Bill Gates investuje 40 milionů dolarů do vývoje dalších vakcín mRNA v Africe
RSS

Bill Gates investuje 40 milionů dolarů do vývoje dalších vakcín mRNA v Africe


Afrika unikla covidovým mRNA genovým injekcím, o které tam nebyl přílišný zájem, což je zřejmě důvodem, proč se tato profláknutá technologie nyní zaměří na nemoci typické pro Afriku.
Lze předpokládat, že tyto mRNA injekce budou využívány i v evropských zemích pro ty, kdo cestují do rizikových zemí.
Ostatně, už nyní se připravují mRNA formy všech stávajících vakcín, takže dřív či později se zejména v zemích s nařízeným povinným očkováním dětí nebude možné těmto přípravkům vyhnout.
V pondělí Nadace Billa a Melindy Gatesových oznámila financování ve výši 40 milionů dolarů na „pokročilý přístup k výzkumu mRNA a technologii výroby vakcín, která podpoří schopnost zemí s nízkými a středními příjmy (LMIC) vyvíjet vysoce kvalitní, život zachraňující vakcíny ve velkém měřítku.“
40 milionů dolarů bude vynaloženo na posílení přístupu k nízkonákladové výzkumné a výrobní platformě mRNA vyvinuté belgickou  společností Quantoom Biosciences .
Zatímco 20 milionů dolarů půjde do Quantoomu,   dva výzkumné ústavy v Africe – umístěné v Senegalu a Jižní Africe – dostanou každý 5 milionů dolarů.   Zbývajících 10 milionů dolarů půjde výrobcům vakcín ze zemí s nízkými a středními příjmy.
Platforma Quantoom může vést k více než 50% poklesu nákladů na vývoj mRNA vakcíny ve srovnání s tradiční technologií mRNA .
Nadace tvrdí, že mRNA vakcíny mají „jednodušší výzkumné a výrobní procesy“ ve srovnání s tradičními vakcínami. Rozšíření technologie do zemí, jako je Jihoafrická republika a Senegal, může vést k vývoji levných vakcín mRNA proti nemocem, jako je malárie a tuberkulóza.
Finanční prostředky ve výši 40 milionů dolarů doplňují předchozí investice nadace v hodnotě 55 milionů dolarů do technologie výroby mRNA.
„Uvedení inovativní technologie mRNA do rukou výzkumníků a výrobců v Africe a po celém světě pomůže zajistit, aby více lidí mělo prospěch z vakcín příští generace,“ řekl Dr. Muhammad Ali Pate, nigerijský ministr zdravotnictví a sociálních věcí a globální expert na vakcíny.
„Tato spolupráce je povzbudivým krokem, který zvýší přístup ke kritickým zdravotnickým technologiím a pomůže africkým zemím vyvinout vakcíny, které uspokojí potřeby jejich obyvatel.“
Afrika – a zejména Nigérie – je nesmírně přelidněná, takže tyto mRNA vakcíny zřejmě skutečně zamýšlený účel splní.
Nová investice Nadace Gatesových přichází v době, kdy technologie mRNA vyvolala řadu bezpečnostních obav. Během  svědectví v Evropském parlamentu minulý měsíc kardiolog Dr. Peter McCullough řekl, že vše, co se dozvěděl o vakcínách mRNA, bylo „děsivé.“
„Neexistuje jediná studie, která by ukázala, že mediátorová RNA je rozložena v lidském těle, jakmile je injekčně aplikována,“ řekl. „Neexistuje žádná studie, která by ukázala, že opouští tělo.“
„Vzhledem k tomu, že vakcíny jsou vyrobeny synteticky, nelze je rozložit.“
U vakcíny proti COVID-19 byla sekvence mRNA zkopírována ze spike proteinu viru, který byl považován za alespoň jeden z aspektů viru SARS-CoV-2, který ho učinil tak škodlivým pro tělo.
„ Máme spike protein – smrtelný protein z vakcín COVID-19, který se nachází v lidském těle po očkování – cirkulující nejméně šest měsíců, ne-li déle. A pokud si lidé dají injekci za dalších šest měsíců, je tu další instalace ve více cirkulujícím potenciálně smrtícím proteinu,“ řekl Dr. McCullough o vakcíně mRNA proti COVID-19.

Vědec Drew Weissman, který v roce 2023 získal Nobelovu cenu za medicínu za svou roli při vývoji technologie mRNA, varoval  v  dokumentu z roku 2018, že klinické testy vakcín mRNA nejenže přinesly skromnější výsledky u lidí, než se očekávalo na základě zvířecích modelů, ale že „vedlejší účinky nebyly triviální.“

Nedávná  studie  publikovaná v časopise Frontiers in Immunology vyvolala obavy z možných změn základních funkcí imunitního systému člověka vakcínou mRNA COVID-19 od společnosti Pfizer.
Vědci se podívali na děti, které dostaly očkování proti COVID-19, a zjistili, že došlo k „obecnému poklesu cytokinových a chemokinových odpovědí“ na bakterie, houby a viry jiné než Covid.
Cytokiny a chemokiny jsou  proteiny  vylučované buňkami imunitního systému.
„ Naše zjištění naznačují, že očkování proti SARS-CoV-2 mRNA by mohlo změnit imunitní odpověď na jiné patogeny, které způsobují jak nemoci, kterým lze předcházet očkováním, tak nemoci, kterým nelze předcházet očkováním ,“  napsali vědci .
„To je zvláště důležité u dětí, protože mají rozsáhlou expozici mikrobům v denní péči, ve škole a při společenských příležitostech se často setkávají s těmito mikroby poprvé a dostávají více vakcín jako součást rutinních plánů očkování dětí.“

V rozhovoru pro The Epoch Times Andrew Bostom, odborník na kardiovaskulární výzkum a profesor medicíny v důchodu na Brownově univerzitě, uvedl, že studie naznačuje, že opakované očkování mRNA by mohlo „predisponovat děti k virovým i bakteriálním infekcím.“

Několik studií potvrdilo vazby mezi vakcínami mRNA COVID-19 a infekcemi COVID-19 se srdečními problémy.

Nedávná  studie  z Japonska zkoumala lidi, kteří dostali injekci mRNA od Pfizeru nebo Moderny. Zjistili, že tito lidé měli vyšší hladiny fluorodeoxyglukózy F18 (FDG) v srdci, slezině a játrech ve srovnání s neočkovanými jedinci.
FDG je glukózový analog a marker zánětu v těle. Vyšší hladiny FDG naznačují zánět srdce, napsali autoři ve studii.
Další  studie  zjistila, že vakcína mRNA-1273 společnosti Moderna představuje vyšší riziko poškození myokardu, střední svalové vrstvy srdce.
Získání injekce bylo spojeno se „zvýšením markerů poškození myokardu“ u přibližně jednoho z 35 jedinců (2,8%), uvedla studie. V obecně zdravé populaci by tato úroveň byla kolem 1 procenta, uvedla.
Výzkumníci sledovali subjekty, které zaznamenaly nežádoucí účinky po očkování po dobu 30 dnů a zjistili, že polovina z nich měla neobvykle vysoké hladiny vysoce citlivého srdečního troponinu T, což je indikátor subklinického poškození srdce.
Studie  ze srpna 2022 zveřejněná v American Heart Association (AHA) se zaměřila na osoby starší 13 let, které dostaly alespoň jednu dávku vakcín mRNA COVID-19 vyráběných společnostmi Pfizer a Moderna. Subjekty byly přijaty do nemocnice nebo zemřely na myokarditidu mezi 1. prosincem 2020 a 15. prosincem 2021.
„ Celkově je riziko myokarditidy vyšší po infekci SARS-CoV-2 než po očkování proti covidu-19 a zůstává mírné po sekvenčních dávkách včetně posilovací dávky vakcíny BNT162b2 mRNA (Pfizer),“  uvedla zpráva.
„Nicméně riziko myokarditidy po očkování je vyšší u mladších mužů, zejména po druhé dávce vakcíny mRNA-1273 (Moderna).“
Minulý měsíc floridský generální chirurg Dr. Joseph Ladapo doporučil lidem mladším 65 let, aby  neužívali nové vakcíny mRNA proti COVID-19, a osobám starším 65 let, aby diskutovaly o rizicích vakcíny mRNA proti COVID-19 se svým lékařem.
„V podstatě pro to neexistují žádné důkazy. Nebyla provedena žádná klinická studie na lidských bytostech, která by ukázala, že prospívá lidem, nebyla provedena žádná klinická studie, která by ukázala, že je to bezpečný produkt pro lidi,“  řekl  během tiskové konference.
„Nyní existuje několik studií z celého světa, Brazílie, Austrálie a Spojených států, které ukazují, že v průběhu času tyto vakcíny, tyto produkty mRNA COVID-19, skutečně zvyšují vaše šance na nákazu COVID-19.“



Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Bill Gates investuje 40 milionů dolarů do vývoje dalších vakcín mRNA v Africe se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden