Německo: „Nový občan“ si stěžuje na vyzvánění zvonů – farář pohotově reaguje
RSS

Německo: „Nový občan“ si stěžuje na vyzvánění zvonů – farář pohotově reaguje

Ve stále více německých obcích – včetně Kolína nad Rýnem – je i přes protesty většiny původního obyvatelstva povoleno halekání imáma, které znamená něco jako „označkování“ nově obsazeného území. Na stížnosti místních nikdo nereaguje, přičemž tím posledním, kdo by jim jakkoli vyšel vstříc, by byl imám. ,
Ovšem úplně jiná situace nastane v momentě, kdy vadí „Novoněmcům“ vyzvánění kostelních zvonů. Stačí si postěžovat – a je klid.
V první obci tak na přání „nového obyvatele“ (blíže nespecifikované národnosti) přestal vyzvánět kostelní zvon, čímž nastavil kostel v Rosbachu jakýsi precedens. Jakmile muslimové uvidí, že podobné žádosti ihned zafungovaly, jistě je jen otázkou času, než se kostelní zvony odmlčí po celém Německu a obcím již budou dominovat jen výkřiky muezzinů…
Kostelní věžní hodiny v Nieder-Rosbachu by v budoucnu již neměly zvonit v 10 hodin. Tak reaguje na stížnost tamní farnost. Ukončení vyzvánění způsobuje neshody.
Časově nastavený zvon, který vždy v deset hodin ráno zvonil k modlitbě, by v budoucnu již zvonit neměl. „Nový občan“ si stěžoval na hluk a církevní rada jednala rychle.
Mnozí to přecházejí vrtěním hlavou, někteří dokonce hněvem. Církevní rada na stížnost zareagovala předčasně, aniž by se sboru zeptala. Na sociálních sítích je již přes 100 záznamů a ve vesnici chybí pochopení pro to, že menšiny dnes mohou bohužel cokoli diktovat většině….
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden