Příběh irské vojačky, která konvertovala k islámu a přidala se k hrdlořezům z ISIS
RSS

Příběh irské vojačky, která konvertovala k islámu a přidala se k hrdlořezům z ISIS

Konvertité k islámu jsou mnohdy větší fanatici než ti, kdo se jako muslimové narodili – a vlastně ani neměli na výběr.
Také mnoho Evropanů konvertuje k islámu, například v Německu  a ve Francii konvertuje v průměru každou hodinu jeden člověk k islámu. Nejde však zdaleka jen o ženy, které se provdají za muslima, čímž se z nich automaticky stanou muslimky, ale jde i o muže a ženy, kteří se sami rozhodnou konvertovat a posléze se mnohdy přidají k některé z krvavých islámských bojůvek. Jde tak mnohdy zřejmě o jedince, kteří inklinují k sadismu, jehož si v řadách těchto bojůvek mohou užít dosyta – a to beztrestně…
Lisa Smithová , která konvertovala k islámu, byla členem Irských obranných sil v letech 2001 až 2011. Opustila irskou armádu v roce 2011 poté, co konvertovala k islámu, než cestovala na jednosměrnou letenku do oblasti kontrolované ISIS v Sýrii, kde se provdala za Sajida Aslama. Obžaloba tvrdí, že její manžel, britský státní příslušník, vykonával „pohraniční hlídku“ pro ISIS, a že „na její radu absolvoval kurz odstřelovačů“.
Taxík Lisy Smithové se přiblížil ke kruhovému objezdu, kde na kříži visela mužova mrtvola s vydloubnutýma očima. „Nedívej se,“ varoval řidič, ale Smithové nedělalo problém se dívat na bezvládné tělo a prázdné oční důlky. Nebyla si jistá, jakého zločinu se dopustil, ale možná to byl špion.
Ukřižování bylo provedeno v Rakce méně než rok poté, co Lisa Smithová opustila irskou armádu a opustila svůj domov v Dundalku, aby žila uvnitř Islámského státu. ISIS provedl mnoho podobných zvěrstev v Rakce, hlavním městě Islámského státu, poté, co Abu Bakr al-Baghdadi oznámil nový chalífát, který se pak rozšířil přes Irák a Sýrii.
Další svědek, pan Gillane, podrobně popsal, jak byla paní Smithová členkou irských obranných sil od roku 2001 do roku 2011.
Řekl, že v roce 2011 konvertovala k islámu a požádala o propuštění kvůli nesrovnalostem mezi její vírou a její profesionální rolí v armádě. Zejména jí byla zamítnuta žádost o možnost nosit hidžáb, vyslechl soud.
Pan Gillane řekl, že paní Smithová vyjádřila „radost z toho, že je v Sýrii“ a chtěla začít svůj „džihád“ a byla připravena zemřít jako mučedník. V květnu 2015 poslala  Smithová 800 eur Syřanovi žijícímu v Turecku, řekl Gillane. Peníze, řekl, byly ve prospěch jiného zraněného muže, který potřeboval peníze na rehabilitaci.
V říjnu 2015 si Smithová koupila jednosměrnou letenku, placenou v hotovosti, z Dublinu do Turecka. Poté překročila hranici do oblasti Sýrie v té době kontrolované ISIS, přičemž lhala své rodině o tom, kam jde. Žila v Rakce, hlavním městě chalífátu.
„V té době,“ řekl pan Gillane, „paní Smithová prosila svého manžela, aby se k ní připojil a odmítla jeho prosby, aby opustila Sýrii. V roce 2016 se rozvedla se svým manželem a v červnu téhož roku se provdala za britského muslimského státního příslušníka, který cestoval do Sýrie v roce 2014.
Paní Smithová zůstala v Rakce až do února 2017, kdy se přestěhovala do oblasti poblíž irácké hranice a v červnu 2017 se jí narodila dcera.“
O více než rok později padla Rakka do rukou spojeneckých sil a Smithová se přestěhovala do Baghúzu, poslední zbývající bašty Islámského státu, dokud nepadla v březnu 2019. Po pádu Baghúzu mluvila Smithová s FBI o svém pobytu v Sýrii a poskytla rozhovor novináři. Gillaneová uvedla, že se vrátila do Irska, kde byla zatčena. Opakovaně popřela, že by byla členkou teroristické organizace a popřela, že by dělala cokoli ve prospěch teroristické organizace.
Gillaneová řekla, že se přihlásila ke vztahu loajality a ochrany a „zahalila se do černé vlajky ISIS“.
Většina lidí sledovala s hrůzou, když se objevily videozáznamy bojovníků ISIS, kteří zapálili jordánského pilota nebo zamkli muže v klecích, aby je utopili nebo zavraždili raketami. Smithová se na tato videa dívala, ale řekla, že neví, co je pravda a co jsou lži, zinscenované k očerňování muslimů. Znovu a znovu trvala na tom, že to bylo její náboženství, které ji nutilo jít, ne touha připojit se k teroristické skupině nebo využít svého armádního výcviku k tomu, aby pomohla ISIS šířit islám mečem.
Věřila v pekelný oheň, jak řekla, a byla si jistá, že neuposlechnout volání do chalífátu by znamenalo neuposlechnout Alláha a odsoudit se k věčnosti v hořícím ohni v pekle.
Podle členek mešity, kterou navštěvovala, se ráda soustředila na politickou stránku islámu nebo na „tvrdý konec islámu“. V té době byla al-Káida ve zprávách a Smithová chtěla mluvit o džihádu a ospravedlňovat, proč dochází k sebevražedným bombovým útokům. Smithové postoj byl, že „jsme napadáni, takže vracíme útok. Byli jsme to my a oni.“
Když Smithová mluvila o džihádu, byl to „svatý válečný džihád“. Její přítelkyně Carol Karimah Duffyová, žena z Dundalku, která konvertovala k islámu v roce 2001, si vzpomněla, že Smithová řekla, že chce manžela, který by zemřel jako „šahíd“ – jako mučedník islámu. Podle Duffyové Smithová řekla svým sestrám v mešitě, že je důležité tlačit své manžely na šahíd. Duffyová dodala: „Jsou tací, kteří věří, že pokud zemřete jako šahíd, je to nejčestnější způsob, jak může muslim zemřít.“
Její první manželství s muslimským mužem trvalo jen měsíce a bylo sužováno častými hádkami, protože Smithová si nemyslela, že je její manžel dostatečně nábožensky uvědomělý. Chtěla, aby si v rámci náboženství nechal narůst vousy, ale on ji nazval pokrytcem, protože nenosila hidžáb během vojenské služby.
Zde je několik příspěvků na facebookové stránce Lisy Smithové, které ukazují její postupnou radikalizaci. Mnoho jejích příspěvků oslavuje ISIS.




Smithová řekla, že to bylo v mešitě Dundalk, kde se dozvěděla o mudžahedínech v Afghánistánu a myšlenkách jako americká spoluvina na útocích 9/11 nebo že islám je „šířen mečem“. Obvinila Duffyovou, že je špatná muslimka, říkala jí, že věci jako hudba, barevné oblečení, mluvení s muži nebo cestování bez mužského příbuzného jsou „haram“ – zakázané islámem. Řekla, že se dozvěděla, že její role v irské armádě je haram. Mohla by být poslána do oblasti, kde se bojuje proti muslimům – bylo by pro ni haram účastnit se. Také tvrdila, že jí bylo řečeno, že placení daní je zakázáno, protože peníze by mohly být použity na financování válek proti jiným muslimům.
Také ji znepokojovalo, že tím, že nenosila hidžáb během služby v obranných silách, se dopustila hříchu, a tak požádala o zvláštní povolení, aby jí bylo dovoleno obléknout si pokrývku hlavy a těla. Když její nadřízení důstojníci odmítli, rozhodla se opustit armádu a připojit se k ISIS.
Nevěsta ISIS Lisa Smithová přísahá, že se nikdy nevzdá islámu a říká: „Miluji své náboženství.“
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden