Putin podepsal dekret: 130 tisíc mladých mužů bude odvedeno
RSS

Putin podepsal dekret: 130 tisíc mladých mužů bude odvedeno


Na základě dekretu, který v pátek podepsal prezident Putin, Rusko povolává dalších 130 000 mladých mužů do povinné vojenské služby. (Foto: Flickr)









Muži ve věku 18-27 let budou odvedeni na období jednoho roku od 1. října do 31. prosince, avšak tato nejnovější branná akce nebude zahrnovat vyslání této nové várky do bojů na Ukrajině, uvedl Kreml.



Zástupce náčelníka mobilizačního oddělení armády, kontraadmirál Vladimir Cimljanskij, se na brífinku snažil ujistit: „Žádná další mobilizační opatření se neplánují.“




Uniklý dokument: USA považují korupci na Ukrajině za hlavní hrozbu

Ministerstvo obrany již dříve uvedlo, že podniká dlouhodobé kroky k dosažení Putinova cíle zvýšit počet bojového personálu národních ozbrojených sil z 1,15 milionu na 1,5 milionu.



Poslední odvod proběhl na jaře, kdy bylo odvedeno 147 00 mužů, a tak s tímto novým podzimním tažením bude v roce 2023 odvedeno celkem 277 000 mužů.



Noví branci sice nebudou posíláni bojovat na Ukrajinu, ale poprvé budou odvedeni z nově „ sjednocených“ regionů Doněcké a Luganské lidové republiky a Záporožské a Chersonské oblasti:




Davis Hanson: „Příštích 12 měsíců bude nejvýbušnějších v historii“

Uvítal příležitost, při níž „miliony obyvatel Donbasu a Chersonské a Záporožské oblasti učinily volbu být se svou vlastí“, a dále řekl: „Toto vědomé, dlouho očekávané, těžce vybojované a skutečně lidové rozhodnutí bylo učiněno kolektivně prostřednictvím referend v plném souladu s mezinárodními normami.“



Před rokem bylo v médiích zaznamenáno, že Rusko anektuje území zhruba o velikosti Portugalska…



„Lidé projevili odvahu a čestnost tváří v tvář pokusům zastrašit je a zbavit je práva rozhodovat o své budoucnosti, o svém osudu a vzít jim něco, čeho si každý člověk váží, totiž kulturu, tradice a jedním slovem mateřský jazyk, vše, co se hnusilo nacionalistům a jejich západním patronům, kteří v roce 2014 zorganizovali v Kyjevě státní převrat a poté rozpoutali plnohodnotnou občanskou válku a teror proti nespokojencům a zorganizovali blokády, neustálé ostřelování a trestné akce v Donbasu,“ popsal Putin a zopakoval své zdůvodnění „zvláštní vojenské operace“.



Zdroj: cnn.com




Zelenskyj hovoří se Západem o budoucnosti Ukrajiny. Bez polské účasti

Článek Putin podepsal dekret: 130 tisíc mladých mužů bude odvedeno se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden