Přestřelka mezi Muskem a německým ministerstvem zahraničí (video)
RSS

Přestřelka mezi Muskem a německým ministerstvem zahraničí (video)


Možná jste již četli o tom, že nyní již asi týden probíhá diplomatická přestřelka mezi Itálií a Německem. Oč jde? Itálie zjistila, že Německo přispívá velmi tučnými dotacemi všem německým pašeráckým neziskovkám, které dlouhodobě dominují ve vodách Středozemního moře mezi Itálií a Afrikou.
Itálie trvá na tom, že Německo by si mělo všechny, za jejichž dovoz si platí, také převzít. Tedy Itálie vyzvala Německo, aby buď přestalo pašerácké neziskovky financovat nebo aby si všechny „trosečníky“ z lodí svých tučně dotovaných neziskovek Německo okamžitě převzalo.
Hádky mezi oběma zeměmi pokračují, přičemž nyní se k nim přidal i Elon Musk, který byl nejprve požádán, aby zcenzuroval na X (Twitter) videa, která tyto neziskovky kritizují.
Nicméně namísto cenzury zveřejnil příspěvek, v němž takové video sdílí. Tento příspěvek  německé ministerstvo zahraničí řádně vytočil. Dál už pokračovala přestřelka, která bude mít možná i pokračování…
V současné době probíhá ostrá výměna názorů mezi americkým miliardářem Elonem Muskem a německou vládou. Musk sdílel video, které můžete vidět níže, na sociální síti X (dříve Twitter), ukazující členy německých neziskovek přepravujících ilegály do Itálie. Musk to komentoval slovy : „Je si toho německá veřejnost vědoma?“

There are currently 8 German NGO ships in the Mediterranean Sea collecting illegal immigrants to be unloaded in Italy. These NGOs are subsidized by the German government. Let's hope AfD wins the elections to stop this European suicide https://t.co/drJGG33zBu pic.twitter.com/WuPZLrU99y
— RadioGenoa (@RadioGenoa) September 29, 2023


Sotva Musk zveřejnil tuto zprávu, vyvolala vlnu pobouření mezi sluníčkáři, ale ozvala se i německá vláda.
Ministerstvo zahraničí pod vedením ministryně Annaleny Baerbockové odpovědělo na Muskovu otázku v angličtině: „Ano, tomu se říká záchrana životů.“ Řada uživatelů však poukázala na úzkou spolupráci mezi vysoce kriminálními pašeráky a samozvanými námořními záchranáři z Německa.
Musk nakonec nenechal výrok  ministerstva Baerbockové bez povšimnutí. Odpověděl:
„ Takže jste na to opravdu hrdí. Zajímavé. Upřímně řečeno, pochybuji, že většina německé veřejnosti s tím souhlasí. Provedli jste průzkum? Jistě je porušením italské suverenity, pokud Německo přepravuje velké množství nelegálních přistěhovalců na italskou půdu?“
Debata pod příspěvkem německého ministerstva se ovšem dále vyvinula zajímavým směrem, když jedna Němka na základě Muskova tweetu zveřejnila tento průzkum, který ukazuje, že 80% Němců zásadně požaduje, aby byly střeženy hranice:

Na výše uvedený graf Musk odpověděl:
„Pokud vláda jde v demokracii proti vůli lidu, měla by být přehlasována.“
Níže se debata mezi zejména Němci dále rozvijí, přičemž například v odpovědi na některé příspěvky sluníčkářů, kteří tvrdí, že pašeráci „zachraňují životy chudákům uprchlíkům,“ přidává jiný uživatel následující video „traumatizovaných uprchlíků“ mířících do Itálie:

Die Armen sind so traumatisiert, dass sie ihre Pässe wegwerfen…. pic.twitter.com/YkLBPQCXup
— ✠ Gottkomplex ✠ (@Soldier847) September 29, 2023


V reakcích bylo i několik podobných obrázků (záchrana na moři – pašeráctví):

 
Z mnoha negativních reakcí Němců směrem k vládě se mi asi nejvíce líbil příspěvek, v němž jedna Němka žádá Muska, aby německou vládu vyexportoval do vesmíru.
Ať je to jak chce, německá vláda se v podstatě přiznala k tomu, že vědomě podporuje zločin, neboť němečtí pašeráci spolupracují s libyjskými a tuniskými zločinci, kteří si na pašování džihádistů slušně vydělávají.
Kromě toho podle dokumentů italské policie, o kterých v současné době informuje i německý mainstreamový plátek Focus , již v letech 2017 až 2020 existovaly úzké kontakty mezi německými neziskovkami a převaděči. U některých organizací to prý zašlo tak daleko, že pašeráci byli přijati velmi přátelsky.
Hodně naštvaných příspěvků však bylo také od Italů, kteří německému ministerstvu vzkazují, aby si náklad z lodí německých neziskovek vyložili až v Německu.
Giorgia Meloniová napsala rozhořčený dopis kancléři Olafu Scholzovi, ve kterém ostře kritizovala miliony na financování pašeráckých neziskovek, z nichž některé mají dokonce rodinné vazby na přední politiky Zelených v Německu .
Jen ministerstvo Baerbockové daruje těmto pašeráckým skupinám dva miliony eur z peněz daňových poplatníků.
Kvůli Muskovým příspěvkům se v koalici německého vládního „semaforu“ objevil hněv a rozhořčení. Například člen parlamentu za Stranu zelených Sven Kindler napsal, že Meloni a Musk jsou „fašisté.“
Spolupředseda Nadace Heinricha Bölla, která má blízko k Zeleným, Jan-Philipp Albrecht vyzval EU, aby zastavila Muskovu volební propagandu, neboť v původně sdíleném videu bylo vysloveno přání, aby volby v Německu vyhrála AfD…
 
 
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Přestřelka mezi Muskem a německým ministerstvem zahraničí (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden