Francie uzavřela již sedm škol kvůli výskytu štěnic
RSS

Francie uzavřela již sedm škol kvůli výskytu štěnic


Francie byla nucena uzavřít sedm škol kvůli rostoucím obavám ze zamoření štěnicemi, uvedl ministr školství. (Foto: Flickr)









„Štěnice byly zjištěny na různých úrovních v… myslím, že v 17 institucích, a v současné době, kdy s vámi hovořím, je z tohoto důvodu uzavřeno sedm institucí,“ řekl Gabriel Attal televizi France 5.




Francie: Muž v kapuci odpálil výbušninu na střední škole

Francouzská vláda tento týden uspořádala řadu zasedání, aby prověřila prudce rostoucí počet hlášených případů štěnic v době, kdy Francie hostí mistrovství světa v ragby a připravuje se na pořádání olympijských her v Paříži v roce 2024.



Již dříve v pátek ministerstvo školství v prohlášení pro agenturu France-Presse uvedlo, že bylo uzavřeno pět škol s celkem 1 500 studenty.




Macron vypískán francouzským publikem na mistrovství světa v ragby

Začátkem tohoto týdne úřady oznámily, že dvě školy – jedna v Marseille a druhá ve Villefranche-sur-Saone u Lyonu na jihovýchodě Francie – byly uzavřeny kvůli čištění.



„Máme téměř 60 000 institucí a tady mluvíme jen o několika desítkách, ale je pravda, že se případy hromadí,“ řekl Attal. „Je třeba okamžitě reagovat, abychom mohli mít instituce ošetřené do 24 hodin.“




Francie ztratila další africký stát. Gabon hlásí převrat

Uvedl, že ve spolupráci s ministerstvem zdravotnictví a regionálními zdravotnickými agenturami byl připraven seznam „ schválených a uznávaných“ firem, „aby ředitelé škol měli kontakty a mohli velmi rychle zasáhnout“.



Zdroj: theguardian.com
Článek Francie uzavřela již sedm škol kvůli výskytu štěnic se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden