Předčasná ejakulace ministra vnitra a přísedících
RSS

Předčasná ejakulace ministra vnitra a přísedících



ŠTĚPÁN CHÁB
U Plzně se odehrálo drama hodné záznamu. Pán tam zbil dvě ženy. Obě z Ukrajiny. Mediální prostor i politická prohlášení okamžitě ovládla provolání, že za to může Okamura s Rajchlem a jejich podněcování k nenávisti a že ženy byly napadeny jen kvůli své národnosti, ač, jak později vyšlo najevo, to nebyla pravda. Do čela těch, kteří nařkli z konfliktu Okamuru i Rajchla, byl ministr vnitra Rakušan. Za ním se hned zařadili další, kteří drží patent na svědomí dnešní doby.
„Surově napadnout ženu je hnus. Napadnout ji jen kvůli její národnosti je absolutní hnus. Tyhle činy jsou výsledkem nenávistných výroků na adresu Ukrajinců, podobně jako šíření nenávisti vůči muslimům ,stvořilo‘ teroristu Baldu. Politická odpovědnost padá na ty, kdo ty nenávistné výroky šíří. Policie nebude tolerovat ani ty výroky, ani ty činy,“ napsal ministr vnitra. Ministr vnitra, který drží ruku nad policií, několik hodin po zveřejnění vyřknul pevný soud. Ženy byly napadeny jen kvůli národnosti.
Pozdější zjištění iDnes pak ukázalo trochu jinou tvář konfliktu . Ženy byly opilé, dělaly problémy i jinde na pouti, neseděly na obrubníku chodníku, ale pánovi na vozíku, který on potřeboval zapřáhnout za automobil a naložit kolotoč. Na výzvu odmítly opustit jeho vozík. Pán vyzkratoval a ženy napadl. Naprosto neomluvitelně, nikdo se nebije, ženy už vůbec ne, to je hodno primitiva. Na vině je ovšem hádka o vozík, nikoliv, jak prodává Rakušan, to, že by pán z čistajasna na povel Okamury nebo Rajchla napadl ženy jen kvůli jejich národnosti. Což se ukázalo u Rakušana jako vyvozování motivu podle politického přání samotného ministra. Protože jemu by vyhovovalo, kdyby útočníka vedla čirá nenávist k Ukrajinkám. Rakušan by tak mohl získávat politické bodíky za odsuzování opozičních politiků.
Vzhledem k tomu, že Rakušan je ministrem vnitra, jsou jeho slova podobně neomluvitelná, jako chování útočníka. Ze své pozice nemůže a nesmí předpokládat motivy u činů, o kterých ví kulové. Nemůže jen tak obvinit skupinu lidí, tedy strany SPD a PRO (potažmo jejich členskou základnu) z toho, že jsou politicky zodpovědné za napadení. Protože ve výsledku se stává sám Rakušan oním spouštěčem nenávisti. Legitimizuje odsuzování části společnosti. To si dovodíme na komentářích pod Rakušanovým příspěvkem o rozpadu naší společnosti a její demokratičnosti.







 









„Proč ještě tolerujeme taková extremistická a xenofobní hnutí či strany a prostě je nezrušíme.“
„A bude teda policie netolerovat i ty výroky ze strany pánů Okamury, Rajchla, toho tchoře před úřadem vlády a jim podobných, nebo se zas vezme jen nějakej token blbeček z demonstrace a nepravomocně se odsoudí k zákazu vstupu do Prahy?“
„U Pitomia bych udělal výjimku a zbavil ho občanství. Ať si své sračky šíří v Japonsku.“
„Pane ministře, Vaše pojetí demokracie se blíží k anarchii. Pátá kolona u nás se radikalizuje, vyhrožuje a usiluje o změnu režimu. Napadení Ukrajinek je jen další důsledek Vaší nečinnosti. Přestaňte monitorovat a konejte.“
„Kéž byste s tím už něco začali dělat. Komunikace vůči veřejnosti nula, Rajchl, Okamura, Hamplová a další narcisové mezitím získávají publikum a ženou ho k extremismu. A to je výsledek. Výsledek nečinnosti.“
„Politická odpovědnost padá i na vás, protože tady tu svoloč celou dobu tolerujete.“
„Tak už s tím proboha něco dělejte! Pořád vaše vláda strká hlavu do písku, a dělá jako že nic!“
„Prosím, zatkněte už Okamuru, StBabiše (i Nachera), přece nenecháme demokracii nacistům a ruSSákům. To co dělá SPD a StBabiš je již dávno za hranicí demokratického.“
Výběr z komentářů na Twitteru pod příspěvkem ministra Rakušana. 


 
Rakušanovi podporovatelé očividně přijali Rakušanův z prstu vycucaný motiv útoku jako daný. Může za to ta naše SS v opozici. Okamura, Rajchl, Zwyrtek Hamplová, dokonce i Babiš. A vyzývají Rakušana k tomu, aby nepřihlížel, ale konal. Aby konal se vší rázností. Nemůžu si pomoci, ale to je jako objednávka nějaké Rakušanovy verze fašismu. Objednávka čistek jak v politice, tak i ve společnosti. Čistek, jejichž objednávku vyvolal Rakušan svým amatérským vyvozováním motivů, které se mu tak hodí v jeho politickém boji proti opozici. Není to v pořádku. Vůbec.
V mediálním čeření pěny dní se následně objevilo, že útočník měl vůči Ukrajincům velmi kuriózní vztah, kdy jim nemohl přijít na jméno dlouhodobě. To ovšem ani trochu neobhajuje to, že ministr vnitra jako partyzán začne dovozovat motivy útoku a sám útočit na opozici takovým stylem, kdy se stáva podněcovatelem nenávisti ve společnosti. Doba je vyhrocená a právě ministr vnitra by to měl vnímat a vášně ještě nerozdmýchávat. Protože se tím může stát jednou z roznětek možných násilných nepokojů.
Jako mazlíka na závěr pak ocitujme dalšího torpédoborce na poli předčasné ejakulace. Tomáše Zdechovského. Ten se, jak je jeho zvykem, namočí do každé kulišárny, kde je základ fanatismus, zkratkovité myšlení a jistá tupost zvířete, které vší silou neustále naráží hlavou do skály, protože ji doufá takovým způsobem zdolat.


„Tohle je hnus, který svou nenávistí vůči Ukrajincům tady vyvolává pátá kolona Russka, SPD, PRO a jim podobní!“
„Tito lidé nesnesou naše slitování. Většina z nás dlouho mlčela a nereagovala na ně, ale nyní je čas jim ukázat, že se jich nebojíme.“
„Tohle je opravdu HNUS.
Přece není možné, aby člověk zničehonic zaútočil na dvě ženy, a to jen proto, že jsou Ukrajinky. Nenávist vůči Ukrajincům tady dlouhodobě vyvolává pátá kolona Ruska – SPD, PRO a jim podobní! Tohle je výsledek práce Okamury a Rajchla. Bravo, pánové!
Jak dlouho budeme tyto vyvolávače nenávisti tady tolerovat? Až zmlátí ukrajinské děti?!
Žádám tvrdé potrestání viníka! Podobné útoky se nesmí opakovat!“
Výběr z tří postů europoslance Zdechovského z Twitteru a Facebooku, jejichž nenávist hodná snad jen lidovce je obludná.


 
Žijeme v podivné době plné nenávisti. Nešťastný očekávám, kdy podobná rétorika vládních politiků povede k první skutečné vraždě z nenávisti. Protože i nynější rétorika vládních stran vede k nenávisti, na kterou můžeme dojet všichni. Která ze skupin udeří první? A co to spustí? Bude se lynčovat? Začne fungovat pouliční spravedlnost? Podivná doba plná podivných lidí.


Štěpán Cháb, Krajské listy



The post Předčasná ejakulace ministra vnitra a přísedících first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden