Lockdowny jsou součástí boje mezi právy danými Bohem a kolektivismem
RSS

Lockdowny jsou součástí boje mezi právy danými Bohem a kolektivismem


Novinářka a spisovatelka Cheryl Chumleyová varuje, že současná reakce světa na opičí neštovice v podobě uzávěr signalizuje cestu zpět k lockdownům, které nazývá „podmiňováním“ lidí směrem k socialistické společnosti.



Chumleyová, která je autorkou knihy „LOCKDOWN: The Socialist Plan to Take Away Your Freedom“ (Lockdown: Socialistický plán na odebrání vaší svobody) a názorovou redaktorkou deníku The Washington Times, hovořila v pořadu Epoch TV „ China Insider “.
Podle Chumleyové jsou současné reakce vlády a médií v reakci na opičí neštovice podobné vzorcům signálů, které vedly ke covidovým lockdownům.
„Pokud jste to sledovali, tak jsme přešli od koronaviru k různým variantám, a teď tady máme média, která vyvolávají strach a hysterii ohledně opičích neštovic,“ upozornila Chumleyová. „Zdá se, že to vede tímto směrem. A není to jen můj odhad. Jsou to někteří z těch zdravotnických byrokratů, kteří na začátku [covidu], před více než dvěma lety, upřednostňovali lockdowny, kteří říkají totéž.“
Podle Chumleyové jde hrozba lockdownů ještě dále.
„Nebyly to jen lockdowny, které svobodu ohrožovaly,“ řekla. „Bylo to podmiňování zejména amerických občanů, aby se odklonili od myšlení, kde naše práva pocházejí od Boha na základě individuálních práv, a přesunuli se spíše do oblasti kolektivismu, kde nám více záleží na ostatních lidech a vnímání ostatních lidí než na vlastním kritickém myšlení a vlastním sebeurčení.“
Podle Chumleyové svět v reakci na krize, jako je covid a opičí neštovice, prochází „bojem“ mezi „těmi, kdo milují svobodu, protože pochází od Stvořitele, protože je zakořeněna v individualismu“, a těmi, „kdo chtějí tuto pandemii a s ní spojený strach využít k vytvoření velké kolektivistické společnosti“.
Tu druhou skupinu podle Chumleyho reprezentují lidé jako Klaus Schwab, zakladatel a předseda Světového ekonomického fóra (WEF) a autor knihy „Covid-19: Velký reset“.
„Také díky vůdčí roli Číny, pokud jde o boj s pandemií, pokud jde o oživení její ekonomiky, máme nyní příležitost vytvořit tento globální reset, který všichni potřebujeme,“ řekl Schwab ve virtuálním projevu předneseném na Pekingském fóru 2020, zasedání WEF v Číně.
„Jde o to, vzít tuto pandemii a přenést ji nebo ji zformovat do něčeho ještě většího, co může zresetovat celou světovou ekonomiku a zresetovat společnosti po celém světě,“ řekla Chumleyová.
Chumleyová prohlásila, že tato forma kolektivismu, kterou Schwab prosazuje, je formou socialismu, který již po desetiletí mnoha způsoby prosakuje americkými institucemi.
„Ale socialismus je v podstatě takové pomalé prosakování marxismu nebo komunismu nebo kolektivismu. A ten je v Americe největší hrozbou už velmi dlouho. V Americe máme tolik věcí, které jsou už v principu socialistické, ale prostě nejsme komunisticko-socialističtí. Říkáme tomu jinak, například progresivismus nebo demokratický socialismus,“ řekla.
Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) nedávno zvýšilo doporučení pro cestování z úrovně 1 („dodržujte běžnou opatrnost“) na úroveň 2 („dodržujte zvýšenou opatrnost“) kvůli hlášeným případům opičích neštovic v Evropě, Severní Americe a Austrálii. CDC informuje, že „riziko pro širokou veřejnost je v tuto chvíli nízké“.
„Bez ohledu na to, co přijde jako další hrozba, ať už jde o vojenskou hrozbu, nebo o hrozbu jiné zdravotní záležitosti, je třeba udržet svobodu, svobodu jednotlivce … svobodu, která pochází shůry, od stvořitele, v popředí všech rozhodnutí,“ řekl Chumley.
„Nemůžete jen tak ve strachu a panice zvednout ruce a řítit se po cestě k zotročení vládními nařízeními.“

 

GARY BAI  AND  DAVID ZHANG
The post Lockdowny jsou součástí boje mezi právy danými Bohem a kolektivismem first appeared on .


Nejčtenější za týden