Nevhodní
RSS

Nevhodní






D-FENS




Kromě moci zákonodárné a výkonné zde mámě ještě Seznam Zprávy. Vliv levicově progresivní redakce prezentující se na stránkách barevně napodobujících růžový hajzlpapír nepochybně roste.



Nejedlý je nevhodný
Ministr spravedlnosti a kozel zahradníkem Don Pablo Blažek se dopustil nepřístojnosti, protože se za dosud ne zcela vyjasněných okolností sešel s bývalým poradcem prezidenta, podnikatelem. dotačním zlodějem a lobbistou Martinem Nejedlým. Ocitl se na špatném místě, tedy v restauraci, kde Nejedlý údajně něco slavil, a také ve špatnou dobu, protože to bylo kolem 21.8., což je období, kdy lepšolidé pořádají každoroční protiruskou kolektivní samohanu a Nejedlý bývá označován za proruského lobbistu. Prostě průser jak vrata.
Sám Blažek nebyl s to svoji společenskou aktivitu toho večera věrohodně vysvětlit, údajně se do prostor restaurace schoval před deštěm. Samozřejmě proběhl whistleblowjob rovnou do růžové redakce pana Lukačoviče, kde z toho vyrobili kauzu. Milion chvilek z toho zase dostalo pupeny a svolalo demonstraci za Blažkův odchod, kam se dostavil sám Blažek s ochrankou a zvýšil tak počet účastníků o několik procent, protože jich tam bylo jako do mariáše.
Političtí činitelé se začali předhánět v tom, aby deklarovali svoje naprosté zhnusení z toho, že se pochybná existence Blažek, z Božího omylu a k Orwellově poctě ministr spravedlnosti, a nevhodný Nejedlý sešli v hospodě. Ministr Rakušan, vysoce morální a zásadový člověk, zastánce plošného fízlování a cenzury, by si prý k jednomu stolu s Nejedlým  nesedl, ani kdyby trakaře padaly . Takové setkání prý  není vhodné . Na to navázal sám Blažek, který řekl, že setkání nebylo vhodné. Univerzitního hňupa Fialu musel ubezpečit, že setkání bylo nejen  nevhodné , ale zcela náhodné. Ten přesto konstatoval, že soudruh Blažek politicky pochybil, protože nevyhodnotil všechny souvislosti kolem osoby Nejedlého a občany a voliče, tedy spíše jen občany ujistil, že jeho prozápadní orientace je neochvějná. Obávám se však, že lepšolidi nepřesvědčil, už takhle měl má mnoho kádrových skvrn, které si vyrobil nepříliš uvědomělými postoji, které občas demonstruje na svém Twitteru. Není proto divu, že zmrd Mikuláš Minář a jeho Milion kriplů pro novou totalitu naznali, že Blažkova kádrová složka už je dostatečně tlustá a chybí jen ta poslední kapka pravdy a lásky, aby musel opustit svoji funkci.
Myslím, že se jedná o velmi ilustrativní ukázku nastupujícího totalitarismu. Opět se lustruje, kdo je nositelem nevhodných názorů a postojů a kdo se s takovými nevhodnými nositeli stýká. S takovými lidmi se nesmí hovořit a samozřejmě ani chodit do hospody. V této atmosféře Fialovy a Rakušanovy obnovy poměrů před rokem 1989 samozřejmě nemá význam rozebírat, zda jít s někým do hospody znamená nějaký projev souhlasu s jeho postoji nebo ne. Už jen setkání s nevhodným jedincem je pro nové civilní mediální a neziskové rozvědky zaznamenáníhodné.
Nemyslete si, lůzo občanská, že si budete dělat co chcete. Číst co chcete, chodit do hospody, s kým chcete, jezdit si čím chcete nebo jíst, co chcete. Tyhle doby už skončily. Číst budete Seznam Zprávy, protože ostatní weby vypneme. Jezdit budete na kole, jíst budete brouky jako to prase s Trabantem a pokud budete chtít jít někam do hospody, požádáte Evropské hodnoty, Semantic visions nebo nějakého jiného neziskového Prigožina, aby vám ho trochu proklepl v těch svých seznamech nevhodných nositelů nevhodných hodnot.
Ředitel dělá nevhodné věci
Seznam zprávy a jejich fízloví však paralelně makali na jiné kauze, a to sice případu ředitele IKEM Stiborka. Ten uastával různé vysoké funkce poté, co regulérně vyhrál výběrová řízení. údajně jen trochu cinknutá. Nic nenasvědčovalo, že by udělal něco konkrétního špatně. Nemocnici vedl od roku 2010 a politici si u něj podávali dveře, aniž by mu kdokoli cokoli veřejně vytkl. Nemocnice byla ekonomicky v plusu a ředitel opakovaně obhajoval svoi funkci v konkurzech. Dbal rozvoje svěřeného ústavu a vzorně  zapojoval neziskové nevládní organizace  do procesu dojení velkých zakázek. Ještě v červnu tohoto roku měl pan Stiborek možnost přivítat vzácnou návštěvu – přijel mu tam univerzitní hňup Fiala, aby se zase koukal na něco, čemu vzhledem k jeho mentální výbavě nemůže porozumět. Byl tam taky ministr Válek a ředitele Stiborka jistě muselo potěšit, když mu tento stupidní rentgenolog z Brna pochválil jeho špičkové medicínské pracoviště.
Bohužel pro Stiborka, existovaly dvě věci, které by samy o sobě byly asi bezvýznamné, ale v kombinaci s novinářským aktivismem se rychle staly fatální.
Předně Stiborek provozoval vleklý spor s „uznávanými lékařskými odborníky“, kterým  vytýkal různé věci , jak ostatně od ředitele lze očekávat. Například že nakupili za několik miliónů srdeční pumpy, které expirovaly a mohly se zahodit. Druhá byla, že měl side byznys, se kterým se moc nechlubil. Pomocí nastrčených osob půjčoval peníze lidem, kteří nemohli dostat půjčku jiným způsobem.
Poté, co Stiborek obhájil na jaře svůj post v konkurzu, „uznávaným lékařským odborníkům“ došla trpělivost a nechali ředitele propadnout růžovému peklu.
Podnikání pana ředitele nebylo nezákonné a nedovedu posoudit, jak moc bylo podnikání pana ředitele amorální, respektive jaká úroková míra a jaká smluvní pokuta je ještě morální. Beru však v úvahu, že klienty pana ředitele IKEMu a jeho kumpánů, z nichž jeden se nyní nachází ve výkonu trestu, byly osoby, kterým banky odmítaly půjčit pro jejich nízkou kredibilitu a z toho plynoucí vysoké riziko. V opačném případě by se tito klienti odebrali do banky, kde by jim půjčili za těch vysoce morálních podmínek, jak to oni dovedou. Připadá mi proto logické, že půjčovat peníze takovým osobám je spojeno s velkou mírou rizika a tím pádem jsou takové úvěry drahé. Média v této souvislosti například uvádějí případ nějakého pána, který svým majetkem ručil za úvěr od nebankovní společnosti (propojené se Stiborkovou), který si vzal jeho známý, který následně ještě před splacením úvěru zemřel, a tento pán pak musel zbytek úvěru zaplatit, což mi nepřipadá nepřekvapivé. Takže jsme zase u toho, že podnikání pana ředitele bylo  nevhodné .
Škoda, že levičáci v Seznam zprávách nejsou tak útlocitní, když pravidelně vychází najevo, jak zloději z dopravních podniků nechávají „nakynout“ pokuty cestujícím původně v řádu stovek na  desetitisíce  nebo když správní orgány požadují po řidičích drakonické pokuty. Například nedávno nějaká šílená fuchtle z Magistrátu města Brna chtěla šest tisíc po matce samoživitelce, která jela po nějakém provizorním mostě rychlostí 40 km/h, přičemž tam byla rychlost omezena na 20 km/h, zatímco primátorka města Brna Vaňková sjížděla lajny jak Brno. Tohle všechno je ale asi vhodné.
Osobně mě zaujalo jen to, že vést velké zdravotnické zařízení je podle všeho prvotřídní relax. Ředitel Motola Dbalý provozoval vlastní  koksárnu , tenhle vejlupek úvěrovou společnost. Jak to ti lidé zvládají? Tamhle Mařena od pásu se může strhat, protože jede dvanáctky, aby mohla platit hypotéku a leasing na Fabii, a když přijde z práce, stejně nemůže už nic dělat, protože nemá sílu. Pan ředitel nemocnice zvládá provozovat úvěrovou společnost.
Ale vraťme se k našemu řediteli. Stiborek byl vyvláčen Seznam Zprávami, protože půjčovat lidem peníze za úroky a chtít po nich pokuty v případě nesplacení je přece ošklivé a právo krást tu má jen vláda, policie a samospráva. Ministr Válek několik dnů váhal, zda přistoupí na hru narůžovělého pekla, jenže tohle oni umí dobře a dovedou si poradit, když někdo neposlouchá. Aby zvýšili tlak, začali ho s tím taky spojovat a tak mu nedali na výběr. Hlavní ideolog  Čaban to vysvětlil zcela jasně . Stiborek sice neudělal nic nezákonného a má dobré výsledky, ale koná v rozporu s leninskými principy a provozuje neestetický stavební ruch.
Asi dovedu předvídat, jak to bude dál. Vedení nemocnice se chopí někdo, kdo nebude mít s „uznávanými lékařskými odborníky“ problém a bude pro ně morálně nesporný, protože se bude pravidelně napájet z číše pravdy a lásky třeba v TOP09 nebo u Pirátů. Do pár let se ukáže, že nemocnice je v dluzích a bude potřeba ji „zachránit“. Nový zdroj bohatství je otevřen, tedy hlavně pro některé politické strany.
Příště se můžete růžovému médiu znelíbit třeba vy, shledá vás nevhodnými a vyblbne se se na vás investigativní aktivistická úderka. Všichni dělají něco, co je potenciálně špatné, závadné nebo alespoň nevhodné. Nejezdíte na kole nebo nejíte brouky. Chováte želvy, nebo je naopak nechováte, jíte oříšky a krásné rezaté veverky pak umřou hlady. Na každého něco najdem.


 
D-FENS

The post Nevhodní first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden