Glosa MM: Rakušan a telefon
RSS

Glosa MM: Rakušan a telefon


MIROSLAV MACEK
Já bych ministru vnitra Rakušanovi to, že sice měl šifrovaný telefon, ale nepoužíval ho, docela věřil. Vždyť hlavu má taky…
Sněmovna lordů schválila přijetí zákona o bezpečnosti na internetu, teď už je třeba jen souhlas krále. Od platforem sociálních médií se bude očekávat rychlé odstranění nelegálního obsahu i zabránění toho, aby se vůbec objevoval. Zákon stanovuje i „komunikační trestné činy“, ke kterým patří šíření „škodlivých, nepravdivých nebo vyhrožujících“ informací. Zřízen bude poradní výbor pro dezinformace. Regulační orgán OfCom bude moci za nedodržení předpisů udělit pokuty až ve výši 18 milionů liber.
Dodávám:
To je ovšem teprve začátek totality, o které se nesnilo ani Orwellovi.
Ministr zemědělství Výborný:
Aktuálně v zemědělské prvovýrobě chybí osm až devět tisíc pracovníků. Nejsme schopni je získat v České republice, musíme je najít jinde. To nejsme schopni vyřešit jen uprchlickou vlnou z Ukrajiny. Proto jsem požádal ministra práce a sociálních věcí o urychlení celého procesu zjednodušení získávání pracovníků ze zahraničí včetně pracovního povolení. Aktuálně se to řeší i s Ministerstvem vnitra. Myslím, že je to na dobré cestě. Pevně doufám, že pro zemědělskou sezonu 2024 budou podmínky výrazně jednodušší a budeme moci využít pracovní sílu ze zahraničí.
Dodávám:
Co takhle změnit systém sociálních dávek tak, aby se co nejvíce přiblížil starému českému přísloví „Kdo nepracuje, ať nejí“? Lidí, kteří by mohli pracovat, je dost, jen pracovat se jim nechce…
Slova k zapamatování amerického politologa Andreje Piontkovskiho:
„Lidé v okolí ruského prezidenta přemýšlejí o jediném: Jak si udržet moc v Rusku, které ve válce prohrává. A tu si mohou udržet jediným způsobem, když se zbaví Putina a nabídnou Západu a Ukrajině návrh na organizovaný odchod ruských jednotek z okupovaných území,“ prohlásil Piontkovskij s tím, že podle jeho soudu takový scénář může nastat ještě před jarem příštího roku.
Elon Musk:
Od dosažení historického milníku 33 bilionů dolarů uplynulo 48 hodin a státní dluh USA se zvýšil o dalších 47 miliard dolarů. Spojené státy tak utrácejí 1 miliardu dolarů za hodinu na dluh.
Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena zahájila kampaň, která má obyvatelstvo připravit na možnost hlubšího zapojení do konfliktu na Ukrajině.
Americká ministryně financí Janet Yellenová řekla, že „američtí daňoví poplatníci musí chránit ukrajinské hranice před invazí“.
Autor protiruských sankcí a šéf mezinárodního výboru amerického Senátu Menendez byl obviněn z korupce. Při prohlídkách mu bylo zabaveno přes 500 tisíc dolarů v hotovosti a zlaté cihly. Demokratický americký senátor poskytl Egyptu „citlivé vládní informace“, uvádí obžaloba.

MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Rakušan a telefon first appeared on .


Nejčtenější za týden