Bílý dům potvrdil: Američtí vojáci jsou nasazeni v Jemenu
RSS

Bílý dům potvrdil: Američtí vojáci jsou nasazeni v Jemenu

Bílý dům potvrdil nasazení amerických vojáků v Jemenu, jak vyplývá z dopisu zaslaného předsedovi Sněmovny reprezentantů USA. (Foto: Flickr)







Tato skutečnost se shoduje s pokračujícím klopýtnutím amerického prezidenta Joea Bidena při jeho návštěvě Perského zálivu, při níž hledá podporu pro volby v polovině volebního období, což naznačuje snahu Washingtonu poskytnout Saúdské Arábii nový vklad podpory v její válce proti Jemenu.



Bílý dům zveřejnil dopis, který prezident Joe Biden zaslal Kongresu a v němž jej informoval o nasazení amerických sil.



Biden se v dopise snažil zamaskovat, že jejich úkolem je „vést operace proti al-Káidě na Arabském poloostrově a ISIS, jakož i poskytovat vojenské poradenství a informace koalici vedené Saúdskou Arábií“.



Dopis rovněž obsahoval zdůvodnění práce amerických sil rozmístěných v Saúdské Arábii, které mají podle Bidena „chránit zájmy USA poskytováním kapacit protivzdušné a protiraketové obrany a podporovat provoz vojenských letadel Spojených států“.



Bidenův dopis přichází v nevhodnou dobu, neboť se časově shoduje se sílícími výzvami Kongresu k ukončení veškeré americké podpory koalice vedené Saúdskou Arábií.



Zdroj: ypagency.net
Článek Bílý dům potvrdil: Američtí vojáci jsou nasazeni v Jemenu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden