Stane se Trump předsedou Sněmovny reprezentantů?
RSS

Stane se Trump předsedou Sněmovny reprezentantů?


Republikánka z Georgie Marjorie Taylorová Greeneová v úterý večer podpořila bývalého prezidenta Donalda Trumpa, aby se stal příštím předsedou Sněmovny reprezentantů poté, co Sněmovna odhlasovala odvolání Kevina McCarthyho z funkce. (Foto: Flickr)









McCarthy se stal vůbec prvním předsedou Sněmovny, kterého Sněmovna odvolala, a to v poměru hlasů 216:210. Pro jeho sesazení hlasovalo osm republikánů společně s demokraty.




Dočasný předseda Sněmovny nařídil Pelosiové, aby opustila kancelář

Tento vývoj donutil republikány hledat nového lídra. McCarthy uvedl, že nebude usilovat o znovuzískání funkce. Zdá se, že Trump je postavou, na kterou myslí několik zákonodárců.



„Jediný kandidát na předsedu parlamentu, kterého v současné době podporuji, je prezident Donald J. Trump,“ napsala Greene pozdě večer. „On ukončí válku na Ukrajině. Zajistí bezpečnost na hranicích. Ukončí politicky vyzbrojenou vládu. Znovu učiní Ameriku energeticky nezávislou. Přijme můj návrh zákona, který zastaví transgenderové operace dětí a zabrání mužům v ženských sportech. Bude podporovat naši armádu a policii. A ještě mnohem víc!“




Trump poslal vzkaz hlubokému státu. Nyní je jasné, proč se ho tak bojí?

„Jako prezident Spojených států amerických se osvědčil po čtyřech letech. Získal rekordní počet republikánských hlasů ze všech republikánských prezidentských kandidátů! Můžeme z něj udělat předsedu parlamentu a pak ho zvolit prezidentem! On udělá AMERIKU ZASE VELKOU!!!“ uzavřela.



Několik republikánů, včetně texaského poslance za GOP Troye Nehlse, navrhlo, aby byl bývalý prezident do této role jmenován. Zatím však není jasné, jak velkou podporu může mít tato neotřelá myšlenka v rámci konference.




Poprvé v historii byl odvolán předseda Sněmovny reprezentantů USA

Moderátor Fox News Sean Hannity v úterý večer s odvoláním na nejmenované zdroje uvedl, že Trump je této možnosti otevřený, viz jeho vyjádření níže.




Trump Responds To Marjorie Taylor Greene's Attempt To Draft Him For Speaker pic.twitter.com/9iJqvB8eGn — 1776 (@TheWakeninq) October 4, 2023
Zdroj: justthenews.com
Článek Stane se Trump předsedou Sněmovny reprezentantů? se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden