Poláci: „Nechceme tu Berlín, Lampedusu ani Francii“
RSS

Poláci: „Nechceme tu Berlín, Lampedusu ani Francii“


Titulní obrázek ukazuje publikum na fotbalovém zápasu, který se odehrál o víkendu. Poláci na něm reagují na schválený migrační pakt EU. Jak již víte, tak pakt byl minulý týden schválen , protože tentokrát šlo o hlasování kvalifikovanou většinou.
Odmítavé hlasování Polska a Maďarska a zdržení se České republiky, Slovenska a Rakouska pak bylo jen jakýmsi symbolickým gestem.
Migrační pakt EU začne platit v únoru 2024, předtím ještě jeho upravená verze projde hlasováním v europarlamentu, což je však v podstatě jen maličkost, neboť již předem je jasné, že bude mít opět podporu většiny Evropany zvolených europoslanců.
Emoce jsou proto v Polsku po tomto hlasování o novém migračním paktu Evropské unie z minulého týdne  vysoké.
Během nedávného fotbalového zápasu ve Varšavě se fanoušci Legie Varšava, známí  svou vášnivou podporou, chopili příležitosti, aby učinili jasné prohlášení.
S transparentem s nápisem „Nechceme tu Berlín, Lampedusu ani Francii – nulovou toleranci vůči imigrantům“ vyjádřili svůj rozhodný nesouhlas s novou politikou EU.
Pozoruhodné je, že fanoušci druhého týmu z Čenstochové, kteří jsou jinak úhlavní nepřátelé příznivců Legie Varšava, se připojili k solidaritě tím, že na svém transparentu vyvěsili podobný vzkaz.
Tento neobvyklý akt jednoty a spolupráce mezi polskými fotbalovými fanoušky podtrhuje hloubku nesouhlasu s hlasováním o migračním paktu.


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Poláci: „Nechceme tu Berlín, Lampedusu ani Francii“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden