poté, co narkomani používali toalety k píchání heroinu a nechávali po sobě špinavé jehly.



Schultzova možná změna politiky pro prodejny po celé zemi přichází, protože si vedoucí pracovníci kavárenského řetězce uvědomují, že umožnění neplatičů v riziku násilí.



Zdroj: nytimes.com
Článek Starbucks zvažuje zrušení politiky otevřených koupelen, aby ochránil zákazníky se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden