Robert Fico vyhrál slovenské volby s náskokem před Progresivním Slovenskem a má šanci k sestavení vlády! Slovensko se podle ruské rozvědky SVR stalo terčem americké CiPSO dezinformační operace, která vyvrcholila vadným exit pollem jako v roce 2016 po skon
RSS

Robert Fico vyhrál slovenské volby s náskokem před Progresivním Slovenskem a má šanci k sestavení vlády! Slovensko se podle ruské rozvědky SVR stalo terčem americké CiPSO dezinformační operace, která vyvrcholila vadným exit pollem jako v roce 2016 po skon


Robert Fico vyhrál slovenské volby s náskokem před Progresivním Slovenskem a má šanci k sestavení vlády! Slovensko se podle ruské rozvědky SVR stalo terčem americké CiPSO dezinformační operace, která vyvrcholila vadným exit pollem jako v roce 2016 po skončení referenda o Brexitu! Proč skončila Republika? Protože chtěla referendum o výstupu z EU! Analýza dopadů na českou politickou scénu a krizový scénář Američanů!
Robert Fico zažil v noci ze soboty na neděli svůj životní comeback! Po 5 letech od krizových událostí v roce 2018, kdy se Slovensko stalo terčem profesionálně a ze zahraničí organizovaného státního převratu řízeného ze Sórošových kanceláří, a kdy posléze došlo k rozštěpení SMERu na dva subjekty, je nyní Robert Fico znovu zaslouženým vítězem. V předčasných volbách do Národní rady získal jeho SMER po sečtení 99,5% okrsků 22,94% hlasů a druhé Progresivní Slovensko získalo 17,96%. Strana HLAS Petera Pellegriniho získala 14,70%. Překvapením je koalice OLANO, Za lidi a Křesťanská unie, která získala 8,89% hlasů a rovněž návrat KDH do Národní rady se ziskem 6,82% hlasů.
Do rady se dostala ještě i SaS Richarda Sulíka se ziskem 6,32% a rovněž SNS Andreje Danka se ziskem 5,62%, jehož strana se stane zřejmě nejdražší nevěstou v historii Slovenska, protože bez ní nedokáže SMER sestavit vládu. Andrej Danko však již nad ránem vyslal signál, že počítá s účastí na koalici SMERu a HLASu, protože uvedl, že se naskýtá šance utvořit pronárodní vládu , která obnoví nejen národní suverenitu, ale i obnoví význam skupiny V4, což byla jedna z hlavních priorit SMERu. Robert Fico nad ránem spolu se svým týmem bujaře slavil v centrále SMERu v Bratislavě, což zachytilo amatérské video.

document.createElement('video');
https://aeronet.news/wp-content/uploads/SMER_HQ_Celebration.mp4

Navzdory slovenským politologům si nemyslím, že Peter Pellegrini si může vybírat mezi Ficem a Šimečkou (PS), protože HLAS je levicová strana, a pokud by vytvořil koalici s pravicovou a silnější stranou Progresivní Slovensko, vedlo by to k likvidaci Hlasu a k odchodu tvrdého jádra voličů Hlasu. Byla by to účast ve vládě s pravicovými a liberálními stranami, které by socialistický Hlas rozebraly na prvočinitele.
Skutečnou zlatou nevěstou je tak Andrej Danko, který odebral hlasy Republice Milana Uhríka. A v redakci už víme, proč se tak stalo. Než se k tomu ale dostaneme, musíme se zmínit o velice nebezpečném procesu, na který ve čtvrtek upozornila ruská zahraniční rozvědka SVR ústy jejího šéfa Sergeje Naryškina.
Ruská rozvědka varovala před zasahováním amerických rozvědek a Bílého domu do předvolební kampaně na Slovensku. Došlo k potvrzení investigace Aeronetu
Naryškin varoval, že ruská rozvědná síť zachytila instrukce a příkazy amerických orgánů a rozvědek, aby pomáhaly slovenským firmám, organizacím a médiím na ovlivňování slovenské volební kampaně a výsledků voleb. O tom, že se skutečně zahraniční skupiny snaží ovlivňovat volby na Slovensku varoval Aeronet před několika dny odhalením [ 1 ] narychlo založené londýnské neziskovky Campaign for Freedom , která zakoupila u americké společnosti Alphabet jako majitele YouTube reklamní relay videa, tedy vkládané video reklamy se slovenským narativem.
Sergej Naryškin, ředitel zahraničního rozvědného zpravodajství (SVR) Videa burcovala slovenskou veřejnost k účasti na volbách a k volbě proti SMERu, avšak nepřímo, aby reklamy nemohly být označeny za volební kampaně, na které se vztahují v době voleb přísné zákonné regulace. Jen několik dní po našem investigativním pátrání tento náš nález a důvodné podezření potvrdila včera ruská rozvědka. O situaci informovala agentura TASS [ 2 ] :
Bílý dům s blížícími se volbami zintenzivňuje vměšování na Slovensku – ruská rozvědka
Podle prohlášení Washington “ zjevně nechce, aby v Evropě nastoupil další národně orientovaný premiér [jako maďarský Viktor Orbán] “.
MOSKVA, 28. září. /TASS/  – Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena se nyní aktivně snaží zasahovat do vnitropolitických záležitostí Slovenska, uvedl ředitel ruské Služby zahraniční rozvědky (SVR) Sergej Naryškin.
“ Ředitel Služby zahraniční rozvědky uvedl, že administrativa Joea Bidena v poslední době zvýšila vměšování do vnitropolitické situace na Slovensku,” uvedla tisková kancelář SVR v tiskové zprávě. SVR zdůraznila, že je velmi příznačné, že rostoucí zájem Washingtonu o tuto zemi “se shoduje s přípravou předčasných parlamentních voleb, které musely být vypsány kvůli neúspěšné politice bývalých zástupců USA “.
SVR poukázala na to, že podle řady prognóz “mohou z voleb vyjít jako vítězové odpůrci kurzu současné vlády, která se bezvýhradně drží proamerické politiky “. Washington “ si zjevně nepřeje, aby se v Evropě ujal vlády další národně orientovaný premiér [jako maďarský Viktor Orbán] “.
S ohledem na to podle informací, které má SVR k dispozici, americké ministerstvo zahraničí pověřilo řadu svých evropských spojenců, aby lobbovali v místních politických a podnikatelských kruzích a zajistili, že hlasování dopadne tak, jak si Američané přejí, ” uvádí se v tiskové zprávě. “ K tomuto účelu mohou být použity jakékoli prostředky, jako je nátlak, vydírání, zastrašování a úplatky. “
Jak upozornila SVR, Washington očekává, že vítězství nakonec získají “ jeho zmocněnci ” – liberální strana Progresivní Slovensko, kterou vede místopředseda Evropského parlamentu Michal Šimečka.
“ Pokud zvítězí, dostane pokyn sestavit kabinet plně loajální Washingtonu, zaměřený na prosazování tzv. euroatlantických hodnot ,” uvedla SVR.
“ Obecně je poselství amerických patronů jejich evropským přisluhovačům jako obvykle velmi jednoduché a do jisté míry dokonce připomíná výzvy vůdců Třetí říše k odhození chiméry morálky a použití jakýchkoli prostředků k dosažení požadovaného výsledku ,” uvádí se v tiskové zprávě. “ V kontextu těchto skutečností lze nadcházející volby na Slovensku jen stěží vnímat jako demokratický projev vůle lidu oproštěný od vnějších vlivů. “
Varování ruské rozvědky se naplnilo beze zbytku, když v sobotu večer ve 22:45 televizní stanice Markíza vlastněná americkým mediálním kolosem CME, kterému donedávna šéfoval prezident Amerického židovského kongresu Ronald Lauder, přinesla neuvěřitelnou informaci, kterou jsme v naší redakci okamžitě identifikovali jako CiPSO dezinformační materiál určený k tzv. public control eventu , který jsme už jednou zažili na vlastní oči v noci ze 23. na 24. června 2016 ve Velké Británii.
Slovensko si zopakovalo Brexitový exit poll skandál z roku 2016 a potvrzuje to varování ruské rozvědky, že to nemusela být náhoda, ale součást CiPSO operace
Tam tehdy uznávané průzkumové agentury YouGov, Nielsen a další naprosto neprofesionálně a zjevně účelově večer 23. června informovaly, že podle exit pollů si Britové pohodlně zajistili setrvání v EU poměrem 56,4% pro setrvání v EU a 43,6% pro Brexit. Evropská unie slavila. Seriózní agentury měly kredit, nikdy se v exit pollech kriticky nemýlily. Evropská média ještě před půlnocí psala palcovými titulky, že Evropa si oddechla, Brexit je zažehnán a lidé šli spát.
Kampaně za Brexit i proti Brexitu byly ve Velké Británii obrovské a všudypřítomné Ráno se probudili do hotového pekla a poprasku. Sčítání, které mělo mít pohodový průběh, nabralo okolo 2. hodiny ranní dramatický obrat, když první výsledky z Londýna, kde měla být bašta podporovatelů členství v EU, začaly ukazovat, že hlasy jsou vyrovnané a hlasy pro Brexit začínají lehce převažovat. A to šlo o Londýn. Již v půl třetí ráno se rozjela panika naplno v celé Velké Británii a než se Angela Merkel v Berlíně probudila, bylo ráno v půl osmé již hotovo. Celkem 51,9% voličů si odhlasovalo Brexit a pro setrvání v EU bylo jen 48,1% voličů.
Falešný exit poll po referendu o Brexitu udělal z některých bankéřů v londýnském City multimiliardáře postavením pozic proti libře
Průzkumové agentury dokonce čelily později žalobám, které vyzněly do ztracena, ale důvod byl zřejmě skrytý. Totiž po uveřejnění exit pollů obrovsky posílila britská libra. Ráno se ale libra děsivě propadla. Kdo si večer vsadil pozici na burze na short, tedy proti libře, vydělal pohádkové peníze.  A nejen ráno v pátek. Libra totiž do konce roku 2016 dále oslabila o 16% a pokud jste vystavěli pozici proti libře, vydělali jste majlant na lidech, kteří si nerozumně večer 23. po exit pollu vsadili na libru a na její posílení díky setrvání Británie v EU.
Brexit, konečný výsledek A takových bankéřů bylo ve dnech před referendem konaného ve čtvrtek 23. června opravdu hodně. Druhý den ráno v pátek se to dalo na londýnské burze přirovnat k vraždění jehňátek. Nosatý Brexit díky nepravdivým odhadům průzkumových agentur před Brexitem, i ten exit poll , které odhadly opačný výsledek referenda, nechal vydělat pánům v černých kloboucích takové peníze, které na spotu otočili za jednu noc s nulovým rizikem, protože věděli, jaký bude pravý výsledek druhý den ráno. Ty agentury to musely vědět. Celý ten skandál s chybným odhadem byla CiPSO psychologická operace. O tom není dnes již pochyb.
V sobotu po 22:45 se Evropa zbláznila stejně jako večer 23. června 2016 a začala šířit exit poll z americké televize na Slovensku jako “hotový výsledek voleb”
Nedozvíme se, komu stálo za to uveřejnit na Slovensku očividně chybný průzkum způsobem, že západní média v sobotu před půlnocí psala o hotovém výsledku na Slovensku, že liberálové z Progresivního Slovenska porazili proruského populistu, myšleno tedy Roberta Fica a jeho SMER. Ještě ráno v neděli visely na serverech západních agentur a zpravodajských serverů obrázky s grafy z televize Markíza, tedy grafy s Progresivním Slovenskem na prvním místě se ziskem 23,5% hlasů a SMER 21,9% se třetím Hlasem a jeho 12,2%. Bylo neuvěřitelné, co se začalo dít po 22:45 v sobotu večer. Všechny západní agentury jako na povel začaly šířit narativ, že Robert Fico prohrál volby a nebude sestavovat vládu.
Dezinformační exit poll Focus na TV Markíza (CME Corporation Holding, US) šířený celou noc po celé Evropě Přitom šlo o pouhý exit poll a od skandálu s Brexitem a chybným exit pollem uběhlo teprve 7 let. Západní média ale spustila narativ, že je hotovo. Ten průzkum přitom od sebe odděloval Šimečku a Fica jen o necelá 2% a pořadí se snadno mohlo změnit, a to se i stalo.  Proč ale západní média na tento exit poll naletěla? Je pro to jediné vysvětlení: Dostali za to šíření zaplaceno, aby převzali informaci a šířili ji jako finální a rozhodnutou.  Anebo to dostali příkazem, aby to udělali jako pracovní úkol bez úplaty. Tedy alespoň od soboty večer do druhého dne ráno. Jako v Británii před 7 lety. Pokud jsou média pod kontrolou amerických tajných služeb a mají zaplaceno a za úkol šířit určené informace, a to jakkoliv a bez ohledu na realitu a důsledky, potom se to vysvětluje.
Média musela ten exit poll převzít a musela ho slepě šířit a vydávat za finální a hotový. Potom varování ruské rozvědky naprosto dokonale zapadá do obrazu. Když dostanete za úkol něco šířit, musíte to udělat. Bez ohledu na to, jak to bude ráno doopravdy. Nejde o to, že se exit poll mýlil ve výsledku mezi prvním a druhým. Problém je v tom, jak servilně veškerá média kolektivního západu šířila narativ o tom, že byla zažehnána výhra proruského Fica. To je přesně ten smoking gun , který ukazuje na CiPSO operaci od začátku do konce. Ta neprofesionalita médií byla totiž do očí bijící. Žádný seriózní server by na základě exit pollu nenapsal to, co okolo půlnoci psala většina západních médi. Musíme si ale probrat ještě jednu konceptuální a hořkou piluli.
Proč Republika propadla? Protože nastal čelní střet s konceptuální realitou o tom, co voliči alternativy chtějí a nechtějí
Ano, vysvětlíme si, proč se Republika nedostala do Národní rady a těsně zůstala pod 5% hlasů. Pokud posloucháte mé pořady na SVCS, tak již víte, kolikrát jsem varoval a vysvětloval, že mnoho lidí na alternativě by se divilo, kdyby došlo na lámání chleba a dostali by otázku, zda-li chtějí vystupovat z NATO a jestli chtějí vystoupit z EU. Republika ve volebním programu [ 3 ] má nepokrytou agendu neutrality Slovenska a vystoupení z NATO. A pokud jde o EU, tak v programu mají plán na reformu EU, a když se nepodaří, tak na referendum o vystoupení z EU. S tímto programem dostala Republika 4,75% hlasů.
Milan Uhrík, předseda Republiky Žádná jiná strana na Slovensku, kromě LSNS Mariana Kotleby [ 4 ] , nemá vystupování z EU a z NATO v programu. Žádná další! To znamená z konceptuálního hlediska, které je drsné a hnusné, že pro vystoupení z NATO a pro reformu EU či referendum o vystoupení z EU je pouze 4,75% voličů na Slovensku a plus to necelé jedno procento voličů LSNS.
Pokud jde totiž o Slovenskou národní stranu (SNS) Andreje Danka, ta nemá ve volebním programu [ 5 ] nikde ani zmínku o NATO, ani o vystupování z EU. Strana má v programu obecné fráze o národě, což je hezké, ale konceptuální gramotnost jasně velí, jak poznáte vlasteneckou stranu – musí prosazovat bez podmínek vystoupení jak z EU, tak z NATO. A tím se dostáváme k tomu, k čemu došlo.
Kdo chce doopravdy pryč z EU a ukončit volný pohyb zboží, osob, služeb a kapitálu? A kolik je takových lidí?
Republika se uchází o stejné voliče jako LSNS a SNS. Portfolio voličů slovenské alternativy. Tvrdí vlastenci s konceptuální gramotností z LSNS dostali ve volbách 0,84% hlasů. Republika získala 4,75% a SNS jako jediná se dostala do Národní rady a získala 5,66% hlasů. Když tyto tři strany sečteme, dostaneme výsledek české SPD. To je potenciál slovenské alternativy, okolo 11% hlasů. A proč uspěla SNS a Republika ne? Protože voliči kapitána Danka nechtějí explicitně vystoupení z EU a ztrátu výhod Schengenu.
Marian Kotleba, předseda LSNS Nechtějí vůbec z EU vystupovat, pouze chtějí suverenitu Slovenska uvnitř EU jako… jako Maďarsko! Možnost zachování členství v EU, volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu v Schengenu, ale dělat si to po svém jako Orbán dole v Hungarii. A Republice nepomohlo zjevně ani vystoupení Milana Uhríka u Dannyho Kollára  [ 6 ]  a reakce Uhríka na otázky týkající se personálních problémů na platformě Kulturblog, viz. čas videa od 59. minuty v předchozím odkazu č. 6.
A kdo volil Republiku? No přece ti, kteří chtějí vystoupit z NATO, ale nechtějí volit Mariana Kotlebu. Vadí jim třeba jeho postoj ke slovenskému SNP. A takových lidí na Slovensku na alternativě není málo. Takže koho zvolit, když nechcete vystupovat z EU a ani riskovat referendum? Prostě to hodíte kapitánovi ze SNS! A vybavené… jak říkají Slováci.
Kdo nenabídne voličům alternativy nic konkrétního a mlží, ten se dostává do parlamentu. Kdo férově říká, odkud chce vystoupit, má smůlu…
A přesně tohle je úraz alternativy. Je to Gordický uzel alternativy. Když si dáte do volebního programu natvrdo a na férovku vystupování z EU i z NATO, dostanete méně jak 1% hlasů. Když si to tam dáte napůl, vystoupení z NATO ano a hned, ale z EU jen napůl a s pokusem o reformu v první řadě, tak dostanete 4,75% hlasů.
A když lidem neslíbíte ve volebním programu ani vystoupení z NATO, ani z EU, ale napíšete jim pěkné povídání o národě a suverenitě, tak se dostanete do parlamentu se ziskem 5,66% hlasů! Taková je realita. A pokud jde o voliče SMERu, ti nevolili Roberta Fica kvůli vystupování z NATO, protože k tomu nikdy nedojde, to je snad každému jasné. Pokud bude Hlas v koalici, může být dokonce na stole i požadavek na pokračování vyzbrojování Ukrajiny, nebo minimálně něco v tom smyslu, a to ze strany Hlasu.
Andrej Danko, předseda SNS Ale pokud jde o skutečné priority, voliči SMERu chtějí sociální jistoty, levnější energie a vyřešení drahoty a vysokých cen. Ano, ukončení války na Ukrajině bylo velkým tématem, ale na to nebude mít Slovensko velký vliv. O tom rozhodují USA, kdy válka skončí, nikdo jiný. Vláda SMERu, Hlasu a SNS může ale vrátit Slovensku částečnou suverenitu, minimálně podle vzoru Orbánova Maďarska.
Orbanizace ale podle mého názoru bude jen v rámci mírného pokroku , protože Hlas nedovolí radikální kroky. Pellegrini se v minulosti prokázal jako silně pro-bruselský a nečekaně progresivistický politik, který ale má pod sebou levicovou a ex-ficovskou voličskou základnu a musí se brzdit, aby o ni nepřišel. Proto se Pellegrini nemůže vrhnout do progresivního proudu na Slovensku. To by ho politicky zabilo. A Pellegrini to ví moc dobře, je to vysoce inteligentní a ambiciozní člověk.
Dopady na Česko nebudou okamžité, ale projeví se dozajista u voleb v roce 2025, to bude Ficova vláda uprostřed “orbanizačního” mandátu. Anebo nebude… to se teprve uvidí
Volby na Slovensku vyvolají v ČR vnitřní politický otřes uvnitř vládní Pětikoalice, protože volby na Slovensku potvrdily, že volební témata Roberta Fica o potřebě ukončení války na Ukrajině, o ukončení podlézání Američanům a o potřebě zastavení nelegální migrace vynesla Roberta Fica k vítězství ve volbách. Tohle je vzkaz ze Slovenska do ČR, že když spustíte volební kampaň s těmito tématy a proložíte je sociální politikou, tak vyhrajete volby.
Přestože voliči v ČR mají trochu jiný naturel než Slováci, odpor české veřejnosti proti válce a ukrajinské migraci sílí každým dnem a při volbách v roce 2025 se stane válka na Ukrajině a podpora Fialovy vlády Ukrajině referendem u voleb podobně, jako k tomu došlo včera na Slovensku. Bylo ale hezké, že v centrále SMERu hrála i česká hymna jako poděkování za podporu z ČR.

V centrále SMER hrála česká hymna. Bodejť, je to naše společné vítězství. ???? https://t.co/Mn5rUWKLl7
— Martin Chmela (@chmelamar) October 1, 2023


Američané mají ale z voleb na Slovensku teď naprosto nejtěžší hlavu. I přes neuvěřitelnou intervenci do slovenských voleb se jim nepodařilo dotlačit Progresivní Slovensko k vítězství, a dokonce ani přes hranici 20% hlasů, což je na Slovensku tradičně tzv. meta pro velké a silné strany. Pouze silné strany se dokáží přehoupnout přes 20% a aktivistická Šimečkova strana PS překřtěná už na “Partneři Soroše” nakonec dosáhla jen na necelých 18% hlasů. A co je pro progresivce nejhorší, do parlamentu se vrací “kapitán” Andrej Danko, což stihl již okomentovat [ 7 ] Denník N, že Fico bude vládnout s Hlasem a… s konspirátory. Tedy myšleno s lidmi ze SNS.
Američané ještě neprohráli na Slovensku. Ještě mohou mít v rukávu trumfové “blackmail” eso na některého z šéfů 3 koaličních stran
Progresivní slovenský deník ihned začal pálit ostrými v posledním článku [ 8 ] , že Dankův poslanecký klub bude plný konspirátorů a rusofilů. Je to zřejmě mediální pokus o zviklání Pellegriniho, aby vytvořil koalici raději s Progresivním Slovenskem, s OLANO a Matovičem, s KDH a se SaSkou Richarda Sulíka. Tím by vznikla pětikoalice, mohutný slepenec, ve kterém by Hlas byl jedinou levicovou stranou v jinak ultra-progresivistické pravicové koalici.
Pellegrini by musel být sebevrah a likvidátor pozůstalosti v jedné osobě, protože tím by přišel o voličskou levicovou základnu, která ho vynesla k moci. Samozřejmě, že je ale zde možnost, že americké tajné služby mají v rukávu trumf – Vydírání! Jinak níže je video, jak Česká televize se stala součástí americké CiPSO propagandy přesně o půlnoci. Volební studio ČT opět nezklamalo. Jako při komentování voleb v USA v roce 2016, když nepochopitelně pro redaktory ČT nevyhrála Hillary Clinton. Bez komentáře.

Volební studio @CT24zive @reznickova_t opět nezklamalo ????
V hlavní roli tentokrát Jan Šilhan ????
"Soumrak šancí strany SMER" a nechybělo ani vysvětlení jak interpretovat průběžné výsledky ???? pic.twitter.com/nVH6AhZyW2
— Demokratická opozice (@demoblok) October 1, 2023


A pokud jde o to možné vydírání, tak by mohlo jít třeba o nějaké kompro na Pellegriniho, kterým by ho přitlačili ke zdi, aby uzavřel koalici s progresivisty. Pokud Američané něco takového mají, tak to použijí! Pokud dojde k překvapivému oznámení v příštích dnech, že Hlas bude vyjednávat s pravicovým blokem okolo Šimečky, tak je jasné, co za tím může být. To se teprve uvidí, jestli Američané něčím takovým disponují, nejen proti Pellegrinimu, ale třeba i proti Andreji Dankovi.
Američané se pokusí, podle mého názoru, za každou cenu zmařit ustanovení levo-nacionální koalice na ose SMER – Hlas – SNS. Na to si budeme muset počkat. Volby jsou jen první dějství. Koaliční vyjednávání je druhým. A hlasování o důvěře v Národní radě je třetím. A samotné vládnutí dějstvím čtvrtým. Je třeba si připravit popcorn, může to být thriller.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden