Itálie blokuje lodě neziskovkám pašerákům migrantů, podle nového zákona vlády Meloni & Salviniho
RSS

Itálie blokuje lodě neziskovkám pašerákům migrantů, podle nového zákona vlády Meloni & Salviniho




A je to tady vláda Meloni – Salvini začala blokovat lodě neziskovkám, kteří vozí ilegální migranty do Evropy…

Itálie blokuje loď „Open Arms“ pro pomoc ilegálním migrantům
Nevládní organizaci Open Arms byla zablokována loď a hrozí jí pokuta až 10 000 €uro za porušení italských imigračních pravidel. Nový zákon vyžaduje, aby se lodě po každé plavbě vrátily do přístavu určeného italskou pobřežní stráží.
Itálie bojuje s loděmi pro pomoc migrantům
Nevládní organizace Open Arms oznámila, že nasazuje svou loď, pro migranty ale italské úřady ji zablokovaly.  Giorgia Meloni a její vláda  se snaží aktivně bojovat proti těmto lodím, které popisují jako  „pirátské lodě spolupachatele s pašeráky“.



Díky novým předpisům jsou tyto stroje po každé plavbě nuceny vrátit se do přístavu určeného italskou pobřežní stráží. Řím oznámil lodi neziskovce Open Arms, vrátit se do janovského přístavu poté, co loď zachránila 69 nelegálních přistěhovalců. Navzdory jasným pokynům nevládní organizace raději zamířila k dalším lodím s migranty, aby vysadila 176 lidí v přístavu Carrara (Toskánsko). V důsledku toho bylo plavidlo nevládní organizace zablokováno a neziskovka dostala pokuta 10 000 €uro
Nevládní organizace odsuzuje „strategii obtěžování“
V reakci na tyto sankce Open Arms v tiskové zprávě odsuzuje  „strategii obtěžování “ „krajně pravicové vlády Meloniho a Salviniho“.  Nevládní organizace tvrdí, že přebírá  „toto nespravedlivé zadržování a právní náklady, které z toho plynou“,  ale kritizuje sankce, zatímco  „právní a morální povinností kapitána jakékoli lodi je přijít na pomoc trosečníkům v nebezpečí“. “Pokud je záchrana životů zločin, není lepší čas přidat se k našemu gangu. Staňte se zločincem. Přidejte se k naší skupině. Potřebujeme vás,“  uzavírá organizace.

Autor: Redakce, Praha, ČR, 9.10.2023
 

Zdroj: https://www.valeursactuelles.com/monde/immigration-litalie-bloque-le-bateau-daide-aux-migrants-open-arms


The post Itálie blokuje lodě neziskovkám pašerákům migrantů, podle nového zákona vlády Meloni & Salviniho first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden