Bůh, rodina, práce …
RSS

Bůh, rodina, práce …

„Nenechám krajní levici a socialistickou politiku Josepha Bidena zničit tuto skvělou zemi“ , řekla si Mayra Floresová, kandidovala, zvítězila a stala se kongresmankou.
Demokratická pevnost v jižním Texasu byla dobyta republikánkou Mayrou Floresovou. Ta v úterý zvítězila ve zvláštních kongresových volbách, když demokrat, Filemon Vela, na svůj mandát zástupce kongresového obvodu č. 34 v březnu rezignoval.
Vítězství Floresové je zajímavé nejen tím, že jako republikánka zvítězila v jižním Texasu, který demokraté ovládají déle než sto let, ale zapsala se do historie jako vůbec první kongresmanka narozená v Mexiku, která zvítězila ve zvláštních volbách do Kongresu v obvodu, který předtím ovládal demokrat.
Zažitý vzorec „ochránců menšin“ tak demokratům nevyšel a hispánské hlasy tedy už pro ně nejsou samozřejmostí. Jejich kandidát Dan Sanchez totiž získal pouze 43,33 %, což je v poměru se ziskem Floresové (50,98 %) dobrým základem pro volby v listopadu, kterých se vítězka Floresová také jistě zúčastní.
I když Floresová bude muset svůj mandat obhajovat už v listopadových řádných volbách, jde skutečně o zajímavé vítězství. Barack Obama zde v roce 2012 získal 61 %, Hillary Clintonová v roce 2016 padesát devět procent a Joseph Biden o čtyři roky později 51 %.
Floresová v podstatě jen využila situace, kdy demokraté na jihu Texasu mají od vyspávání na vavřínech ošklivé proleženiny a nic pro místní lidi nedělají. Do volebního souboje se vydala s heslem Bůh, rodina a práce, čemuž voliči na hranicích s Mexikem dobře rozumí. Na otázku, jak si své vítězství vysvětluje, Floresová odpověděla, že jí voliči uvěřili, protože je jedna z nich. Ve skutečnosti je výsledek těchto voleb jakýmsi regionálním referendem o situací na jižní hranici USA, kterou od ledna 2021 překračují nelegální imigranti v rekordních počtech a vláda Josepha Bidena s tím nic účinného nedělá.
Republikánská kongresmanka Elise Stefaniková z New Yorku si myslí, že vítězství Floresové je začátkem „červené republikánské vlny“, která smete modré demokraty z paluby Kongresu.
Miliardář Elon Musk jí také volil a dodal, že poprvé volil republikány.
Na obrázku je nejnovější kongresmanka Mayra Floresová (37). Získala přímou podporu guvernéra státu Texas Greta Abbotta a senátora Teda Cruze.
Narodila se v obci Burgos nedaleko mexického Tamaulipas. S rodiči dorazila do Spojených států, když jí bylo šest let. Je římským katolíkem, je proti potratům, je zastáncem zbraní a v kampani ji podporoval její manžel, agent pohraniční stráže, se kterým mají čtyři děti.
Donald J. Trump jí blahopřál slovy: V tomto volebním obvodě nikdy žádný republikán nezvítězil.

FB
The post Bůh, rodina, práce … first appeared on .


Nejčtenější za týden