Francie: Muž v kapuci odpálil výbušninu na střední škole
RSS

Francie: Muž v kapuci odpálil výbušninu na střední škole


FRANCIE – Tento týden došlo k obléhání střední školy ve Francii, když podezřelý v kukle střílel u vchodu, když se studenti a zaměstnanci školy dostávali dovnitř.









Šokující incident se odehrál v úterý před devátou hodinou ranní v Mantes-la-Jolie, obci v departementu Île-de-France.



Záběry útoku kolují po sociálních sítích. Je na nich vidět studenty, jak jdou ke vchodu, který je ozářen několika výbuchy.




Mantes-la-Jolie (78) : un lycée visé par un tir de mortier à l’entrée des classes ; les professeurs ont fait usage de leur droit de retrait https://t.co/d2Nu6ZVwJg pic.twitter.com/9TgcTfN9r5 — Fdesouche.com est une revue de presse (@F_Desouche) October 3, 2023
Podezřelý, oblečený celý v černém, je vidět, jak se ohání improvizovanou zbraní a také ji vybíjí jiným směrem, než klidně odběhne pryč.



Střely jen těsně minuly zaměstnance, kteří byli údajně cílem útoku. Jeden student byl se zraněním lýtka ošetřen ve školní lékařské ordinaci.



„Není to poprvé, co se střední škola Jean-Rostand stala terčem pyrotechnických výbušnin. Dne 3. dubna byla tato střední všeobecně vzdělávací škola nucena na jeden den uzavřít své dveře poté, co uvnitř zařízení došlo k ‚házení minometů‘,“ uvádí Le Figaro.



Podle posledních dostupných informací úřady stále pátraly po podezřelém, který byl identifikován pouze jako „vysoký“.



Zdroj: lefigaro.fr
Článek Francie: Muž v kapuci odpálil výbušninu na střední škole se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden