Oklahoma zakázala transgender operace dětí – federální soud USA to podpořil
RSS

Oklahoma zakázala transgender operace dětí – federální soud USA to podpořil





Republikáni vrací Ameriku do normálního světa…
Federální soudce rozhodl ve prospěch oklahomského zákazu genderově potvrzující lékařské péče o nezletilé
Guvernér Kevin Stitt (Republikáni),  v květnu 2023 podepsal zákon zakazující genderovou péči o osoby mladší 18 let.
Jen o několik dní později generální prokurátor státu Oklahoma Gentner Drummond zákon pozastavil, zatímco pět nezletilých a jejich rodiny spolu s Americkou unií občanských svobod zažalovalo stát, že zákaz péče potvrzující pohlaví je porušením jejich rovné ochrany podle zákona.
Americký okresní soudce John Heil  vydal své rozhodnutí:
“Vzhledem k tomu, že žalobci neprokázali pravděpodobnost úspěchu na základě podstaty každého ze svých ústavních nároků, jejich žádost o soudní příkaz musí být zamítnuta.” 


“PROTO SE NAŘÍZUJE, že se návrh žalobců na vydání předběžného opatření (Dkt. č. 5) ZAMÍTÁ.” Oklahoma je jedním z 22 států,  které přijaly zákony zakazující nebo omezující genderově potvrzující péči o nezletilé, uvádí kampaň za lidská práva .
“Nemůžeme zavírat oči před tím, co se děje v naší zemi, a jako guvernér jsem hrdý na to, že mohu stát za to, co je správné, a zakázat přechodné operace, které změní život dětem ve státě Oklahoma,”  řekl  guvernér Stitt.
“Očekáváme, že všichni státní úředníci se budou řídit touto dohodou, dokud bude náš návrh projednáván, a budou připraveni pohnat stát k odpovědnosti a bránit práva všech trans Oklahomanů”  Lambda Legal a Jenner Právní firma & Block  uvedla v prohlášení poté, co podala návrh na zrušení soudního zákazu v Oklahomě.
Zákon Oklahomy zakazuje používání jakýchkoli léků nebo chirurgických zákroků za účelem změny pohlaví. Mezi sankce za porušení patří obvinění ze zločinu, odebrání licence a občanskoprávní žaloby, které může podat rodič nebo opatrovník.


Zákaz  “transgenderu”  teď potvrdil federální soud.
Autor: Redakce, Praha, ČR, 10.10.2023
 

Zdroj: https://www.newsmax.com/newsfront/oklahoma-judge-ruled/2023/10/06/id/1137238/



The post Oklahoma zakázala transgender operace dětí – federální soud USA to podpořil first appeared on Raptor TV .


Nejčtenější za týden