Znáte pracovní plošiny, jejich využití a výhody?
RSS

Znáte pracovní plošiny, jejich využití a výhody?

Co je pracovní plošina?
Pod pojmem pracovní plošina si dnes můžeme představit výškově nastavitelnou plošinu, která slouží ke zvedání pracovníků a jejich nástrojů do potřebné výšky pro provádění práce nebo stavby . Pracovní plošinu muzeme přirovnat ke klasickému lešení, rozdíl spočívá v tom, že pracovní plošiny lze posouvat.

Mobilní zvedací pracovní plošina může být samohybná, ručně tlačená nebo určená na přívěs. Závisí na tom, který model si vyberete. Pracovní plošina musí být navržena tak, aby osoby a předměty na ní byly chráněny před pádem, musí mít zábradlí a podlaha nástupiště nesmí disponovat žádnými většími otvory.
Typy vysokozdvižných pracovních plošin:
Sloupové plošiny do malých výšek
Sloupové plošiny
Nůžkové pracovní plošiny (akumulátorové)
Nůžkové pracovní plošiny (naftové)
Teleskopické pracovní plošiny
Kloubové teleskopické pracovní plošiny
Pásové pracovní plošiny
Vlečné pracovní plošiny
Automobilové pracovní plošiny
 
Tip: Plánujete i vy stavbařské práce? Pronajměte si stavební stroje v půjčovně stavebních strojů .
Speciální pracovny plošiny
Speciální pracovny plošiny jsou skvělým řešením pro úzké prostory a těžký terén. A to hned z několika důvodů. Nízká hmotnost těchto strojů se rozloží na výkonných hnacích řetězech a tím se práce na podlahách, jako jsou dlažby, parkety nebo na podlahách s podlahovým vytápěním usnadní.
 
Díky jejich kompaktním transportním rozměrům se s těmito pracovními plošinami dostanete dokonce i na úzká a obtížně přístupná místa.
Ke speciálním pracovním plošinám patří extrémně úzké teleskopické pracovní plošiny, které se vejdou přes dveře a hodí se pro pracovní výšky do 22 metrů.
Výhody speciálních pracovních plošin:
kompaktní přepravní rozměry
pohyblivé a obratné
díky pásovému pohonu použitelné i v extrémním terénu
dostupné i pro použití v interiéru
Pracovní plošiny a jejich využití
Pracovní plošiny jsou potřebné tam, kde je třeba se rychle dostat na vysoké pracoviště. Plošiny si můžete pronajmout a využít například při umístění outdoorové LED obrazovky nebo jimi vyčistit a instalovat plastová okna.
Další možné využití je i při kontrolních, údržbářských a opravárenských pracích. Může to být například na velkých povrchových důlních zařízeních, na letadlech, na elektrických stožárech, pouličních lampách nebo na jiných vyšších technických systémech.
Kromě toho je využijete i ve stavebnictví, skladu, ve výrobě, při montáži, dopravě a jiných úkolech, se kterými si běžný člověk nedokáže vždy poradit. Pracovní plošiny mají vysoký stupeň spolehlivosti a funkčnosti a jsou ideální pro provádění jakéhokoli typu práce ve výrobních prostorách, skladech, ale i pro obyčejné vymalování velkých budov.
Díky své dostupnosti si s jejich silou a speciálními funkcemi můžete usnadnit výrobní proces i vy. Pokud plánujete stavbařské práce zvolte si plošiny, které jsou kvalitní a osvědčené. Udělejte si průzkum půjčovně zahradní techniky nebo si nechte poradit od známých.
Jak fungují pracovní plošiny
Pracovní zvedací plošiny se staly v současné době skvělou pomůckou pro mnohé firmy, ale i jednotlivce, kteří si chtějí pomoct při stavebnictví. Tato zařízení se vyrábějí s ohledem na vysoký výkon a bezpečnost pro všechny pracovníky.
Pohonný systém pracovních plošin je založen na pevných převodovkách a výkonných elektromotorech. U těchto zařízení si tedy můžete být jisti spolehlivostí a bezpečností, se kterými zvládnete i ty nejnáročnější práce v nedostupném a složitém terénu.
Výhody pracovních plošin:
jednoduchost provozu
dokonalá výdrž
poměrně rychlá instalace a snadná obsluha
stabilita a pevná konstrukce
 
Zvýšit efektivitu a současně snížit náklady, o to se snaží snad všechny stavební firmy. Jsou proto důležitou pomůckou v oblasti výstavby hal i zhotovování ocelových konstrukcí. Umožňují rychlou a bezproblémovou montáž a přispívají k včasnému provedení prací v rámci stavební výroby.
Při stavebních pracích se bez těchto strojů jen sotva obejdete.
 
PR
The post Znáte pracovní plošiny, jejich využití a výhody? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden