Francie: Policisté zastřelili egyptského ilegála jedoucího v dodávce, která ilegálně přejížděla italsko-francouzské hranice (video)
RSS

Francie: Policisté zastřelili egyptského ilegála jedoucího v dodávce, která ilegálně přejížděla italsko-francouzské hranice (video)

Podobné policejní honičky – včetně přestřelek – jsou ve Francii již na takřka každodenním pořádku. Egypťan, který jel v dodávce převážející ilegály z Itálie do Francie, byl nejprve postřelen, ale záhy na následky postřelení zemřel. Dodávka plná ilegálů přejela přes hranice tím způsobem, že řidič přejel zátarasy a ujížděl dál směrem k Nice. V poslední době nejde o jediného nelegálního cizince, zastřeleného či postřeleného při honičce s policií…
Vše začalo během společné francouzsko-italské policejní operace na hranici v obci Sospel ve středu 15.6. kolem třetí hodiny ranní. Auto s migranty původně odmítalo uposlechnout policejní kontrolu. V noci z úterý na středu pak začala 40kilometrová honička do Nice, do čtvrti Moulins.  Vůz před útěkem od hraničního přechodu zastavil, pak se náhle rozjel a vjel do příslušníků pohraniční policie. Ti pak použili své zbraně a čtyřikrát vystřelili.  Dva lidé, migranti, kteří byli přepravováni ve vozidle, byli zraněni. Řidiči a dalšímu cestujícímu se podařilo uniknout bez zranění.
Pětatřicetiletý Egypťan, který byl zraněný při policejní palbě v Alpes-Maritimes, zemřel na následky zranění ve středu 15. června večer, řekla prokuratura v Nice. Byl zastřelen policistou, který se pokusil zastavit dodávku, s níž pašeráci právě přejeli zátaras na cestě z Itálie, na palubě byli i další čtyři migranti.
O tom, zda již byl dopaden i řidič a další osazenstvo dodávky, či jakého jsou původu ostatní cestující, zatím zdroje mlčí…

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden