Německá vláda pronásleduje novinářku Alinu Lippovou a hrozí jí vězením (video)
RSS

Německá vláda pronásleduje novinářku Alinu Lippovou a hrozí jí vězením (video)

Pokud se zajímáte o různé informace z Ukrajiny, aniž byste byli soustředěni výhradně na informace mainstreamu, jistě německou novinářku Alinu Lippovou znáte. Patří k nejznámějším novinářům, kteří působí v oblasti Donbasu. Protože má novinářka v oblasti příbuzné, často zde pobývá a zejména po roce 2014 – podobně jako například americký novinář Patrick Lancaster – o situaci v oblasti informuje.
Na rozdíl od propagandistů, kteří se ani nenamáhají do oblasti vyrazit, aby se na vlastní oči přesvědčili, co se tam děje, může podávat informace přímo z místa, včetně perfektní znalosti ruského jazyka, kterým se v oblasti hovoří.
Němci, kteří již mainstreamu nedůvěřují, tak sbírají informace nejčastěji právě u Aliny Lippové nebo Thomase Röppera, jehož reportáže zde občas také zveřejňuji.
Alina Lippová je nezávislá německá novinářka, která žije v Doněcku na východní Ukrajině asi šest měsíců. Ukazuje Němcům, co se děje na Donbasu a ve zbytku Ukrajiny.
Ukazuje se, že Lippová je trnem v oku německých úřadů. Zahájili proti ní trestní stíhání. Předtím odstranili její materiál z internetu a poté zablokovali její bankovní účet a bankovní účet jejího otce.
Za podporu ruské operace nyní hrozí Alině Lippové pobyt za mřížemi až na tři roky. V dopise, který Lippová obdržela od úřadů, se píše, že je Alina obžalovaná za to, že napsala 24. února na Telegram, že začala denacifikace, a že obyvatelé Donbasu podporují Rusko.



Napsala také, že Ukrajina už roky zabíjí lidi na Donbasu. 12. března Lippová zveřejnila video, že Ukrajina je vinna z genocidy. 
Je pozoruhodné, že německé úřady v dopise také píší, že v tomto případě nebude obžalována, protože „by to narušilo vyšetřování.“ 
 „Takže mě chtějí žalovat, ale neposlouchají mě,“ řekla Lippová ve videu na Telegramu  .
Ještě pozoruhodnější je, že v horní části dopisu, který dostala, je velké „Z“, písmeno spojené s válkou na Ukrajině. Ukazování  Z může vést k trestnímu stíhání v několika evropských zemích, mimo jiné i v Německu.
„To, co se děje mně, se může stát každému nezávislému novináři a blogerovi,“ řekla Lippová a vyzvala své kolegy, aby spojili síly a společně se postavili proti cenzuře na Západě.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden