Proč nesměli Izraelci, kteří žijí v okolí pásma Gazy, mít v držení téměř žádné zbraně? (video)
RSS

Proč nesměli Izraelci, kteří žijí v okolí pásma Gazy, mít v držení téměř žádné zbraně? (video)


Nyní přináším druhé video izraelské novinářky Efrat Fenigson. První, ve kterém se podivuje nad poněkud podivnými okolnostmi stran útoku Hamásu a neschopnosti Izraelců se bránit, jste mohli vidět zde .
Ve videu nejprve podává v podstatě nyní již všeobecně známé informace o počtu zabitých, unesených, pohřešovaných, zraněných a další informace o stavu, který byl znám v neděli, kdy video natočila.
Také informuje o útoku na festival, kde bylo zabito mnoho mladých lidí, dívky byly znásilňovány a uneseny.
Později se zmiňuje o tom, že se již dřív objevovaly zvěsti o plánech Hamásu na útoky, opět popisuje pro Izraelce zcela nepochopitelné jednání IDF i tajných služeb.
Co ovšem z jejích informací doslova vyčnívá, je informace, která se objevuje kolem 5. minuty: Asi před 3 lety začala IDF odebírat Izraelcům, kteří žijí v okolí Gazy, zbraně.
Měli tam mít sice nějaké zbraně v rámci vesnice povolené, nicméně v podstatě lze říci, že obyvatelé těchto vesnic byli většinou neozbrojeni.
Novinářka se tedy ptá, proč lidé v těchto oblastech nemohli mít v držení zbraně?
Poté se opět vrací k členům IDF, kteří měli střežit hraniční oblast. Vysvětluje, že na hranicích jsou běžně v bunkrech ženy, které na počítačích prakticky nonstop sledují plot a jeho okolí.
Pak musí hlásit každý sebemenší pohyb, který zaznamenají.
IDF sleduje pomocí zbraňových systémů každý pohyb v okolí plotu. Nyní zdůvodňuje nečinnost tím, že dron vyslaný z pásma Gazy údajně tento systém poškodil.
Novinářka se ptá, co se stalo s lidmi, kteří hranice sledují. Podle informací IDF měli být právě ti, kdo sledují hranice, prvními, kdo byl zadržen Hamásem.
Stále se ptá, kde byli všichni, kdo měli střežit hranice. Část měla být  odvolána do Samaří, měli údajně střežit nějaké členy parlamentu v Hawaře, palestinské vesnici.
Novinářka se ptá, proč je odvolali právě krátce před tímto incidentem?
Generál ve výslužbě Izák Brik  upozornil na utajovanou zprávu, která údajně hovoří o tom, že IDF není na případnou válku připravena.
Brik prý veřejně prohlásil naposledy v dubnu letošního roku (a mnohokrát předtím), že Izrael není na válku připraven a poukázal na důvody proč tomu tak je.
Izraelská vláda však údajně jeho opakovaná varování ignorovala.
Nakonec již novinářka opět podává víceméně známé informace, které znáte i z mainstreamu o dění v minulých dnech.

Israel-Hamas War – 2nd Update. Death toll, number of casualties, hostages, IDF human observers, IDF unpreparedness and Iran. Please share this tweet, or my Substack post: https://t.co/3YVkaMBPg2 Support Israelis in need – I will forward your donations to people who need it:… pic.twitter.com/oHJtHvDLIe
— Efrat Fenigson (@efenigson) October 8, 2023


Další informace o aktuální situaci v Izraeli si můžete poslechnout v pondělním rozhovoru novinářky s německým ekonomem. Video je opět anglicky, tentokrát s německými titulky:
 



Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 6 Průměrně: 5 ]







Článek Proč nesměli Izraelci, kteří žijí v okolí pásma Gazy, mít v držení téměř žádné zbraně? (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden