Slovenské volby
RSS

Slovenské volby



JINDŘICH KULHAVÝ
Volby na Slovensku dnes probíhající mohou skončit jakýmkoliv výsledkem. Slováci jsou na tom podobně jako my. Média jsou proliberální, proukrajinská a zmanipulovaná, politická scéna zkorumpovaná Západem a lidsky je slovenská společnost rozvrácená stejně, jako to máme u nás. Umělci, novináři a část ,,inteligence“ je samozřejmě prozápadní, protože neustálá masáž tvářící se uvědoměle má na jejich myšlení zásadní vliv, ovšem logicky uvažující část Slováků už je naštvaná a má jich plné zuby. Situace je tedy třaskavá.
Hlavním aspirantem na návrat na politické nebe má Fico. Premiérem byl několikrát, je to ranař a nebojí se. Zkušeností má na rozdávání a rozhodně je daleko schopnějším než většina dosud vládnoucích liberálů. Čaputová kdysi katapultovaná z jakési sklády do prezidentského úřadu je proti němu ve střehu, a i když má v zádech Sorose a všechny jeho peníze, tuší, že pokud Fico vyhraje, může se jít klouzat. Také Evropa stojí v pozoru a obává se Ficova vítězství. Bojí se druhého Orbána a zároveň si uvědomuje, že se blíží volby i u nás a Fialovy lopingy a neschopnost vlády nahrávají změnám v neprospěch EU i v ČR. Poláci jsou dlouhodobě pro Brusel tvrdý oříšek a jejich neochota podvolovat se je již proslulá. Dost možná by se tak oživil spolek zvaný Visegrádská čtyřka, ovšem s negativnějším vztahem k EU než dosud. A to Leyenová, Německo a Francie nechtějí dopustit.
Samotné volby budou bojem, jehož průběh může být značně nečestný. Zažili jsme to v USA, kde prokazatelně Demokraté sáhnuli k unfair způsobu a ani snaha Trumpa to vcelku snadno dokázat výsledky nezměnila a Biden zůstal v Bílém domu. Později vyplavaly na hladinu další skutečnosti spojené se systémem počítání hlasů a ukázalo se, že je rozšířený i v Evropě. Není tak důležité, jak národ hlasuje, ale spíše to, kdo hlasy počítá a jak. Takže z toho můžeme mít dopředu špatný pocit, protože dosud vládnoucí slovenská klika se na volby jistě dobře připravila. Ostatně i u nás jsme zažili díky mafiánovi Rychetskému změnu volebního zákona, která z faktického vítěze ANO udělala dopředu opozici. A pokus udržet se u moci i nadále pokračuje snahou prosadit neprůhledný způsob volby pomocí korespondence, kdy by množství de facto anonymních korespondenčních hlasů mohlo změnit dopředu díky nemohoucnosti současné vlády jasný výsledek.
Fico jde proti většině politické reprezentace na Slovensku. Nebojí se a hovoří tak, jak to běžní Slováci cítí. Má za sebou několik volebních období ve funkci premiéra, pár afér, nicméně několikrát již poukázal na manipulace ze strany současného vedení a rozhodně získal obrovský respekt. Pokud nejen vyhraje, ale podaří se mu v boji proti penězům ze Západu získat parlamentní většinu, bude doslova strašákem pro zbytek EU. Může být s Orbánem výzvou pro evropské občany, kterým by dokázal, že se lze vzepřít dopředu nalajnovanému vývoji a systému, jehož tváří jsou Schwab, Leyenová a další. Nebo prohraje a Slovensko se bude podobně jako my propadat do bahna evropského a protiruského liberalismu postrádajícího smysl pro problémy řadových občanů. Co si Slováci vyberou? To budeme vědět po těchto volbách. Držme jim palce a doufejme, že manipulace s výsledkem neukáže trend i pro naše politiky. Fico je jistá naděje.
Jindřich Kulhavý

The post Slovenské volby first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden