Policistka měla klimatických aktivistů dost? Polila je olejem
RSS

Policistka měla klimatických aktivistů dost? Polila je olejem


Německo – Aktivisté zveřejnili na službě pro krátké zprávy X (dříve Twitter) klip se slovy : „Jejda! Policistce uklouzla plechovka s olejem.“









Policie již v úterý v reakci na dotazy a komentáře odkázala na svou tiskovou zprávu k případu.




Hoppala! Da ist der Polizistin der Ölkanister ausgerutscht. pic.twitter.com/OyKfHs7hZy — Letzte Generation (@AufstandLastGen) September 5, 2023
„Poslední generace“ ve své tiskové zprávě vznáší také několik obvinění ohledně způsobu, jakým policie jednala s pouličními blokádníky – také později na policejní stanici při osobních prohlídkách.



Důvodem sobotní demonstrace bylo upozornit na skutečnost, že v Bavorsku je několik příznivců v tzv. preventivní vazbě, která je tam možná delší dobu.



Ministerstvo vnitra Bádenska-Württemberska případ sleduje, ale podle mluvčího se na vyšetřování nepodílí. Zda došlo například ke spáchání trestného činu, je záležitostí mannheimské policejní stanice.



Pokud by byl případ klasifikován jako závažný, převzalo by ho jiné policejní oddělení. V tuto chvíli však, jak vysvětlila mluvčí, k tomu nelze nic říci. Pro takové prověřování nejsou stanoveny žádné lhůty. Mluvčí uvedla, že jí není znám žádný srovnatelný případ.



Zdroj: welt.de
Článek Policistka měla klimatických aktivistů dost? Polila je olejem se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden