Rakousko: Protibruselská opoziční strana vede v průzkumech s velkým náskokem
RSS

Rakousko: Protibruselská opoziční strana vede v průzkumech s velkým náskokem


V rámci Evropy jde o absolutní unikát. Nikde jinde – snad vyjma Francie, kde ovšem funguje prezidentský systém – není otevřeně protibruselská strana tak úspěšná jako rakouská FPÖ.
Hodně se v souvislosti s nárůstem preferencí hovoří zejména o německé AfD, ale ta má na výborném druhém místě s 23% stále před sebou mnohem silnější CDU/CSU.
Ze stejné europarlamentní frakce jako stále úspěšnější AfD pochází také rakouská FPÖ (Svobodní).
Známa je nejen odporem proti muslimské invazi a  islamizaci, ale byla také jedinou aktivní  opozicí proti covidfašistické vládě, která v zemi nařídila povinné očkování. FPÖ se také v rakouském parlamentu odmítla klanět Zelenskému.
Strana ovšem razí i ostře protibruselskou politiku a je zásadně proti byť jen myšlence na vstup této neutrální země do NATO. Jde také o jedinou parlamentní stranu, která není prolezlá loutkami WEF a Aspen institutu.
Každopádně v rámci Rakouska dnes není jiná rozumná volba, což také chápe více než třetina tamních voličů a strana, která nedávno vedla jen těsně, již získala obrovský náskok.

Podle aktuálních průzkumů FPÖ prudce posílila na 32 procent. Naopak ÖVP a SPÖ mírně ztrácely. Lidovci mají v současné době 22 procent, jsou těsně před SPÖ (21 procent) na druhém místě. Zelení získali podporu 10 procent, NEOS 9 procent.
Odstup Svobodných na prvním místě od druhých Lidovců je celých 10%.
I když podobný odstup vedoucích stran v rámci EU není nijak neobvyklý, tak ve všech zemích, kde vidíme podobný model, je v čele eurohujerská strana (a to jak ve výše zmíněném Německu, tak například u nás).
Rakousko je tak aktuálně jedinou zemí EU, kde v průzkumech vede s velkým náskokem otevřeně protibruselská strana…


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 4 Průměrně: 4.8 ]







Článek Rakousko: Protibruselská opoziční strana vede v průzkumech s velkým náskokem se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden