Jeden zelený fanatik za druhého: Proč v EU nahradili Timmermanse Ševčovičem?
RSS

Jeden zelený fanatik za druhého: Proč v EU nahradili Timmermanse Ševčovičem?


Jistě zejména Slováci zaznamenali, že z postu „šéfa zelené agendy“ odešel holandský eurofanatik Timmermans, kterého nyní nahradí na poslední rok, který ještě stávající sebrance v EU zbývá, neméně fanatický zastánce bruselské politiky Ševčovič.
Proč však Timmermans odchází? A proč za něj jakožto ideální náhradu zvolili právě Ševčoviče? Právě to se záhy dozvíte.
Co se týká Timmermanse, tak o důvodu jeho odchodu jsem zde psala již několikrát, detailněji například zde . Socanský eurofanatik a „otec“ Zeleného údělu EU byl „vybrán“ jako budoucí premiér Holandska, které je jednou z hlavních „testovacích zemí“ Velkého resetu.
Především bude mít za úkol vést agendu související s vyvlastňováním – a to nejen farem – a další zelenou politikou, včetně plánu rozsáhlé sítě 15minutových měst a budoucího 30milionového megaměsta, které má obsáhnout hned několik zemí.
Do voleb vytvořil podobný slepenec jaký známe od nás a má již v hledáčku i vhodné koaliční partnery.
Pokud v Holandsku nenastane nějaké rychlé probuzení mas, ale především pokud se nepodaří ohlídat sčítání hlasů, tak hrozí, že od podzimních předčasných voleb se Timmermans skutečně stane holandským premiérem.
Zatímco „otec Zeleného údělu“ má zajistit, aby se v jeho domovské zemi s ohledem na transformaci globalistů změnilo jen málo, v Evropské komisi přebírá funkci kolega s relevantním profilem, jmenovitě Maroš Šefčovič, naposledy zodpovědný za „interinstitucionální vztahy.“
A z Timmermansova nástupce Ševčoviče je samozřejmě nadšená i šéfka EK.
V předchozím období byl odpovědný za agendy „Energetické a klimatické unie,“ což ho k jeho nové funkci přímo předurčilo.
Předsedkyně Komise Ursula von der Leyenová dala jasně najevo, že Šefčovič nijak nezmění orientaci: „Jako místopředseda bude stejně odpovědný za pokrok v Zelené dohodě pro Evropu.“
Hlavním úkolem je údajně pokračovat v realizaci projektu klimaticky neutrální Evropy do roku 2050.
Podle Ursuly von der Leyenové to vyžaduje „ještě intenzivnější dialog s průmyslem, důležitými zájmovými skupinami, jako jsou vlastníci lesů a zemědělci, jakož i občané“.
To však pravděpodobně neznamená základ pro diskusi, ale celounijní zavedení podobných praktik, jaké již známe například z Holandska, kde dochází k nucenému vyvlastňování zemědělců, které nikdo předem nevaroval – a už vůbec se jich na nic neptal.
A – jak známo – vyvlastňování a důsledky zelené politiky se zdaleka nedotknou jen farmářů, ale všech občanů, například v uhlíkové dani, která má být zaváděna již během příštího roku zejména pro vlastníky energeticky neúsporných domů a majitele aut na fosilní paliva.
Z pohledu globalistických kruhů je Šefčovič pravděpodobně tím správným mužem ve správný čas pro správnou roli. Není totiž pouhou  součástí bruselského mocenského aparátu, ale přináší s sebou i stabilní odér Světového ekonomického fóra (WEF).
Webová stránka think-tanku architekta „Velkého resetu“ Klause Schwaba ho uvádí jako „přispěvatele agendy“.  V této roli Šefčovič v minulosti také psal blogové příspěvky na témata: „ Jak může EU vytvořit budoucnost  energetické bezpečnosti?“ (ve smyslu přechodu na zelenou energii) a  „Povede Evropa čtvrtou průmyslovou revoluci?“  (známá fráze WEF).
V posledním článku Šefčovič otevřeně chválí Schwabovu údajnou prozíravost a říká:
„Příležitosti, které se nám nabízejí, jsou největší, jakým kdy lidstvo čelilo, a je na nás, abychom se jich chopili. Nové technologické možnosti, jako jsou „Big Data“ a „internet věcí“, mění náš každodenní život způsoby, které si před 10 lety nedokázali představit ani ti nejlepší autoři sci-fi.“
Šefčovič se přimlouval za evropský „skok vpřed“ v podobě transformace energetiky a také se zavázal k cílům OSN „Agendy 2030“. Tento tah volá po „ambiciózních“ opatřeních.
Dal to jasně najevo:
„To vše musí jít ruku v ruce s naším rozvojem digitální Evropy.“
To znamená i v oblasti energetiky, kde jde o co nejlepší kontrolu a využívání údajů o spotřebě občanů. V jistém smyslu jsou data „ropou digitální revoluce“, říká Šefčovič ve svém odhalujícím článku.
Jeho „chytrá a spravedlivá Evropa 4.0“ má být „vizí, která nás Evropany spojuje.“
Je si jist, že je také „nejlepší inspirací pro globální partnery.“ Nakonec Šefčovič poděkoval WEF za „přivedení nové průmyslové revoluce tam, kam patří: do globální agendy!“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Jeden zelený fanatik za druhého: Proč v EU nahradili Timmermanse Ševčovičem? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden