Drzost Pekarové převyšuje i její hloupost
RSS

Drzost Pekarové převyšuje i její hloupost



JINDŘICH KULHAVÝ
Předsedkyně Sněmovny a Top09 Pekarová Adamová opět projevila značnou dávku své arogance, když lidi z poslední demonstrace na Václavském náměstí označila jako obdivovatele Varšavské smlouvy, zatímco návštěvníky Dnů NATO vnímá jako podporovatele politiky Pětikoalice. Dále si přečetla pravděpodobně Seznam či iDnes, které udávaly počet účastníků sobotní akce na 10-15 tisíc, a srovnala to s údajnými sto tisící obdivovatelů vojenské techniky v Mošnově. Jaksi si nevšimnula, že z poloviny plný Václavák byl plný občanů České republiky a číslo je podhodnocené, a na letišti v Ostravě bylo skutečně hodně Poláků a Slováků nemajících o plánech a činnosti Pětikoalice vůbec zdání. Navíc řadu návštěvníků skutečně zajímala spíše technika a možnost si na některé zabijácké skvosty sáhnout, než aby za tím viděli skutečně kvalitní politiku Pětikolky.
V televizním studiu poté u Tománkové obhajovala nákup stíhaček F-35, jejichž cena i provoz jsou pro bohaté země astronomické a nákup 24 strojů je naprosto mimo realitu i potřeby České republiky. Zvláště, když platit za ně budeme nyní, dodají je v roce 2035, tedy první kusy, musí se k nim vybudovat zázemí a v podstatě nás nijak na rozdíl od argumentů MPA neochrání. Ostatně není ani před kým, protože Rusové mají dostatek zbraní schopných z našich F-35 udělat nepoužitelné větroně a sami Američané momentálně jednu stíhačku hledají, protože jim sama od sebe někam uletěla. Spoléhat se při absenci armády na 24 pilotů letadel považovaných za předražený šrot i ve světě je ukázkou naivismu a hlouposti.
Není to zdaleka poprvé, co prodavačka mobilů dostavší se do nadpozemských výšin české politické scény uráží občany nesouhlasící se způsobem vedení státu současnou vládní koalicí. Arogantní a hloupá zároveň, tak velká část Čechů vnímá tuto rychlokvašku. Společně s většinou Pirátů věkově neschopných pochopit zákoutí politického chování a zodpovědnosti se řadí k jisté avantgardě u nás a doslova škodí společnosti. Katapultováni okolnostmi do vysokých funkcí jak u nás, tak v Evropském parlamentu, tito ,,mládežníci“ bez zkušeností prosazují ideologické slátaniny a jako podporu vlastních ideí berou články ze Seznamu, Fórum24 či prohlášení redaktorů ze státních peněz a neskutečných koncesionářských poplatků placené ČT. Komerční kanály vlastněné především zahraničním proliberálním kapitálem typu CNN-Prima či Nova občas pustí lehkou kritiku, ovšem takovou, aby moc neublížila.
Markéta Pekarová Adamová i Piráti by pro schopnou opozici byli snadným terčem. Naivita a hloupost jimi představovaná vyniká i v sdružení zvaném Pětikoalice. Jestliže u Fialy vnímáme neschopnost, u Rakušana, Jurečky či Sikely jistou hamižnost, u ostatních převažuje diletantství a idiotismus. Je smutné toto říkat o vládě, která by měla být sestavena z odborníků, a nikoliv z naprostých amatérů neschopných přiznat, že se pro své posty opravdu nenarodili. Vynikat v tomto spolku hloupostí je poté mistrovské dílo a je paradoxem, že se to daří především ženám. I když Stanjura či Lipavský jsou také unikáty, Pekarová Adamová s Černochovou a Richterovou výrazně vyčuhují. Kde není rozum, převažuje ideologie nad logikou, těžko najdeme nějaká pozitiva. Drzost Pekarové Adamové na jedné straně a lhaní Fialy či Rakušana na druhé, to vše doplněné destrukční prací Pirátů v pozadí či ekonomickým analfabetismem Stanjury, nám moc šancí na dobrou budoucnost nedávají. Bohužel opozice zdaleka nevyužívá všech možností zvýraznit neschopnost Pětikoalice a je s podivem, že se neangažuje důsledně v nějakém médiu, které by bylo protiváhou těm ovládaným liberály. Otázkou tedy je, má li vůbec Pětikoalice funkční opozici. Zatím se to moc nezdá.
Jindřich Kulhavý

The post Drzost Pekarové převyšuje i její hloupost first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden