Zelenského vláda nařizuje zničení 100 milionů knih, včetně ruských klasiků
RSS

Zelenského vláda nařizuje zničení 100 milionů knih, včetně ruských klasiků

EU dnes oznámila, že započne s nejzkorumpovanější evropskou zemí – Ukrajinou – přístupové pohovory do Unie. Ovšem pokud je to myšleno vážně, pak to znamená další potvrzení faktu, že EU nemá s demokracií nic společného. Všichni totiž ví, že Ukrajina není demokratická země, což ostatně dlouhodobě potvrzuje nejen potlačováním opozice a její perzekucí , ale také perzekucí národnostních menšin.
Nyní se ujala Zelenského vláda role Koniáše, neboť hodlá likvidovat stamiliony knih.
Dne 19. května 2022 ukrajinské ministerstvo kultury a informační politiky nařídilo Ukrajinskému knižnímu institutu, aby zničil všechna díla publikovaná v Rusku, publikovaná v ruštině nebo přeložená z ruštiny.
Podle ředitelky Knižního institutu a bývalé prezidentky Nakladatelského fóra Oleksandry Kovalové (foto) je cílem zničit nejméně 100 milionů knih, které vyjadřují zlo. Některé práce jsou uchovávány v univerzitních knihovnách, aby vědci studovali původ zla.
Toto autodafé platí pro všechny klasiky ruské literatury od Alexandra Puškina přes Lva Tolstého až po Dostojevského.

Tyto informace byly maskovány bývalým švédským ministrem zahraničí Carlem Bildtem, který 21. května zveřejnil na Twitteru zprávu (nyní staženou) obviňující Rusko ze spalování ukrajinských knih; prostě další falešná zpráva, která se zřejmě měla původně rozšířit po celém západním světě.
Takové hromadné ničení knih neexistovalo od druhé světové války, kdy pálili knihy nacisté…  
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden