V Indii začali po nepokojích zatýkat bouřící se muslimy, zároveň bourají jejich domy
RSS

V Indii začali po nepokojích zatýkat bouřící se muslimy, zároveň bourají jejich domy

Připomínám, že před několika týdny nastaly v Indii ohromné nepokoje, vedené muslimskou menšinou, přičemž ohlas muslimů přešel i hranice Indie, kdy došlo k diplomatické roztržce Indie s nejedním islámským chalífátem, včetně zemí jako Saúdská Arábie, Pákistán nebo Afghánistán.
Důvodem nepokojů a diplomatické války byl fakt, že tisková mluvčí vládní strany Nupue Sharma v rozhovoru v televizi připomněla, že islámský prorok Mohamed, který pojal Ajšu za manželku v jejích 6 letech a v 9 s ní začal konzumovat manželství, byl pedofil.
Toto zcela pravdivé prohlášení však rozlítilo muslimy nejen v Indii. Přitom faktem je, že mnoho muslimů si v tomto ohledu bere z Mohameda příklad, takže devítileté nevěsty nejsou v některých zemích rozhodně nic neobvyklého. Pedofilie je tedy v muslimských zemích nejen zcela běžně praktikovaná, ale také tolerovaná. Otázka tak je, proč tento nezpochybnitelný fakt muslimy tak neskutečně rozčílil…
Střety kvůli těmto poznámkám se šířily po celé zemi, protože někteří členové  menšinové muslimské komunity je považují za nejnovější příklad nátlaku a ponížení pod vládou BJP v otázkách sahajících od svobody vyznání až po nošení hidžábů.
Dva teenageři byli zabiti, když policie minulý týden zahájila palbu na demonstranty ve východním městě Ranchi. Sporadické nepokoje v severním státě Uttarpradéš vedly k zatčení více než 300 lidí.
Ve východním státě Západní Bengálsko úřady prosadily mimořádný zákon zakazující veřejná shromáždění v průmyslové čtvrti Howrah až do 16. června. Nejméně 70 lidí bylo zatčeno na základě obvinění z výtržností a narušování veřejného pořádku, přičemž internetové služby byly pozastaveny na více než 48 hodin po posledním násilí.
V okupovaném Kašmíru policie zatkla mladíka za zveřejnění videa proti Nupur Sharmě, bývalé mluvčí indické vládnoucí strany, která měla údajně hanlivé poznámky o Mohamedovi pronést.

V reakci na nepokoje se konečně indická vláda „probudila“ a začala původce násilných demonstrací, požadujících smrt dnes již bývalé tiskové mluvčí, zatýkat. A co víc, po zatčení jsou jim zbourány i jejich domovy. To se samozřejmě opět nelíbí muslimům v jiných zemích. Paradoxně v těch zemích, kde jsou nemuslimové dlouhodobě neskutečně utiskováni a nemají tam téměř žádná práva.
Jednou z takových zemí je i Pákistán, kde je například zcela legální znásilnit nemuslimku. Stejně tak zde byly zlegalizovány únosy mladých nemuslimek (křesťanek a hinduistek) a jejich násilné konverze. Dívky ve věku 8-16 let jsou uneseny, znásilněny únoscem a pak násilně konvertovány a prohlášeny za manželky únosců. Rodiče dívek nemají nejmenší šanci získat své dcery zpět.
V Pákistánu navíc nesmí hinduisté a křesťané studovat, jsou povinni vykonávat jen podřadné práce, které nechtějí dělat muslimové. A je toho samozřejmě mnohem víc, avšak svět nad tím zavírá oči. Nicméně právě Pákistán nyní doslova šílí z toho, jak „zle“ Indie se vzpurnými muslimy zachází:

Imran Khan odsoudil vedení indického státu Prayagraj, kde ke tvrdým postihům muslimů, kteří se účastnili nepokojů, přistoupili, a řekl: „Šokující, jak indičtí úředníci zničili domy indických muslimů, kteří se násilně bouřili proti (fakticky podloženým) prohlášením vládního úředníka o Mohamedově „manželství“ s 6letou dívkou. Místo toho, aby projevil citlivost vůči svým muslimským občanům, kteří byli spolu s muslimy po celém světě hluboce uraženi,“ Khan obvinil Indii z „používání taktiky přímo z izraelského scénáře“- ničení domovů teroristů – a odsoudil „nehumánní, fašistickou akci indické vlády“.
To pronesl Imran Khan v době, kdy byl  za rouhání uvězněn v Pákistánu křesťan, přičemž nyní mu hrozí doživotí až trest smrti. A co bylo tím rouháním? Odmítl konvertovat k islámu. Otázka tedy je, kdo koho začal utiskovat jako první, kdo koho skutečně utiskuje na jeho právech a kdo je skutečně zcela netolerantní k jiným náboženstvím…
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden