Biden požádal Kongres o 100 miliard dolarů pro Izrael a Ukrajinu
RSS

Biden požádal Kongres o 100 miliard dolarů pro Izrael a Ukrajinu


Výše finančních prostředků, které by pokryly celý rok a zahrnovaly také peníze na hranice a pomoc při katastrofách, ještě nebyla stanovena a může se změnit. (Foto: Flickr)









Podle několika lidí, kterým byla poskytnuta anonymita, aby mohli hovořit o soukromých jednáních, se očekává, že Bidenova administrativa požádá Kongres o dodatečné financování ve výši nejméně 100 miliard dolarů, které by se týkalo Izraele, Ukrajiny a domácích záležitostí, jako je financování hranic a pomoc při katastrofách.



Výše finančních prostředků – které by pokryly celý rok – ještě nebyla stanovena a podle zúčastněných osob se může změnit. Očekává se, že žádost bude odeslána na Kongresový vrch již v pátek, poté, co se prezident Joe Biden vrátí z cesty do Izraele.




Přední skupiny LGBTQ+ podporují znovuzvolení Bidena

V Kongresu existuje široká podpora pro rychlé schválení pomoci Izraeli po překvapivém útoku palestinské militantní skupiny Hamás na začátku tohoto měsíce. Vůdce senátní většiny Chuck Schumer v úterý prohlásil, že chce, aby Senát jednal rychle. Sněmovna je však zamrzlá, protože republikáni nebyli schopni zvolit předsedu.



Někteří republikáni ve Sněmovně reprezentantů navíc vyjádřili skepsi ohledně kombinace pomoci Izraeli s pomocí Ukrajině, která je ve válce s Ruskem, ale nemá tak širokou podporu.



Vůdce senátní menšiny Mitch McConnell v úterý podpořil postoj administrativy, která pomoc spojuje dohromady spolu s podporou Tchaj-wanu.




Biden „kope“ do psa, když se šíří zvěsti o týrání zvířat

„Všechno je to vzájemně propojené,“ řekl McConnell. „Máte Severokorejce, Íránce, Rusy a Číňany, tak nějak na stejné straně proti demokratickému světu, takže mezi tím vším existuje souvislost. Upřímně řečeno, nepřekvapuje mě, že se zdá, že se administrativa přiklání k vyslání širokého balíčku.“



Zdůraznil však, že republikáni chtějí vidět silný hraniční prvek, i když nebyl konkrétní.



„ Hraniční část musí být věrohodná – ne jen nějaká zmínka o ní,“ řekl McConnell.



Poslední doplňková žádost administrativy obsahovala 4 miliardy dolarů na jižní hranici, ale do návrhu zákona o financování vlády schváleného Kongresem zahrnuty nebyly.



Zdroj: politico.com




Telegraph: Biden začíná být nebezpečný. Dejte ho pryč, než bude pozdě

Článek Biden požádal Kongres o 100 miliard dolarů pro Izrael a Ukrajinu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden