Velká Británie: Lékař byl seznán vinným z pochybení, když chtěl po muslimce v burce, aby si odkryla obličej
RSS

Velká Británie: Lékař byl seznán vinným z pochybení, když chtěl po muslimce v burce, aby si odkryla obličej

Některé evropské budoucí chalífáty již ani nepředstírají snahu mohamedány integrovat. Ostatně, ti ani nejsou do evropské společnosti integrovatelní, ale naopak integraci požadují od nemuslimů. Situace pak není jednoduchá ani pro lékaře, neboť lze jen stěží uhádnout, jak asi své pacientky vyšetřují. Podivné pak je zejména to, že si není schopna žena (či v případě muslimky její majitel) najít namísto lékaře ženskou lékařku.
Každopádně by pak možná bylo jednodušší se vyhnout určitým problémům – a to jak na straně evropského lékaře, tak na straně těch, kdo jednoduše do Evropy nepatří…
Praktický lékař byl shledán vinným z pochybení za to, že požádal muslimskou ženu, aby si odkryla obličej.
Dr. Keith Wolverson, 55 let, byl shledán vinným z pochybení v souvislosti s incidentem a za kritiku znalostí angličtiny pacientky během lékařské konzultace při pondělním slyšení Medical Practitioners Tribunal Service (MPTS).
Komise ještě nerozhodla, jakou sankci by měl Doktor Wolverson dostat, ale hrozí mu, že bude suspendován nebo vyškrtnut z lékařského rejstříku.
Tribunál rozhodl, že lékař z Derby se „mýlil“, když požádal pacientku, známou jako paní Q, aby si sundala z obličeje závoj, aby „pomohla komunikaci“ během konzultace.
Zjistilo se také, že Dr. Wolverson se dopustil nesprávného chování poté, co v e-mailu kolegům označil schopnost pacientky mluvit anglicky jako „hroznou“.
Tribunál tvrdil, že paní Q dala Dr. Wolversonovi jasně najevo, že si nechce sundat z obličeje závoj, protože se domnívá, že to není nutné pro konzultaci, a že mluví „dobře anglicky“.
Dr. Wolverson byl shledán vinným ze 17 obvinění z pochybení, včetně 13 souvisejících s konzultací s paní Q. Čelil 28 obviněním, včetně 16 z incidentu s burkou.
Během slyšení Dr. Wolverson tvrdil, že požádal pacientku, aby si sundala burku alespoň z obličeje v Univerzitní nemocnici Royal Stoke ve Staffordshire, protože jí bylo obtížně rozumět kvůli zakrytému obličeji a silnému přízvuku.
Soud však shledal, že pacientka neměla špatnou angličtinu a také to, že lékař byl „bezohledný“ a „nerespektoval její důstojnost a soukromí“.
„Tribunál proto shledal, že jeho jednání, když požadoval, aby si pacientka za těchto konkrétních okolností sundala obličejový závoj, představovalo vážné pochybení.“
Nyní tak lékař nejspíš přijde o svůj post, zatímco muslimka bude s velkou pravděpodobností za údajně způsobené trauma odškodněna. Další z mnoha ústupků islámu…
Jen by mne zajímalo, jak se to řeší například při kontrolách na letištích. Máme to chápat nakonec tak, že při nich nikdo muslimky nekontroluje, aby nebyla uražena jejich „důstojnost?“ Pokud tomu tak je, pak by se jednalo o spolehlivý způsob rychlé přepravy teroristů do Evropy….
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden