„Komár Gatese?!“: Komár s kódem zmátl diváky
RSS

„Komár Gatese?!“: Komár s kódem zmátl diváky


Video na TikToku ukazující komára se záhadným sériovým číslem na těle se stalo virálním, což mezi diváky vyvolalo spekulace, konspirační teorie a vtipy. (Foto: TikTok)









Záběry začínají tím, že osoba drží v ruce hmyz připomínající komára. Když palcem jemně zatlačí na komáří křídla, odhalí se tělo údajného komára, na kterém je zřejmě vyraženo číslo 36. Komár se tak stává součástí komářího těla.



Video obsahuje titulek na obrazovce, který zní: „Komár s pořadovým číslem“. Je doprovázeno hudbou z Akt X.



Video, které 22. září zveřejnil TikToker @informationstoree, se rychle rozšířilo na platformě pro sdílení videí a nasbíralo více než 5,6 milionu zhlédnutí. Mnozí diváci byli podivným hmyzem zmateni a ptali se, zda jde o skutečného komára, nebo o nějaké špionážní zařízení.



Někteří komentovali, že se jedná o „komára Billa Gatese“ . Jiní žertovali, že jde o sledovací dron vyslaný vládou nebo nějakou tajnou organizací.




@mundoanomalo Estos mosquitos con número de serie podrían haber sido creados genéticamente por empresas financiadas por Bill Gates y muchos señalan una posible conspiración para esparcir patógenos #mosquito #gmo #billgates #conspiraciones ♬ original sound – MundoAnomalo





„PENTAGON: Pane, právě chytili jednoho z našich sledovacích dronů,“ napsal jeden uživatel.



„To není sériové číslo. To je tetování gangu, to je číslo zabití,“ rýpl si jiný uživatel.



Někteří uživatelé však upozornili, že hmyz ve skutečnosti není komár, a mají pravdu. Podle ověření faktů agenturou AP News hmyz na videu skutečně není komár, ale s největší pravděpodobností mšice, což je běžný zahradní hmyz.



Článek s odvoláním na několik odborníků vysvětluje, že hmyz má dva páry křídel, postrádá chobot a má malé červené oči. Všechny tyto znaky naznačují, že hmyz patří mezi mšice a nejedná se o komára.



Další článek USA Today cituje Patricka Liesche, ředitele laboratoře pro diagnostiku hmyzu Wisconsinské univerzity. Když mluví o černých značkách, které se nacházejí na těle hmyzu, říká: „Některé mšice mají výrazné tmavé značky, které v některých případech mohou připomínat čísla. Takové barevné vzory se vyskytují přirozeně, ačkoli člověk si je může snadno vyložit nesprávně a přiřadit jim specifický význam.“



Zdroj: msn.com
Článek „Komár Gatese?!“: Komár s kódem zmátl diváky se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden