VÍTE PROČ BUDETE PLATIT ZA ELEKTŘINU ZASE VÍC, I KDYŽ AKTUÁLNĚ ZLEVŇUJE?
RSS

VÍTE PROČ BUDETE PLATIT ZA ELEKTŘINU ZASE VÍC, I KDYŽ AKTUÁLNĚ ZLEVŇUJE?


Víte proč budete platit za elektřinu zase víc, i když aktuálně zlevňuje? Protože dotujete ekošílenosti. A protože vám nic jiného nezbude.

No a protože vás naši představitelé nejprve donutili podporovat obnovitelné zdroje s tím, že je bude podporovat stát dotacemi. Ale teď naše vláda řekla, že nebude. 13,5 miliardy zaplatíte z vašich kapes přímo vy. Domácnosti a firmy. Jo a taky zařízla podporu přenosové soustavy a distribuční sítě o 38 miliard. A to zaplatíte taky vy.
Víte co to znamená?  Za prvé to, že stát žádné peníze nemá. Všechno jsou to peníze, které jste vy nejdříve museli vydělat a on vám je vzal ve formě daní.


Takže i ty dotace byly a jsou jenom vaše peníze.  Žádné milodary od hodného strýčka. Je to něco, na co jste makali po nočních, ve výrobních halách a na úkor svojí rodiny. Něco, co byste využili určitě jinak, než na podporu větrníků a solárů u někoho jiného na střeše nebo na louce. Nebo na podporu takzvaných solárních baronů. I kdybyste si je vyhodili z okna, měli byste na to právo. Jenže nemáte. Musí se totiž socialisticky přerozdělit.

A teď se stát rozhodl, že si je nechá na něco jiného. Vezme vám je úplně stejně, daně vám o to nesníží, jen je použije třeba na stíhačky, které dostaneme za 12 let a to ještě jenom možná, protože američtí zbrojaři potřebují peníze hned. A nebo aby zalepil další černou ukrajinskou díru. A nebo aby se zeleně a likvidačně zalíbil Bruselu. Rozhodně ne, aby jste z toho něco měli vy.
Návrat těchto plateb za zelené energie ze slunce, větru, vody či biomasy ve výši 599 korun za každou spotřebovanou megawatthodinu vás bude ročně stát skoro 2000,-. Úplně zbytečně.  Stačilo by se na tyto věci vykašlat, dostavět Dukovany a nebo prostě jen primárně dodávat naši elektřinu našim lidem. Nic víc, nic míň. Ale to by se muselo chtít.

Jenomže my nechceme. Nechce naše vláda, náš stoosmičkový parlament, náš senát, náš prezident, naši europoslanci, naše média. Nikdo z nich o tom nemluví, nikdo z nich proti tomu nedělá reálně vůbec nic. A nechcete to vy všichni, kteřáí jste je volili. Je to velmi jednoduché. Tohle volíte. Ne vzletný „kecy“ před poloprázdným spícím europarlamentem. Volíte si výši složenek a to, co díky tomu nebudete moct koupit třeba vašim dětem.

Tak ať se vám na ty větrníky a na ty europoskoky pěkně kouká.
Zdroj


Nejčtenější za týden