Izrael zahajuje laboratorní výrobu masa v průmyslovém měřítku, brzy totéž pro celý svět? (video)
RSS

Izrael zahajuje laboratorní výrobu masa v průmyslovém měřítku, brzy totéž pro celý svět? (video)

Na několika místech světa se již začalo spíše pokusně vyrábět umělé maso – a to různé druhy (snad mimo vepřového). Zatím však nešlo o průmyslovou výrobu, která by mohla zajistit maso pro populaci dané země. Tak daleko sice zatím nejsou ani v Izraeli, kde již rozjeli průmyslovou výrobu, nicméně postupně počítají s jejím rozšířením. A především, do budoucna se počítá s tím, že namísto jatek budou po celém světě fungovat laboratoře.
Způsob výroby laboratorního masa je různý, někde zkouší dokonce i umělé maso z 3D tiskárny . Každopádně již asi 5 let trvající pokusy jsou – zdá se – u konce a je jen otázkou času, než se umělé maso rozšíří do celého světa a postupně vytlačí maso skutečné. Dokonce i hlavní investor do laboratoří na výrobu umělého masa – Bill Gates – tvrdí, že doba, kdy již budeme jíst výhradně umělé maso, je za dveřmi…
Krmení lidí umělým masem je součástí plánů elit do budoucna, klíčové slovo: Agenda 2030, Velký reset. V Izraeli se toto laboratorní maso již vyrábí v průmyslovém měřítku. Společnost Future Meat Technologies, založená v roce 2018, je již schopna generovat téměř 200 tun masa ročně z buněčných kultur.
Produkce 200 tun ročně  zatím není velkým úspěchem, pokud jde o krmení malé země – natož pro lidi na celém světě. Takové továrny na umělé maso se však mohou stát standardem po celém světě a to je také plánováno.
Future Meat Technologies je jedním z největších jmen na rozvíjejícím se trhu. Investoři věří ve společnost, v předchozím roce bylo získáno 347 milionů amerických dolarů v investorských fondech .  Například Bill Gates investuje od roku 2017 do několika společností vyrábějících umělé maso.  Chce, aby se celé lidstvo živilo pouze laboratorně vypěstovaným masem.
Má pro to také časový plán  – nejpozději do roku 2047 nebudou poražena žádná další zvířata . Bill Gates si tak – podobně jako u očkování – hraje na „Boha“ a chce vnutit svou údajnou moudrost celému lidstvu.


Když multimiliardáři do něčeho investují,  nikdy to není proto, že to s lidstvem myslí dobře. To je jen marketingový tah. Ve skutečnosti očekávají bohaté zisky. Tímto způsobem Gates a další členové jeho kabaly zajistí, aby byly po celém světě přijaty zákony, které nakonec znemožní tradiční chov hospodářských zvířat – včetně zdravého a přirozeného chovu ve volném výběhu.

Poté by mělo být na talíři pouze umělé maso. Jak to funguje s mediálními kampaněmi a legislativními iniciativami uvalenými shora (OSN, WHO, EU…), bylo nedávno demonstrováno očkovací kampaní. Postup je vždy stejný. Miliardář má dětinský nápad – a peníze na to, aby přinutil zbytek světa k jeho realizaci. Vzhledem k tomu, že i mnoho dalších lidí vydělává na této myšlence, tyto koncepty obvykle fungují po dlouhou dobu – zejména pokud je prosazují doprovodné zákony.


Zatímco Gates a Richard Branson investovali v roce 2017 do americké společnosti „Memphis Meats“, „Future Meat Technologies“ se neomezuje pouze na Izrael. Vysoký počet investorů investoval do továrny na umělé maso v USA. Mají tam být postaveny obrovské továrny, kterými lze zásobovat americký trh.
Libra umělého kuřecího masa by měla stát jen 7,70 amerických dolarů – umělá kuřecí prsa tedy 1,70 amerických dolarů. Future Meat má jiný přístup a metodiku než maso z továrny založené na buňkách. Namísto kmenových buněk, které si jako výchozí materiál vybralo mnoho jiných výrobců, používá Future Meat rychle rostoucí a dělící se fibroblasty, které se mohou zdvojnásobit za méně než 24 hodin. Ty mohou být stimulovány k růstu jako svalová tkáň nebo tuková tkáň.
Již v roce 2020 byl výrobce umělého masa připraven nabídnout „kuřecí nugety“ k prodeji koncovému spotřebiteli. Toto „maso“ je k dispozici v Singapuru pod názvem „GOOD Meat“ od společnosti Eat Just, Inc., která sídlí v San Franciscu v USA.
Kuřecí nugety jsou vyrobeny z buněk odvozených z biopsie živého, geneticky nemodifikovaného kuřete kultivovaného v bioreaktorech a krmeného rostlinnými živinami, díky nimž buňky během několika týdnů vyrostou do kuřecího konečného produktu. Podle GOOD Meat nemusí být žádná zvířata poražena a pěstované kuře je nutričně identické s konvenčním kuřecím masem.
Jak „zdravé“ může být maso pěstované z buněčných kultur v továrnách, to se teprve uvidí. Lidově se říká „jste to, co jíte“ – a od mnoha živých bytostí víme, že genetická informace z jejich potravy může být přenesena do jejich vlastní DNA. Například je považováno za doktrínu, že vývoj lidského mozku měl hodně co do činění s prehistorickou stravou našich vzdálených předků.
Takže pokud jíte ve velkém měřítku maso, které se v podstatě rozšířilo prostřednictvím rakovinových procesů (nekonečně rostoucí buněčné kultury nejsou nic jiného), možná vás nepřekvapí podobné nemoci, které se s jeho konzumací začnou objevovat; ale budoucnost ještě ukáže.
Jisté je, že podobně, jako se velmi rychle objevila propaganda vakcín, včas se objeví i propagace umělého masa. Bude vám představeno jako něco skvělého, čím šetříte životní prostředí, snižujete uhlíkovou stopu a ještě ušetříte životy milionů zvířat (která se vlastně ani nenarodí, takže nebudou svým prděním zatěžovat životní prostředí).
Nakonec bude umělé maso vnuceno všem masožravcům. Jiné si již nekoupíte a za digitální měnu ani jiné k dostání časem nebude. Tedy vyjma neméně propagovaných brouků z různých hmyzích farem. Tak si říkám, neinvestuje již do některých i Gates??

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden