BRICS +: Čína & Brazílie uzavírají první obchod v národních měnách
RSS

BRICS +: Čína & Brazílie uzavírají první obchod v národních měnách




Tzv. “třetí svět” začíná udávat trend…ani pošklebky liberálů, na tom nic nezmění…

Podle Banco da China Brasil SA, historická transakce zahrnuje vývoz buničiny z Eldorada Brazílie
První dvoustranná obchodní operace s místními měnami mezi Čínou a Brazílií proběhla tuto středu poté, co uzavřely transakce financované a vypořádané v jüanech a převedené přímo na realy.

https://twitter.com/LemusteleSUR/status/1709583306839216335
Podle Banco da China Brasil SA historická transakce zahrnovala vývoz buničiny od Eldorado Brasil, společnosti se zastoupením v Šanghaji v Číně.
V tomto smyslu byly finanční transakce se zbožím odeslaným z přístavu Santos do Qingdao během měsíce září prováděny v brazilské měně.
K události došlo poté, co  brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva  loni v dubnu podepsal memorandum o porozumění se svým  čínským protějškem Si Ťin-pchingem  za účelem podpory bilaterálních operací v místních měnách.
“Proč všechny země potřebují obchodovat s dolarem? Proč nemůžeme obchodovat s našimi vlastními měnami? Kdo rozhodl, že to byl dolar?”  Lula  to později prohlásila během inaugurace  Dilmy Rousseffové do funkce prezidentky BRICS New Development Bank.
Podle brazilských médií další brazilské exportní společnosti jako výrobce buničiny Suzano a také Petrobras se rozhodly pro možnost obchodovat s Čínou v místní měně.
Několik latinskoamerických zemí, jako je Argentina a Bolívie, se připojilo k iniciativě operovat s jüany při transakcích s Čínou.
Autor: Redakce, Praha, ČR, 6.10.2023
 

Zdroj:
https://www.telesurtv.net/news/brasil-china-monedas-locales-operacion-20231004-0035.html



The post BRICS +: Čína & Brazílie uzavírají první obchod v národních měnách first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden