Lidické dožínky a souměrní europoslanci
RSS

Lidické dožínky a souměrní europoslanci

RED HOOK
Před pár dny proběhla pietní akce k připomenutí osmdesátého výročí vypálení Lidic. Pan prezident se nezúčastnil, bo ctí zásadu „nejdřív práce a potom zábava“, čemuž my od Hooka rozumíme moc.
My třeba když lejem tak se taky soustředíme a rozhodně u toho nevedem nějaký humory. Tedy chápeme, že když pan prezident řeší celoplanetární nepřizpůsobilé, těžko se mu divit, že na nějaký lidický dožínky ani nevzdechne.
Bývalý slovenský premiér České republiky pan Babiš koupil obytňačku a cepuje krajinu coby poslední podkarpatský hoboe. Potkává se s různými lidmi, které v drtivé většině tvoří družstevnice v důchodu. Tedy, aspoň mi to tak přijde.
Těmto družstevnicím se říká babišky. Babišky pana Babiše milují. Jak se mimo záznam jedna z nich vyjádřila, imponuje jim, že mluví stejně jako ony, když si ráno nemohou vzpomenout, kam si založili zubní protézu.
Tím že jim přijde takový lidský a jejich.
No, tomu snad ani nechci rozumět.
Tak.
Přistály mi na zdi nějaké fotky europoslance pana Zdechovského. Je na nich polonahý . Na fotky je pyšný. Lidé mu prý píší, že má skvělé svaly. S tím bych souhlasil. Jen bych doplnil, že ty svaly jsou nejen skvělé, ale i souměrné a roztomile atrofované.
Jinak nám od Hooka ty fotografie přijdou jak z castingu na hodně lechtivý film.
Proč o tom ale píšu – teď nějak se v EU schválilo, že nová auta se spalovacím motorem budou mít za pár let stopku . Četl jsem mnoho rozhořčených reakcí. Rozhořčeně udivených.
No, myslím, že pokud se parlament EU skládá z podobně oduševnělých osvalených jedinců, těžko můžete čekat, že z něj vypadne cokoliv rozumného.
Skvělé by bylo, kdyby ti europoslanečtí modelové alespoň neškodili. No, bohužel…(
Jo.
Musím jít vytřít barák, bo dělat domovníka v Nuslích není jen o tom, že připomínáte partajím dlužnou činži.
Turbulentní jaro se usadilo, takže zase začnu psát častěji.
A čeká nás léto a my od Hooka máme plno plánů. Hodláme třeba natočit krátký detektivní příběh, který se bude točit okolo krádeže sošky kojícího jelena.
Myslíme si totiž, že česká kinematografie potřebuje čerstvý impuls. Trochu rozčeřit sinicemi zanesený filmařský rybník, a takové ty věci.
Navíc začínám pomalu realizovat projekt malého autorského nakladatelství. Už jsem udělal první krok – zabukoval jsem si doménu „Nuselské schody“…)
No, plánů je moc a uvidíme.
V každém případě my od Hooka ctíme heslo „Malý je ten, kdo malé cíle má“.
Tak.
Tačvúd s Gekonem se mne ráno ptali, jestli budou hrát ve snímku s jelenem. Jsem jim řekl, že spíš ne, bo to bude minimalistický film. Záběry přírody, podkreslené hudbou. Příběh samotný pak necháme na fantazii diváka.
Dívali se na mne dost nechápavě.
Dnes bude pod mrakem. A bude chladno. Což je dobře, bo se jinak s hadrem na schodišti potím.
To je zatím vše.
 
Red Hook
The post Lidické dožínky a souměrní europoslanci first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden