Francie: Po nedávných nepokojích vypadalo město Montargis jako válečná zóna, přesto byl odsouzen jen jeden výtržník (video)
RSS

Francie: Po nedávných nepokojích vypadalo město Montargis jako válečná zóna, přesto byl odsouzen jen jeden výtržník (video)


Ve Francii se stále napravují škody, k nimž došlo při nepokojích na přelomu června a července. Připomínám, že k rabování a ničení po celé zemi došlo poté, co byl policistou zastřelen mladý muslim.
V důsledku totální devastace stovek škol nejsou mnohé připraveny na výuku v novém školním roce, ale mimo provoz je stále i mnoho vyrabovaných policejních stanic, obchodů či bank.
Asi nejhorší je ovšem fakt, že potrestán bude nakonec jen malý zlomek výtržníků. To samozřejmě povzbudí jak nepotrestané pachatele výtržností, tak i další obyvatelstvo rozšiřujících se no-go zón.
Příkladem toho, jak se justice snaží v případě, kdy jde o „obohacující“ menšiny, dívat jinam, je i město Montargis, které zažilo podobné nepokoje poprvé.

Po nepokojích to ve městě vypadalo jako ve válečné zóně, jak můžete sami vidět na obrázku výše i v titulku.
Tentokrát se totiž řádění muslimů a Antify dostalo i mimo velká města, obětí rabování a ničení se staly i menší obce.
Jednou z nejvíce zdevastovaných obcí je právě Montargis (14 300 obyvatel), kde bylo centrum města zcela zpustošeno a 114 podniků bylo vyrabováno.
Odsouzen byl však pouze jeden jediný výtržník, na což si nyní stěžuje starosta (viz video níže).
Přitom podle výpovědí svědků ve městě řádilo asi 300 výtržníků,
Záhy po nepokojích se k řádění mladých muslimů a Antify  vyjádřili i místní obyvatelé:
„Je to neskutečné, vypadá to, jako by město bylo bombardováno,“ říká Michelle, 62, v slzách, zatímco se dívá na to, jak jsou strhávány poslední zdi lékárny Mirabeau.
„Tato lékárna je stará 40 let. A rozpadá se nám před očima. Neexistují slova. Byli to malí idioti, kteří to udělali! Bolí mě z toho srdce! Zmasakrovali naše město,“ dodal 72letý Paule.
Ve videu (pouze francouzsky) můžete vidět aktuální záběry z obce. Na konci hovoří tamní starosta, kterému vadí, že odsouzen byl pouze jeden jediný výtržník:

Montargis (45) : alors que le centre-ville a été complétement ravagé et 114 commerces pillés, seul 1 émeutier a été condamné s'indigne le maire pic.twitter.com/Q2talkyqCP
— Fdesouche.com est une revue de presse (@F_Desouche) August 31, 2023


 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Francie: Po nedávných nepokojích vypadalo město Montargis jako válečná zóna, přesto byl odsouzen jen jeden výtržník (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden